Ομάρ ο σκόρερ, Ρομπέρτο ο θεατής

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 1-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» και την τακτική που ακολούθησε ο Μάρκο Σίλβα.

Η στρατηγική του Μάρκο Σίλβα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη. Αρχικώς, αποφάσισε να επιβραβεύσει τους ένδεκα που είχαν νικήσει μία εβδομάδα νωρίτερα των ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» έχοντας εξαιρετική αγωνιστική παρουσία. Έτσι, δεν προχώρησε σε αλλαγή στο αρχικό σχήμα στο μεγάλο ραντεβού της 21ης αγωνιστικής.

Εν συνεχεία, όπως λίγο – πολύ αναμέναμε όλοι μας, ζήτησε και είδε από τους παίκτες του να επιχειρούν από το πρώτο δευτερόλεπτο να ασκήσουν εντονότατη πίεση στους αντιπάλους τους, πρεσάροντας έως και τη μεγάλη περιοχή του Βελλίδη. Αυτή η στρατηγική απέδωσε καρπούς, καθώς ο Ομάρ Ελαμπντελαουί κατόρθωσε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία μόλις στο όγδοο λεπτό.

Ασφαλώς και η εξέλιξη αυτή δημιούργησε προσδοκίες στον κόσμο των «ερυθρόλευκων». Αλλά σε ένα ντέρμπι με αντίπαλο μία σπουδαία ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, είναι απαραίτητη και η αποτελεσματική αμυντική λειτουργία. Αν μη τι άλλο, οι παίκτες του Σίλβα φρόντισαν να κλείσουν στους ποδοσφαιριστές του Τούντορ, όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο, ο οποίος δεν απειλήθηκε σε όλο το παιχνίδι.

Ναι, χωρίς καμία υπερβολή ο τρόπος με τον οποίο αμύνθηκε ο Ολυμπιακός ήταν υποδειγματικός. Παράλληλα, ήταν η ομάδα που έψαξε ένα ακόμη τέρμα προκειμένου να «κλειδώσει» νωρίτερα στη διάρκεια του ντέρμπι την 20η νίκη σε 21 αγωνιστικές στη Superleague. Τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα του Σίλβα, η οποία συνεχίζει αήττητη την κούρσα για την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας της.  Ένας τίτλος που μπορεί να “ντυθεί στα ερυθρόλευκα” στην 23η αγωνιστική, εφόσον συνεχίσει με νίκες στο ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.