Φουλ για πλέι-οφ ο Άρης

Με 81- 71 επικράτησε ο Άρης του ΠΑΟΚ στο «Αλεξάνδρειο» και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Έπιασε… οκτάδα ο Άρης. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή πήρε εκδίκηση για την ήττα της στην Πυλαία. Επικράτησε του ΠΑΟΚ στο -κατάμεστο- «Αλεξάνδρειο» με 81-71 και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας στην 23η αγωνιστική, έχοντας παράλληλα και πλεονέκτημα απέναντι στον 8ο «δικέφαλο», καθώς κάλυψε τη διαφορά της ήττας του στον α΄ γύρο με 5 πόντους. με τον Ρόναλντ Ντέιβις και τον Χρήστο Ταπούτο να βρίσκονται σε μεγάλα κέφια και να παίρνουν τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Βεργίνη, δεν άφησαν τον αντίπαλο τους να τους απειλήσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Παρά τις προσπάθειες των Παππά και Ντικούδη, οι παίκτες του Μαρκόπουλου δε μπορούσαν να μειώσουν περισσότερο από τους οκτώ ποντους (79-71, 44΄΄) και η αμυντική υπεροχή των «κιτρίνων» τους έφερε τη νίκη.
 
«Ζημιά» από Ντέιβις – Βεργίνη
Μετά από καθυστέρηση είκοσι λεπτών, λόγω καπνογόνων που έκαναν ασφυκτική την ατμόσφαιρα και αντικειμένων που έπεσαν στο παρκέ, το ντέρμπι ξεκίνησε. Πρώτα όμως έγιναν δύο έγγραφες παρατηρήσεις στον Άρη, το διαιτητικό τρίο (Αναστόπουλος – Φούφης – Μητσόπουλος), η ομάδα του ΠΑΟΚ και η γραμματεία πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Οι «κίτρινοι» μπήκαν πιο ψύχραιμοι και με καλύτερη άμυνα, αλλά και γρήγορο ρυθμό στην επίθεση «αιφνιδίασαν» τον αντίπαλο τους (9-4, 3΄). Οι παίκτες του Μαρκόπουλου αντιμετώπιζαν αμυντικά προβλήματα, αναγκάζονταν να σταματούν τους αντιπάλους τους με φάουλ (σ.σ. ήδη είχαν φτάσει τα 3 ομαδικά) κι όλα αυτά τους αποδιοργάνωναν στην επίθεση. Ο Ντικούδης έδωσε το σύνθημα για αναδιοργάνωση και οι Καλλές και Παππάς από την περιφέρεια έφεραν την ομάδα τους στο -3 (15-12, 7΄). Ντέιβις και Κερούς όμως, διατήρησαν το προβάδισμα των γηπεδούχων και στη λήξη της πρώτης περιόδου (22-18).

Στο μεταξύ, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής περίμενε να δει τον Τσαϊρέλη -που είχε πάρει τη θέση του Τσαλδάρη- να αποδίδει στο μαρκάρισμα του Καλλέ. Ο 24χρονος φόργουορντ πάντως, τα πήγαινε αρκετά καλά και επιθετικά (26-21). Οι «κίτρινοι» είχαν βρει ρυθμό και με δύο τρίποντα των Ντέιβις και Βεργίνη έτρεξαν σερί 10-2 (από το 22-21 στο 32-23, 13΄). Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Μαρκόπουλου έπαιζαν καλά τα πικ εν ρολ και ο Στίγκερς είχε γίνει «απειλητικός», δε μπορούσαν να σταματήσουν τον Βεργίνη (37-30, 16΄). Ούτε όμως και τους αιφνιδιασμούς των «κιτρίνων», με αποτέλεσμα Ταπούτος και Ντέιβις να πετύχουν επτά «αναπάντητους» πόντους (44-30, 18΄). Με την άμυνα του να παίζει σε ζώνη και τον Παππά να εκτελεί ο ΠΑΟΚ έκανε το 44-35 (19΄), αλλά Βεργίνης και Κερούς «ξαναχτύπησαν» και οι «κίτρινοι» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 49-38.
 
Είχε Ντικούδη και… αργές επιστροφές
Δυναμικά μπήκαν οι παίκτες του Αλεξανδρή και στην επανάληψη. Με Ταπούτο και Ντέιβις να «πυροβολούν» το σκορ έγινε 56-38 (23΄). Ο Σούλης Μαρκόπουλος φώναζε στους παίκτες του να οργανωθούν στην άμυνα και να σταματήσουν να είναι νευρικοί, ώσπου ήρθε ο Άλεξιτς και τους «ξεκόλλησε» στην επίθεση (58-42, 25΄) και ο Ντικούδης έβαλε κι αυτός το χεράκι του. Η μπάλα πήγαινε μέσα στη ρακέτα, όπου ο ΠΑΟΚ είχε πλεονέκτημα και μείωσε σε 61-48 (27΄). Στο μεταξύ, ο Παππάς έκανε το 4ο φάουλ του, την ώρα που Ντέιβις, Μαυροειδής και Κερούς διατηρούσαν τον Άρη σε απόσταση ασφαλείας. Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο τον βρήκε να προηγείται με 65-53.  

Ο Μαρκόπουλος πέρασε τον Ντικούδη στον πάγκο για να ξεκουραστεί λίγο -με τον Παππά να εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός-αλλά η ομάδα του μείωσε στους 10 (65-55, 32΄). Γιαννακίδης και Μπόγιοβιτς είχαν μπει στο παρκέ, με τους «κίτρινους» να έχουν… κολλήσει. Ο Μαυροειδής «έσπασε» το μηδέν της τελευταίας περιόδου (68-55) και έδωσε τη θέση του στον Τσαλδάρη, ενώ ο Μπόγρης είχε αρχίσει να «φθείρεται» (σ.σ. έκανε 3ο φάουλ) και αντικαταστάθηκε με τον Τσαϊρέλη. Ήταν η ώρα της επιστροφής του Ντικούδη (αντί του Καλλέ στο 68-57, 33΄:30΄΄), αλλά και του Ντούβνιακ, καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπιζε προβλήματα με τις γρήγορες επιθέσεις των αντιπάλων του. Ο Μαρκόπουλος ζήτησε πιο γρήγορες επιστροφές και για να ξεμπλοκάρει την επιθετική λειτουργία αναγκάστηκε να επαναφέρει τον Παππά. Παρόλα αυτά, οι ενέργειες του Ταπούτο -που δημιουργούσε φάσεις, αλλά εκτελούσε κιόλας- και η καλή συνεργασία του με τον Ντέιβις διατηρούσαν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους.

Ο Ντικούδης συνέχισε να προσπαθεί και με τη συμβολή και του Παππά έγινε το 73-63 (36΄). Η αμυντική υπεροχή των «κιτρίνων» και οι οργανωμένες επιθέσεις του, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει προβλήματα στο μαν του μαν, βοηθούσαν να συντηρείται η διαφορά ασφαλείας (77-67, 38΄). Το κακό για τον «τίγρη» ήταν ότι έχασε τον Τσαλδάρη, ο οποίος αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Ντέιβις και Ντικούδης έκαναν το 78-69 (58΄΄). Ο Αμερικανός του Άρη ξαναπήγε την ομάδα του στο +10 (79-69, 50΄΄), αλλά με το φάουλ του στον Παππά (18π.) ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 8 (79-71, 44΄΄). Το παιχνίδι είχε πάει πια στις βολές, ο Γιαννακίδης έκανε 5ο φάουλ και ο Μαυροειδής δεν το εκμεταλλεύθηκε (αστόχησε σε 2 βολές στα 40΄΄). Ο Ντικούδης χρεώθηκε κι αυτός με φάουλ (επιθετικό) χάνοντας την ευκαιρία να φέρει την ομάδα του πιο κοντά, κι έτσι ο Ταπούτος -απόλυτα εύστοχος- έκανε το 81-71 (29΄΄). Ντούβνιακ, Ντικούδης και Παππάς αστόχησαν σε συνεχόμενα σουτ και το ματς έληξε με τον Άρη να νικά με 81-71.     
 
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 49-38, 65-53, 81-71. 

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυροειδής 5(1), Κερούς 9, Ταπούτος 13(1), Τσαϊρέλης 4, Ντέιβις 22(1), Κρούσιτς 5, Μποχωρίδης, Μπόγρης 3, Μάλντροου 4, Τσαλδάρης 5(1), Βεργίνης 11(3).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος):
Μπόγιοβιτς 2, Στίγκερς 7(1), Αράπης, Άλεκσιτς 5, Ντούβνιακ 3, Ντικούδης 15, Πέτγουεϊ 2, Παππάς 18, Γιαννακίδης 5(1), Καλλές 11, Καλαμπάκας, Τσακαλέρης 3(1).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.