Ετοιμος…

Οπως συνηθίζει να υποστηρίζει ο Λάζλο Μπόλονι κανένας αγώνας δεν είναι πιο ... ιδιαίτερος από τον άλλον. Εντούτοις και μόνον το γεγονός πως η σημερινή προπόνηση, τελευταία πριν από τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, διήρκεσε σχεδόν δυόμισι ώρες μαρτυρά πολλά.

Οπως συνηθίζει να υποστηρίζει ο Λάζλο Μπόλονι κανένας αγώνας δεν είναι πιο … ιδιαίτερος από τον άλλον. Εντούτοις και μόνον το γεγονός πως η σημερινή προπόνηση, τελευταία πριν από τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό (Τούμπα, 19.30), διήρκεσε σχεδόν δυόμισι ώρες μαρτυρά πολλά.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ έχοντας χάσει τον ένα βασικό στόχο της σεζόν που ήταν το Κύπελλο, επικεντρώνει τις δυνάμεις του στο πρωτάθλημα. Με σημαντικές βαθμολογικές απώλειες στον πρώτο γύρο θέλει τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή στον δεύτερο. Η αντεπίθεσή του έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό όντας έντεκα αγωνιστικές αήττητος, σχεδόν τρεις μήνες, πορεία που τον έχει φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, οκτώ βαθμούς πίσω από τον αυριανό του αντίπαλο και δεκατρείς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, δίχως να υπολογίζεται το αποτέλεσμα του Λεβαδειακού με τους «πράσινους».

Ο «Δικέφαλος», δέκα αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, θέλει να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες, ενώ η αναμέτρηση των «αιωνίων» προοικονομεί και περαιτέρω απώλεια βαθμών για τους δυο, ώστε να μπει στα πλέι οφ με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική ισορροπία.

Κόντρα στα δεδομένα των προηγούμενων ημερών, η προπώληση των εισιτηρίων κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα κι όλα δείχνουν πως στο γήπεδο θα βρεθούν περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες φίλαθλοι των γηπεδούχων. Επιστρέφοντας στα της προπόνησης, ο Ρουμάνος τεχνικός με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές του τον επικείμενο αντίπαλο, τους εξήγησε τί περιμένει από αυτούς, επιμένοντας στις βασικές αρχές τους για συγκέντρωση και πάθος.

Ο νικηφόρος αγώνας με την ΑΕΚ πριν από μια εβδομάδα, αποτελεί ουσιαστικά τον οδηγό για την αυριανή αναμέτρηση, δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ δεν άφησε χώρους στον αντίπαλο, παρουσίασε υποδειγματική αλληλλοκάλυψη, ήλεγξε το κέντρο και δεν επέτρεψε ποτέ επιθέσεις από τον άξονα, με συνέπεια να κινδυνεύσει ελάχιστα. Παράλληλα, κάθε φορά που έφυγε στην αντεπίθεση αναπτύχθηκε σχεδόν υποδειγματικά καταφέρνοντας να πάρει αυτό που επιθυμούσε.

Σ’ ότι αφορά τα πρόσωπα, τα δεδομένα είναι λίγο ή πολύ γνωστά. Το απουσιολόγιο αναφέρει τρία ονόματα τραυματιών, τους Τσιρίλο, Ετο Σνάουτσνερ. Κάτω από τα δοκάρια παραμένει ο Παναγιώτης Γλύκος, στο δεξί άκρο της άμυνας, παρότι οι σκέψεις του τεχνικού του «Δικεφάλου» είναι αρκετές, δείχνει να καταλήγει στην επιλογή του Κώστα Σταφυλίδη. Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο συνθέτουν οι Μαλεζάς  – Κατσικάς με τον Λίνο να συμπληρώνει τη γραμμή στ’ αριστερά. Μπροστά τους θα βρίσκονται οι Λάζαρ – Γκαρσία, δεξιά κι αριστερά.

Ο τρίτος της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Γιώργος Φωτάκης με τους Σαλπιγγίδη – Γεωργιάδη στην ίδια ευθεία μ’ αυτόν, δεξιά κι αριστερά του αντίστοιχα. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης βασικός κι αναντικατάστατος ο Αθανασιάδης. Στην αποστολή ο κ. Μπόλονι πήρε είκοσι ποδοσφαιριστές, για πρώτη φορά έπειτα από καιρό κι ο Θανάσης Παπάζογλου, ενώ ντεμπούτο ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κάνει ο Φρεντερίκ Νιμανί.

Ο υψηλόσωμος Γάλλος επιθετικός κι ο Ιβιτς είναι τα πρόσωπα που απασχολούν περισσότερο τον προπονητή τους ως εναλλακτικές λύσεις για το αρχικό σχήμα κι επειδή αρέσκεται στις εκπλήξεις, τίποτα δεν πρέπει ν’ αποκλείεται.  



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.