Συνελήφθησαν 56χρονος και 49χρονος για αποπλάνηση 14χρονης


Ένας 56χρονος άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις και αποπλάνηση παιδιών, ενώ σε βάρος 49χρονου που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε ανάλογη δικογραφία, με τη διαφορά ότι κατηγορείται για “απόπειρα αποπλάνησης”.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 14χρονης και του πατέρα της, σύμφωνα με την οποία η ίδια, μέσω προφίλ που διατηρεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, σε ιστοσελίδα γνωριμιών, αποδέχτηκε αιτήματα φιλίας από δυο άτομα που χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, ενώ τους είπε ότι είναι 16 ετών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στην πρώτη περίπτωση η 14χρονη πείστηκε να στείλει γυμνές φωτογραφίες της και έλαβε γυμνές φωτογραφίες του συνομιλητή της, ο οποίος στη συνέχεια συνευρέθηκε σεξουαλικά μαζί της, ενώ είχε ενημερωθεί από την ίδια για την πραγματική της ηλικία.

Στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών, ενώ η ανήλικη δεν δέχτηκε την πρόταση του 49χρονου να συναντηθούν. Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις οι συνομιλητές της ανήλικης χρησιμοποίησαν αριθμό κινητού τηλεφώνου για την επικοινωνία τους και e-mail για την αποστολή των φωτογραφιών.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε άμεσα ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε τους κατόχους των επίμαχων αριθμών κινητών τηλεφώνων, στην Αθήνα και στη Βοιωτία.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη χθες στην οικία του 56χρονου στην Αττική, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένα κινητό τηλέφωνο, με μία κάρτα μνήμης. Παράλληλα, από τον επιτόπιο έλεγχο ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 56χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις – και συγκεκριμένα στο κινητό τηλέφωνο διαπιστώθηκε η διαχείριση της επίμαχης θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του οικείου αστυνομικού τμήματος της Βοιωτίας, διεξήγαγαν σήμερα έρευνα στην οικία και στα ψηφιακά μέσα που κατείχε ο 49χρονος. Στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Από τον έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 49χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνησή τους, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.