«Ώρα μηδέν» για τον Διαγόρα!

Η «ώρα μηδέν» για τον Διαγόρα έφτασε. Το πρωί της Πέμπτης στις 10:30, η ροδίτικη ΠΑΕ έχει κληθεί από τον αθλητικό δικαστή της ΕΕΠ Β` & Γ` Εθνικής για παράβαση άρθρων του πειθαρχικού κώδικα, για τα οποία εφόσον κριθεί «ένοχη» τότε θα πρέπει να πει πρόωρο «αντίο» στο πρωτάθλημα.

Η «ώρα μηδέν» για τον Διαγόρα έφτασε. Το πρωί της Πέμπτης στις 10:30, η ροδίτικη ΠΑΕ έχει κληθεί από τον αθλητικό δικαστή της ΕΕΠ Β` & Γ` Εθνικής (Football League-Football League 2) για παράβαση άρθρων του πειθαρχικού κώδικα, για τα οποία εφόσον κριθεί «ένοχη» τότε θα πρέπει να πει πρόωρο «αντίο» στο πρωτάθλημα της Β` Εθνικής.
Η περιπέτεια της ΠΑΕ Διαγόρας ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου. Την ημέρα εκείνη, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε δεκτή την αίτηση των ποδοσφαιριστών Α. Τριανταφύλλου, Κ. Δαύκου, Μ.Στάνιμιρ και του προπονητή Π. Δερμιτζάκη για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ.
Στις 23 Δεκεμβρίου, η… λυπητερή ήρθε από την ΕΠΟ, το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της οποίας αποφάσισε την άμεση καταβολή των οφειλομένων στους Προβατίδη, Ζλάτκοβιτς, Πλατάνου και Γκούτμαν, διαφορετικά η ομάδα της θα χάνει τα παιχνίδια στα χαρτιά, ενώ θα της αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί.
Στις 4 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στο ματς απέναντι στον Πιερικό ξεκίνησε με 35 λεπτά καθυστέρησης. Η ΠΑΕ δεν μπόρεσε να σφραγίσει εισιτήρια, το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μαζευτούν τα χρήματα που απαιτούνταν προκειμένου να πληρωθεί το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης.
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου γράφτηκε μια «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της ροδίτικης ΠΑΕ. Μετά από απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, δεν πραγματοποιήθηκε η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό Αστέρα, ματς το οποίο η ομάδα της Καισαριανής πήρε στα χαρτιά με σκορ 3-0.
Στις 25 Ιανουαρίου οι… ποδοσφαιριστές έβαλαν «νερό στο κρασί τους» και αποφάσισαν να αγωνιστούν για τελευταία φορά απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Μάλιστα σε εκείνο το ματς κατάφεραν να πάρουν ένα βαθμό, τον μοναδικό από την ημέρα που άρχισαν οι περιπέτειες για το σύλλογο. Την ίδια ημέρα, άρχισε να φαίνεται φως στο τούνελ, με την διαφαινόμενη επιστροφή Χρυσοχοίδη στα κοινά της ΠΑΕ, και αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που η ομάδα αγωνίστηκε την ακριβώς επόμενη αγωνιστική με την Παναχαϊκή.
Όμως η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει… Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της Β` Εθνικής, με αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις απέναντι σε Καλλονή και Πλατανιά Χανίων να είναι στον αέρα. Σε πρώτη φάση, για την τύχη των δύο αυτών αναμετρήσεων θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής, με τον κίνδυνο ωστόσο που ελλοχεύει να είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΑΕ κατηγορείται για παράνομη κατ` εξακολούθηση συμμετοχή στο πρωτάθλημα από τις 6 Δεκεμβρίου 2011, οπότε και δέχθηκε το πρώτο εξωαγωνιστικό… χτύπημα.
Εφόσον αποδειχθεί η ενοχή της ΠΑΕ, τότε θα μηδενιστεί για όλα τα ματς που έγιναν από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά, ενώ παράλληλα θα αποβληθεί από τη διοργάνωση, αφήνοντας το πρωτάθλημα με 17 ομάδες.
Τα ματς που έδωσε ο Διαγόρας από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά (εκτός από αυτή που έχασε στα «χαρτιά» με τον Εθνικό Αστέρα) είναι οι εξής:
Διαγόρας-Βύζας Μεγάρων         0-1
Βέροια-Διαγόρας                2-0
Διαγόρας-Πιερικός              0-2
Λάρισα-Διαγόρας                1-0
Αναγέννηση Επανομής-Διαγόρας   6-0
Διαγόρας-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-0
Διαγόρας-Παναχαϊκή             0-4
Δεν αγωνίστηκε με Καλλονή και Πλατανιά


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.