Πέντε δυνατά και πέντε αδύνατα σημεία της Λίβερπουλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να κερδίσει το τρίτο διαδοχικό Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η Λίβερπουλ που θα είναι οι αντίπαλος της στο Κίεβο σκοπεύει να κερδίσει αυτή το τρόπαιο, 11 χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία σε τελικό

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να κερδίσει το τρίτο διαδοχικό Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η Λίβερπουλ που θα είναι οι αντίπαλος της στο Κίεβο σκοπεύει να κερδίσει αυτή το τρόπαιο, 11 χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία σε τελικό. Η ομάδα του Merseyside έχει σίγουρα τόσο δυνατά όσο και τρωτά σημεία που θα εμφανιστούν στον τελικό στις 26 Μαΐου. 

Τα πέντε πλεονεκτήματα του Λίβερπουλ: 

Ο Γιούρκεν Κλοπ
έχει δημιουργήσει μία ομάδα, ομοίωμα του χαρακτήρα του. Ο πρώωην προπονητής του Ντόρτμουντ έχει αναπαράγει το έργο του στην Γερμανία δημιουργώντας μια ομάδα, πανομοιότυπη της εικόνας του. Οι παίκτες δουλεύουν απίστευτα σκληρά στο γήπεδο, διεκδικούν κάθε μπαλιά και βγαίνουν πολύ γρήγορα στην κόντρα, σκοράροντας ακατάπαυστα. Σε όλους τους φετινούς αγώνες η Λίβερπουλ σημείωσε 130 γκολ, 46 από τα οποία έχουν έρθει στο Champions League. 

Ο Βίρχιλ Φαν Ντάικ βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της άμυνας. Η Λίβερπουλ έκανε τον Ολλανδό αμυντικό την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, όταν τον υπέγραψε για 85 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο. Από τότε που άρχισε να παίζει βελτίωσε θεαματικά την άμυνα της ομάδας του. Πριν από το χειμώνα, η αμυντική λειτουργία της Λίβερπουλ ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, ωστόσο από τότε που έφτασε ο Ολλανδός στόπερ, η ομάδα κράτησε σε 21 ματς, 10 φορές απαραβίαστη την εστία της.  

Ο Τζέιμς Μίλνερ δίνει τα πάντα στο γήπεδο. Αν και δεν ήταν στα βασικά πλάνα στο ξεκίνημα της σεζόν,  ο Μίλνερ ξαφνικά βρήκε τον εαυτό του ως ένα σημαντικό κομμάτι του συνόλου του Κλοπ. Προφανώς, δεν είναι ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στην ομάδα, αλλά η προσπάθειά του είναι αξιέπαινη. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και πάντοτε καλά, έχει επίσης σπάσει το ρεκόρ σε ασίστ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις 9 τελικές πάσες που έχει ως τώρα. 

Ο Φιρμίνο και ο Μανέ είναι η τέλεια στήριξη για τον Σαλάχ. Η Λίβερπουλ απλά κοιτάζει να βγει γρήγορα στην επίθεση και να βάλει τις ομάδες κάτω από απίστευτη πίεση, καθώς αυτές οι επιθέσεις μπορούν να προέλθουν από κάθε πλευρά της επιθετικής τριάδας. Και οι τρεις έχουν τεράστια ταχύτητα και μπορούν να τελειώσουν συνήθως με ευκολία τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν. Τόσο ο Σαλάχ όσο και ο Φιρμίνο σημείωσαν από 10 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι τώρα και 9 ο Σανέ. Μάλιστα αν ο Σενεγαλέζος σκοράρει στον τελικό τότε αυτή η «μαγική» τριπλέτα των «κόκκινων» θα γίνει η πρώτη στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που θα έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό τερμάτων. 

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα είναι σίγουρα υποψήφιος για την Χρυσή Μπάλα. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι κάποια στιγμή ο Νεϊμάρ θα ήταν αυτός που θα έσπαγε το δίδυμο Ρονάλντο – Μέσι, αλλά να που ο Αιγύπτιος είναι πιθανό να σπάσει την κυριαρχία των δύο. Σε ηλικία 25 ετών απολαμβάνει την πιο παραγωγική του σεζόν, σημειώνοντας 31 γκολ στην Premier League και 43 σε όλους τους αγώνες. 

Οι πέντε αδυναμίες της Λίβερπουλ: 

Ο Κάριους είναι επιρρεπής σε λάθη Η συζήτηση για τη θέση του τερματοφύλακα του Λίβερπουλ συνεχίζεται εδώ και μήνες, ούτε ο Μινιολέ, ούτε ο Kάριους έχουν πείσει, αν και ο Γερμανός έχει κερδίσει θέση βασικού. Ο Κάριους σίγουρα είναι επιρρεπής σε λάθη και αυτό είναι κάτι που η Ρεάλ ελπίζειι ότι θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί στις 26 Μαΐου. Η ομάδα μπορεί να είναι ασυνεπής. Ενώ οι κατηγορίες του Klopp είναι εντυπ

Ο Φιλίπε Κοουτίνιο πρέπει να αντικατασταθεί. Όταν αποφασίστηκε να πωληθεί στην Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο με ποσό-ρεκόρ για τον σύλλογο, υπήρχε η αντίληψη ότι οι παίκτες που ήταν ήδη στην ομάδα θα μπορούσαν να να αντικαταστήσουν τον Βραζιλιάνο. Αρχικά, αυτό αποδείχθηκε εφικτό με τον Alex Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, ο οποίος όμως τραυματίστηκε σοβαρά στον πρώτο ημιτελικό με την Ρόμα και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Κλοπ θα πρέπει να βρει μια δημιουργική εναλλακτική λύση. 

Η ομάδα είναι ασυνεπής και έχει μεταπτώσεις στην απόδοση της. Μπορεί να έχει καταπλήξει με τα όσα δείχνει στον αγωνιστικό χώρο σε κάποια παιχνίδια, αλλά σε κάποια άλλα απογοήτευσε, δείχνοντας σημάδια αυτοκαταστροφής. Για παράδειγμα απέδωσε εκπληκτικά στον προημιτελικό με την Μάντσεστερ Σίτι και λίγες ημέρες αργότερα γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την αδύναμη Γουεστ Μπρομ.

Μπορεί με τον Φαν Ντάικ η άμυνα να βελτιώθηκε, αλλά απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί μία άμυνα ικανή για ένα παιχνίδι επιπέδου τελικού Τσάμπιονς Λίγκ. Μην ξεχνάμε ότι στους δύο ημιτελικούς με τη Ρόμα δέχτηκε συνολικά 6 γκολ.  Υπάρχουν αμφιβολίες για την επάρκεια των Αλεξάντερ – Άρνολντ, Ρόμπερτσον και Λόβρεν. Η ανησυχία είναι ότι, αν η ομάδα δεν μπορεί να κρατήσει τους «τζιαλορόσι» μακριά από την δημιουργία φάσεων, πως θα το κάνει αυτό με τους παγκόσμιους επιθετικούς που διαθέτει η Ρεάλ. 

Οι επιλογές στον πάγκο είναι μηδαμινές. Κανείς από τους υπόλοιπους (Κλάιν, Κλάβαν, Μορένο, Ίνγκς, Μινιολέ) δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Κλοπ κάνει τώρα την προσευχή του να έχει ετοιμοπόλεμους τους Λαλάνα και Τσαν που μπορούν να δώσουν αξιόπιστες λύσεις στον Γερμανό τεχνικό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.