Παπανικολάου: «Δεν πρέπει να χαλαρώσουν»

Να παρουσιαστούν οι «αιώνιοι» σοβαροί και στις δεύτερες αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης της Euroleague, θέλει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Να παρουσιαστούν οι «αιώνιοι» σοβαροί και στις δεύτερες αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης της Euroleague, θέλει ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο παλαίμαχος παίκτης τόνισε πως οι «αιώνιοι» αντίπαλοι μπορούν να περάσουν στο Final 4 της Euroleague. Ο Παπανικολάου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3».

Για την κόντρα μεταξύ Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου:
“Είμαστε όλοι χαρούμενοι με τις δυο ομάδες που συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους. Η δική μου χαρά έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες, όπου τσακώνονταν ο Γιαννακόπουλος και ο Αγγελόπουλος. Αυτές οι δυο οικογένειες είχαν πει πως θα αποχωρίσουν από το χώρο και όμως φέτος τσακώνονται για τις ομάδες τους. Έχουν εγωισμό να πετύχουν οι ομάδες τους και νομίζω ότι θα παραμείνουν”.

Για την πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι:
“Ο Παναθηναϊκός, στην πρώτη αναμέτρηση με την Μακάμπι, ήταν καταιγιστικός, διαβασμένος και είχε πολύ ενέργεια, απέναντι, όμως, σε μια ανέτοιμη ομάδα. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα που έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Παναθηναϊκό, σε ό,τι αφορά το τρόπο λειτουργίας της. Σίγουρα περιμένουμε ένα πιο ενδιαφέρον, δεύτερο, παιχνίδι, καθώς η Μακάμπι θα αντιδράσει διαφορετικά”.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:
“Ο Ομπράντοβιτς είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βάλει πολλές λεπτομέρειες στο παιχνίδι της ομάδας του και από συζητήσεις που έχουμε κάνει, μου έχει εκμυστηρευτεί ότι είναι μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει έξι μήνες. Είναι ένας θρύλος του μπάσκετ. Ξέρει πως να προετοιμάζει την ομάδα του για να είναι έτοιμη όταν πρέπει. Είναι μετρ της ψυχολογίας, καθώς ξέρει πως να ηρεμεί και να ψυχολογεί την ομάδα του. Αυτές οι σειρές είναι μια διαχείριση συναισθημάτων. Είναι παιχνίδια στα οποία πρέπει να υπάρχει μια ευθεία στη ψυχολογία”.

Για το αν υπάρχει κίνδυνος οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να χαλαρώσουν στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς τους:
“Ένας παίκτης που μπορεί να έχει κάνει ένα καλό παιχνίδι, μπορεί στο επόμενο να χαλαρώσει. Ένα παράδειγμα είναι η Εθνική ομάδα, κατάφερε να κερδίσει την Αμερική και έχασε από την Ισπανία. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς είναι δυο προπονητές που προσπαθούν να ηρεμήσουν τους παίκτες τους. Αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία και πλάνο”.

Για τον τρόπο που λειτουργούν οι δυο ελληνικές ομάδες:
“Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα ενέργειας και γι αυτό έχει αυξομειώσεις στο παιχνίδι της. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος στο 5 εναντίον 5. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι δεκαθλητές, ενώ αυτοί του Παναθηναϊκού μαθηματικοί. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την περσινή ποιότητα και μόνο με την ενέργεια θα βγάλουν αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός, φέτος, έχει τα αθλητικά προσόντα να ακολουθήσει τη Σιένα”.

Για τους Ντόρσεϊ και Πρίντεζη:
“Ο Ντόρσεϊ είναι πολύ δυνατός. Τον έσπρωχναν και δεν κουνιόταν καθόλου. Είναι τρομερό εργαλείο. Το μειονέκτημά του είναι ότι είναι πολύ επιρρεπής. Όταν έχει τέσσερα φάουλ, παίζει με τον ίδιο τρόπο που παίζει όταν έχει ένα. Σε ό,τι αφορά τον Πρίνταζη έχει γίνει εξαιρετικός από το τρίποντο. Χρωστάει πολλά ευχαριστώ στον Ηλία Ζούρο που δεν τον κάλεσε στην Εθνική, καθώς  το γεγονός αυτό τον πείσμωσε και δούλεψε περισσότερο. Είναι κέρδος για το ελληνικό μπάσκετ”.

Για το βάθος του Ολυμπιακού:
“Τα πάντα είναι σχετικά και πάμε όλοι με βάση τις πιθανότητες.  Ο Ολυμπιακός απέκτησε βάθος με τις προσθήκες των Ντόρσεϊ και Λο. Για παράδειγμα, στον τελικό του Κυπέλλου, ο Σπανούλης δεν πήρε το τελευταίο σουτ, ενώ όλοι πίστευαν σε αυτόν, όμως χθες ο Ολυμπιακός έπαιξε, περίπου, για τέσσερα λεπτά χωρίς τον Σπανούλη και τα κατάφερε. Χρειάζεται μια ομάδα να έχει το βάθος”.

Για το αν μπορούν να αλλάξουν κάποια τεχνικά πράγματα οι ομάδες στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς:
“Σε τεχνικό κομμάτι μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά όχι πολλά. Το θέμα είναι το επίπεδο των συναισθημάτων. Θα δούμε μια Σιένα να τρώει σίδερο, αλλά η φιλοσοφία της δεν αλλάζει. Η Μακάμπι παίζει πολύ το σύστημα της ζώνης και προσπαθεί να τροφοδοτήσει τον Σχορτσιανίτη, αλλά ο Παναθηναϊκός τον κλείνει. Έτσι, ο Σοφοκλής βγήκε από νωρίς εκτός παιχνιδιού και έτσι ο Παναθηναϊκός άσκησε πίεση στους περιφερειακούς. Σίγουρα ο Μπλατ θα αλλάξει το ξεκίνημα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.