Χάινς: Η μεγάλη ευκαιρία μας

Ο Κάιλ Χάινς έχει ενημερωθεί πως το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο την Τετάρτη (28/3, 21:00) για τον τρίτο προημιτελικό με τη Σιένα και αναφέρθηκε στη μεγάλη ευκαιρία που έχει ο Ολυμπιακός.

Ο Κάιλ Χάινς έχει ενημερωθεί πως το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο την Τετάρτη (28/3, 21:00) για τον τρίτο προημιτελικό με τη Σιένα και αναφέρθηκε στη μεγάλη ευκαιρία που έχει ο Ολυμπιακός.
Ο Αμερικανός γράφοντας  στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα εξήγησε πως οι παίκτες που βρίσκονταν και πέρυσι στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ μίλησαν στους φετινούς για όλα όσα έζησαν απέναντι στους Ιταλούς στην περσινή σειρά των πλέι-οφ της διοργάνωσης. Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι δύο εμφανίσεις στην Τοσκάνη, η μία νίκη και πλέον… «η τύχη μας είναι στα χέρια μας», εξήγησε ο Χάινς.

Αναλυτικά όλα όσα ο 26χρονος φόργουορντ:
«Είμαστε στα play offs, την πιο συναρπαστική στιγμή της σεζόν. Πάντα ανυπομονώ γι’ αυτούς τους αγώνες, καθώς έχουν περισσότερη ένταση και από αυτούς προκύπτουν αξέχαστες στιγμές. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στα play offs της Ευρωλίγκας, αλλά ανυπομονούσα γι’ αυτό από την ημέρα που άρχισα την καριέρα μου στην Ευρώπη. Πέρυσι βλέποντας τους αγώνες έγραψα στο Twitter πως ονειρευόμουν να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Τώρα που η ευκαιρία ήρθε, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι πολύ ενθουσιασμένος.

Αντιμετωπίζουμε τη Σιένα, μία από τις πιο έμπειρες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Περισσότεροι από τους μισούς παίκτες της ομάδας είναι 30 ετών και άνω, σε αντίθεση με τη δική μας ομάδα που πιθανότατα είναι η νεότερη και λιγότερο έμπειρη από όσες έχουν απομείνει στη διοργάνωση. Γνωρίζαμε πως η Σιένα θεωρείτο το φαβορί για την πρόκριση από τον περισσότερο κόσμο και πως εμείς λογιζόμασταν ως αουτσάιντερ. Ωστόσο εμείς αισθανθήκαμε πως θα μπορούσαμε να την αντιμετωπίσουμε. Έχουμε κι εμείς, όπως και η Σιένα, γκαρντ που σκοράρουν πολύ, τον Σπανούλη και τον ΜακΚάλεμπ, ενώ νιώθαμε πως η ενέργεια που βγάζουμε θα μπορούσε να τους δημιουργήσει προβλήματα.
Η Σιένα έφτασε εδώ με πλεονέκτημα έδρας. Το γήπεδό τους έχει τη φήμη ως μία από τις σκληρότερες έδρες στην Ευρωλίγκα και ξέραμε καλά πως η ατμόσφαιρα θα ήταν «καυτή». Ξεκινήσαμε τη σειρά των αγώνων με στόχο να νικήσουμε και να δώσουμε εμείς το ρυθμό στους αγώνες. Στο πρώτο δεκάλεπτο χάναμε με 5 πόντους, αλλά στο δεύτερο μειώσαμε και το ημίχρονο έληξε με 48-44. Στην τρίτη περίοδο παίξαμε κλειστά αλλά δεν καταφέραμε ποτέ να ελέγξουμε πλήρως το ρυθμό του αγώνα, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο καταφέραμε να κάνουμε την αντεπίθεση μας και να φτάσουμε στη νίκη. Δεχτήκαμε μόλις 9 πόντους, ενώ πετύχαμε 24, κερδίσαμε με 82-75 και πήραμε προβάδισμα με 1-0, μαζί με το πλεονέκτημα έδρας.

Το δεύτερο παιχνίδι ακολούθησε μετά από λιγότερο από 48 ώρες. Οι προπονητές και οι πιο έμπειροι παίκτες φρόντισαν ώστε να μην επαναπαυτούμε και να μη χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Πέρυσι είχε γίνει το ίδιο, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι, αλλά έχασε τα τρία που ακολούθησαν με αποτέλεσμα να μην προκριθεί στο Final 4. Πολλοί παίκτες που έχουν μείνει από πέρυσι έχουν ακόμη άσχημες αναμνήσεις από τότε και υπενθύμισαν σε όλους εμάς ότι δεν θα έπρεπε να χαλαρώσουμε επειδή νικήσαμε στο πρώτο ματς. Το δεύτερο παιχνίδι άρχισε όπως το πρώτο, με τη Σιένα να έχει ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε προβλήματα, δεχτήκαμε 26 πόντους και μας κράτησαν στους 17, συνεπώς πήγαμε στο ημίχρονο στο -13. Στην τρίτη περίοδο ανασυγκροτηθήκαμε και τους παίξαμε στα ίσα, αλλά δεν μπορούσαμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος από το κακό δεύτερο δεκάλεπτο. Στο μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης περιόδου παλεύαμε για να αποκτήσουμε τον έλεγχο και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος κάναμε ένα σερί. Στο τέλος το παιχνίδι κρίθηκε στη μία κατοχή και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε στην τελευταία επίθεση. Όμως ο χρόνος μας τελείωσε και η Σιένα ισοφάρισε σε 1-1.

Παρά την ήττα μας στο δεύτερο παιχνίδι, είμαστε ακόμη σε καλή θέση σε αυτή τη σειρά των αγώνων. Καταφέραμε να πάρουμε μία νίκη και να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Μετά από πέντε μέρες στη Σιένα, είναι ωραίο να επιστρέφεις στην Αθήνα ξέροντας πως θα έχουμε τα δύο επόμενα ματς στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας, όπου μέχρι τώρα παίζουμε πολύ καλά στην Ευρωλίγκα.

Τώρα έχουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία μέσα στις επόμενες πέντε μέρες να πετύχουμε έναν από τους στόχους μας φέτος και να φτάσουμε στο Final 4. Η Σιένα δεν θα μας κάνει τη ζωή εύκολη, αλλά έχω την πίστη πως η ομάδα μου θα τα καταφέρει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.