Στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι με εκατοντάδες τρακτέρ


Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους και αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται επί ποδός για τα προωθούμενα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για το φορολογία των αγροτών σημειώνοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας.

Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται στον κόμβο του Λευκώνα στις Σέρρες, ενώ μπλόκο κατευθύνεται και προς τον Προμαχώνα. Στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αγροτική κινητοποίηση στην Αργολίδα, όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και έχουν κάνει κατάληψη στην εθνική οδό Αργους – Ναυπλίου αποκλείοντας την κυκλοφορία.

Ομάδα αγροτών και κτηνοτρόφων περί τα διακόσια περίπου άτομα, συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό Αργους – Ναυπλίου, στο ύψος της Δαλαμανάρας και με ογδόντα περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τις 12.30 σήμερα μετά το μεσημέρι, έχουν καταλάβει το οδόστρωμα της εθνικής κι έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τις τελευταίες δύο ώρες η κυκλοφορία μεταξύ των δύο πόλεων της Αργολίδας διεξάγεται μέσω μικρής παρακαμπτήριας οδού. ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αγροτική κινητοποίηση στην Αργολίδα και έχει κλείσει η Εθνική Οδός Άργους – Ναυπλίου.

Οι αγρότες αποφάσισαν χθες, Πέμπτη, δυναμικές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας έτοιμοι να μείνουν στα μπλόκα για όσο χρειαστεί.

“Μπλάκ άουτ” για τις 20 Ιανουαρίου αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Απευθύνοντας κάλεσμα και στις άλλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στον κλάδο για μαζικές κινητοποιήσεις, στο σύνολό του οι ομιλητές σημείωσαν “δεν υπάρχει περιθώριο για μοναχικούς διαβάτες, ούτε και έχουμε πλέον την πολυτέλεια της διάσπασης”.

Επίσης, στις 20 Ιανουαρίου, οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και Βόλο, θα βγάλουν τα καϊκιά τους στα τοπικά λιμάνια.

Επιπλέον, στη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια στην Αθήνα.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι “αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας”.

Ήδη πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και “πηγαίνουν και περισσότερα”, ενώ από σήμερα βγαίνουν και οι συνάδελφοί τους σε Λάρισα -μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- Τρίκαλα και Μαγνησία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.