Ισοπαλία στη Λάρισα (video)

Η Λαμία προηγήθηκε 1-0 στη Λάρισα με γκολ του Τσούκαλου στο 81’, αλλά ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ, ο Ντέλετιτς διαμόρφωσε τρία λεπτά αργότερα το τελικό 1-1.

Η Λαμία προηγήθηκε 1-0 στη Λάρισα με γκολ του Τσούκαλου στο 81’, αλλά ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ, ο Ντέλετιτς διαμόρφωσε τρία λεπτά αργότερα το τελικό 1-1.

Οι δυο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλα γκολ, κυρίως στο β’ μέρος, αλλά τόσο ο Μελίσσας, ο Θεοδωρόπουλος, αλλά και ο 17χρονος Σουλούκος που έκανε ντεμπούτο ήταν σε καλή μέρα λέγοντας “όχι” σε πολλές περιπτώσεις.

Με 3-5-2 το σύστημα της ΑΕΛ. Θεοδωρόπουλος κάτω από το δοκάρια, τριάδα στην άμυνα οι Μόρας, Γιοβάνοβιτς, Γκοϊκοβιτς. Μασούρας, Μλαντένοβοτς, στα άκρα, Φατιόν, Αγκάνοβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς στο χώρο του κέντρου, με τους Ναζλίδη και Ντέλετιτς επιθετικό δίδυμο. 

Με 3-5-2 ξεκίνησε τον αγώνα και ο Μπάμπης Τεννές παρατάσσοντας τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στην άμυνα τους Ασίγκμπα, Κουκόλη και Αναστασιάδη. Στο κέντρο η τριάδα ήταν οι Πίτι, Μπουλούλης, Ομο, με τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Παντελιάδη αριστερά και μπροστά τους Βάντερσον, Ακόστα

Θα περίμενε κανείς ότι οι δυο ομάδες, ελλείψει βαθμολογικού κινήτρου, θα έπαιζαν απελευθερωμένα… Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Απαντες έμειναν προσηλωμένοι στο τακτικό τους πλάνο κλείνοντας διαδρόμους και παίζοντας και σε κάποιες περιπτώσεις σκληρά. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τις τέσσερις κίτρινες κάρτες του πρώτου μέρους.

Η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το ματς ήταν αν μη τι άλλο η ΑΕΛ, αλλά η Λαμία έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Βασιλαντωνόπουλο να σουτάρει στο 11’ μετά από θαυμάσια πάσα του Πίτι και τον Θεοδωρόπουλο να λέει όχι. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Μελισσα επιτιθέμενοι κυρίως από τη δεξιά μεριά, με τον Ντέλετιτς να είναι ιδιαίτερα κινητικός. Ο τελευταίος έχασε και τη καλή ευκαιρία της ΑΕΛ λίγα δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης. Εκτέλεσε φάουλ και ο Μελίσσας έδιωξε με υπερένταση

Στις αρχές του δευτέρου μέρους η Λαμία άρχισε να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 49’ ο Πίτι εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Θεοδωρόπουλος με υπέροχη επέμβαση είπε όχι, ενώ δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσούκαλου να δοκιμάσει την ετοιμότητα του πορτιέρο της ΑΕΛ. Και πάλι νικητής, όμως, ήταν ο τελευταίος. Στο 52 και πάλι η Λαμία στην επίθεση, νέο σουτ του Πίτι, αλλά… λίγο άουτ. Στο 58’ ήταν η σειρά την ΑΕΛ. Ο Μόρας έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Μασούρα, αυτός εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, έπιασε το σουτ, αλλά ο Μελίσσας έδιωξε με τα πόδια. 

Στο 67’ ο Σωτήρης Αντωνίου έκανε αλλαγή τερματοφύλακα. οχι για λόγους τακτικής, αφού ο Θεοδωρόπουλος τα είχε πάει περίφημα. Εβγαλε, λοιπόν, τον τελευταίο και έβαλε στο ματς τον 17χρονο Στέφανο Σουλούκο για να του δώσει εμπειρίες. Στο 69’ η ομάδα του κάμπου θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ, αλλά ο Μασούρας αντί να δώσει πάσα στον αμαρκάριστο και εντελώς μόνο προ κενής εστίας Λεοζίνιο, προτίμησε να πραγματοποιήσει ένα άνευ λόγου και σημασίας άστοχο σουτ. Μια άλλη σημαντική στιγμή του ματς έλαβε χώρα στο 72’ με τον Ναζλίδη (δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΛ τη νέα χρονιά) να δίνει τη θέση του στον Περόνε γνωρίζοντας την αποθέσωση από όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Ο Μλαντένοβιτς στο 78΄’ μπήκε στη λίστα με τους παίκτες που έχασαν ευκαιρία, αναγκάζοντας τον Μελίσσα να διώξει σε κόρνερ.

Εννέα λεπτά πριν το τέλος, όμως, σημειώθηκε το 0-1. Ο Τσούκαλος έβγαλε πάσα στον Ακόστα, αυτός πλάσαρε, ο 17χρονος Σουλούκος με φοβερή επέμβαση έδιωξε προσωρινά, αλλά ο Τσούκαλος που ακολούθησε τη φάση με μια εξαιρετική προσποίηση και πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 84’ διαμορφώθηκε το τελικό 1-1. Ο Λεοζίνιο πάσαρε στον Ντέλετιτς και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Μελίσσα.

Διαιτητές: Αθανάσιος Σέζος, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Πέτρος Πάτρας

4ος Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας

Κίτρινες: (28’ Μόρας, 33’ Ασίγκμπα, 35’ Γιοβάνοβιτς, 45’ Πριντέτα, 48’ Φατιόν, 53’ Μπουλούλης)

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου):  Θεοδωρόπουλος (67’ Σουλούκος), Μασούρας, Μόρας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης (72’ Περόνε), Ντέλετιτς, Γκοϊκοβιτς, Αγκάνοβιτς (59’ Λεοζίνιο), Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (41’ Πριντέτα), Ασίγκμπα, Ακόστα (88’ Μπούτνικ), Ομο, Μπουλούλης, Πίτι, Βάντερσον (46’ Τσούκαλος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.