Στους -23 ο Ολυμπιακός (vid)

Αποστολή Μόσχα: Νίκος Γαβαλάς Με 23 βαθμούς κάτω από το μηδέν υποδέχτηκε η Μόσχα τον Ολυμπιακό.

Αποστολή Μόσχα: Νίκος Γαβαλάς

Κρύο; Η λέξη είναι φτωχή για να περιγράψει τις συνθήκες που συνάντησε η αποστολή του Ολυμπιακού στη Μόσχα, κατά την άφιξή της το βράδυ της Κυριακής. Με τον υδράργυρο να βρίσκεται στους -23 βαθμολυς Κελσίου, το τσουχτερό κρύο διαπερνούσε το κορμί όλων μας βγαίνοντας απ’ το αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου τα πάντα είναι καλυμμένα με πυκνό χιόνι και πάγκο. Παρόλα αυτά, η αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ραντεβού με τη Ρουμπίν Καζάν, είναι διάχυτη στα μέλη της αποστολής των «Πειραιωτών».


Ρωτήσαμε τον Ερνέστο Βαλβέρδε αν έχει παίξει σε ανάλογες συνθήκες. «Έως -5 βαθμούς. Ποτέ σε τόσες χαμηλές θερμοκρασίες», μας είπε χαρακτηριστικά. Ο δε Όλοφ Μέλμπεργκ που είχε αγωνιστεί τον Νοέμβριο του 2008 ως παίκτης της Γιουβέντους κόντρα στην Ζενίτ στην «παγωμένη» Αγία Πετρούπολη, υποστηρίζει πως οι συνθήκες αυτές δημιουργούν πρόβλημα στην αναπνοή. Ο Πάντελιτς, πάντως, θυμήθηκε έναν αγώνα με την Εθνική Σερβίας κόντρα στην Εσθονία, όταν το θερμόμετρο ήταν στους -18. «Τέτοιο κρύο, όμως, δεν θυμάμαι ποτέ», μας εκμυστηρεύτηκε έξω απ’ το αεροδρόμιο της Μόσχας.


Η πτήση για την πρωτεύουσα της Ρωσίας είχε προγραμματιστεί να πετάξει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής απ’ την Αθήνα, Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν απ’ τη μία και χωρίς χρονοτριβή τα μέλη της πήραν τις κάρτες επιβίβασης. Στη διαδρομή προς την πύλη εξόδου, η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών σταματούσε για να υπογράψει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί με επιβάτες άλλων πτήσεων. Να σημειωθεί πως στα Σπάτα, ήταν αισθητή η παρουσία πολλών φίλων του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι αναχωρούσαν για την Γαλλία, όπου την Τρίτη η κυπριακή ομάδα θ’ αντιμετωπίσει τη Λιόν για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.


Στο αεροσκάφος ο πιλότος αφού υποδέχθηκε δια μικροφώνου τους «ερυθρόλευκους», τους γνωστοποίησε πως και ο ίδιος είναι Ολυμπιακός. Και ευχήθηκε πρόκριση στους «16» του Europa League. Ενημέρωσε δε πως η πτήση προς την «παγωμένη» Μόσχα θα έχει διάρκεια δύο ώρες και πενήντα πέντε λεπτά. Μάλιστα, διευκρίνισε πως παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες στη Ρωσία, η πτήση θα είναι καλή χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις. Τελικώς, μόνο μία φορά έπεσε το αεροσκάφος σε κενό αέρος.


Να σημειωθεί πως επικεφαλής της αποστολής των «Πειραιωτών» είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος. Επιπλέον, κοντά στην ομάδα βρίσκονται ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Μώραλης, ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Θρύλος ΑΕ, Γιώργος Παύλου και ο πρώην αντιπρόεδρος, Σωκράτης Κομινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται «πετάξει» αύριο για την Κορέα όπου έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις. Οπότε, το παιχνίδι με τη Ρουμπίν θα το παρακολουθήσει τηλεοπτικώς. Στον Πειραιά παρέμεινε ο αντιπρόεδρος, Σάββας Θεοδωρίδης.


Στη διάρκεια της πτήσης, το κλίμα στις τάξεις των παικτών ήταν πάρα πολύ καλό. Οι νίκες που προηγήθηκαν στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, εξηγούν το γιατί. Έτσι δεν έλειψαν τα πειράγματα και τα αστεία μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ο Αμπντούν «έκλεψε» τη θέση του Κόλιν Κάζιμ-Ρίτσαρντς στο αεροπλάνο, προκειμένου να καθίσει μαζί με τον Κέβιν Μιραλάς. Όταν ο Κάζιμ-Ρίτσαρντς αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, άρχισε να γελάει και μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε για ν’ αποκατασταθεί η τάξη και να καθίσει στη θέση την οποία ανέφερε η κάρτα επιβίβασής του. Τελικώς, υποχώρησε και πήρε το κάθισμα πίσω απ’ τον Αμπντούν. Στη γαλαρία, η παρέα των Παπάζογλου, Τοροσίδη και Μανιάτη ήταν αχώριστη.


Παρεμπιπτόντως, είχαμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε τόσο τον Μανιάτη, όσο και τον Μιραλάς για την κατάσταση του τραυματισμού τους. Αμφότεροι μας τόνισαν με χαμόγελο ικανοποίησης πως αισθάνονται πολύ καλά. Μαζί με την αποστολή του Ολυμπιακού και τους εκπροσώπους του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, ταξίδεψαν λιγοστοί φίλοι της ομάδας του Πειραιά, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο γνωστός δημοσιογράφος, Τέρενς Κουΐκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.