Μασάδο: «Ο Αρης έχει τη δική του εξέλιξη» (vid)

Αποκλειστικά στο Novasports, μίλησε ο προπονητής του Αρη, Μανουέλ Μασάδο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την ομάδα, διαπιστώνοντας αγωνιστική πρόοδο των κιτρίνων.

Αποκλειστικά στο Novasports, μίλησε ο προπονητής του Αρη, Μανουέλ Μασάδο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την ομάδα, διαπιστώνοντας  αγωνιστική πρόοδο των κιτρίνων. Μίλησε για το ματς της Ξάνθης, για τα χιόνια που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη, μεσοβδόμαδα, ενώ έριξε τη ματιά του και στην Αίγυπτο και τους 74 νεκρούς σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου!

Αναλυτικά:      

Για το εάν συμμερίζεται την άποψη πως ο αγώνας στη Ξάνθη, είναι τελικός για τον Αρη: « Είχαμε τονίσει πως η ομάδα προερχόταν από ένα σχετικά θετικό σερί αποτελεσμάτων το οποίο είχε γίνει όμως με ομάδες οι οποίες βρισκόταν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και προς τα κάτω. Τώρα, ξεκινά μια διαφορετική διαδικασία, με ομάδες που είναι στη μέση του πίνακα και ψηλότερα. Εχουν διαφορετική ποιότητα και διαφορετικές δυνατότητες απ΄ τις ομάδες που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Εγώ δεν θα πω, ότι είναι ένας τελικός, αλλά σίγουρα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη δοκιμασία για να αρχίσουμε να μετράμε δυνάμεις με τις ομάδες που θα διεκδικήσουμε το στόχο».

Για το πώς περιμένει το επερχόμενο παιχνίδι: « Θα είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο και σκληρό. Η Ξάνθη αυτή τη στιγμή προπορεύεται του Αρη κατά τέσσερις βαθμούς, επομένως σε μια ενδεχόμενη νίκη δική της, θα μεγαλώσει τη διαφορά σε ασφαλείας από τη δική μας την ομάδα. Από κει και πέρα, βλέποντας τη δική μας ομάδα, θεωρώ πως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Και έχουν να κάνουν με τα δύο εξτρέμ της Ξάνθης, οι οποίοι είναι πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εχει να κάνει με τον παράγοντα έδρα που σίγουρα η Ξάνθη θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και έχει να κάνει και με τον κόσμο της, ο οποίος θα προσπαθήσει να την ωθήσει προς μια νέα νίκη γιατί ο στόχος τους είναι αρκετά υψηλός. Από κει και πέρα είναι ένα τεστ με μια δυνατότερη ομάδα, τεστ που εξακολουθούμε να έχουμε στις επόμενες αγωνιστικές, αλλά με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο και ο Αρης στα τελευταία ματς έχει τη δική του εξέλιξη, τη δική του πρόοδο, είναι μια ομάδα η οποία βρίσκεται καλύτερα μέσα στο γήπεδο, που κάνει πολλές ευκαιρίες. Θεωρώ πως και τα τακτικά μας πλάνα, έχουνε μια εξέλιξη, μια πρόοδο που θέλουμε να δώσουμε στην ταυτότητα της ομάδας, επομένως και η δικιά μου ομάδα, έχει τα δικά της όπλα. Θα κατέβουμε, λοιπόν, με μοναδικό στόχο να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί έχουμε τις δυνατότητες». 

Για το πλάνο με ή χωρίς Ακόστα: « Ο ποδοσφαιριστής έχει έναν τραυματισμό, έχει δείξει πολύ μεγάλη διάθεση και θέληση για να επανέλθει στην ομάδα. Προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση, ώστε να προλάβει το παιχνίδι με την Ξάνθη. Τα πράγματα κυλάνε καλά, αλλά πρέπει να δούμε και την αυριανή μέρα για να δούμε αν μπορεί να ενσωματωθεί σε πλήρη ρυθμό μαζί με την ομάδα. Ευχής έργον είναι, αν ξεπεράσει τον τραυματισμό του, να τον έχουμε μαζί μας. Εάν όχι, φυσικά θα πρέπει ν΄ αλλάξουμε κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε τα χαρτιά μας, αλλά όπως καταλαβαίνετε σε περίπτωση που ο Ακόστα δεν είναι στη διάθεσή μας, κάποια πράγματα θ΄ αλλάξουν».

Για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες μέσα στις οποίες προετοιμάστηκε ο Αρης: « Η ομάδα κατάφερε να δουλέψει αυτά που είχαμε κατά νου και αυτό έχει να κάνει με τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν μεγάλη θέληση και όρεξη. Ετσι περάσαμε τον σκόπελο των κλιματολογικών συνθηκών που αυτή την εβδομάδα, μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ. Από κει και πέρα για να το τονίσω λίγο παραπάνω, θα πω , πως οι παίκτες τη διάθεση και την αυτοθυσία την οποία έδειξαν στα τελευταία παιχνίδια, ακριβώς την ίδια έδειξαν και μέσα στην εβδομάδα. Αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ, ώστε να δουλέψουμε αυτά τα οποία είχαμε κατά νου. Θα συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό, ώστε να είναι προοδευτική η εξέλιξη της ομάδας. Οσο δείχνουν αυτή τη διάθεση οι ποδοσφαιριστές, θα μπορούμε να ξεπερνάμε είτε τις κλιματολογικές συνθήκες, είτε οποιονδήποτε άλλον παράγοντα, μπορεί να δυσκολέψει τη δουλειά μας».

Επίλογος, με τους 74 νεκρούς σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αίγυπτο: « Είναι κάτι πολύ λυπηρό, κάτι το οποίο με στενοχώρησε πάρα πολύ. Είναι εικόνες που έχουμε ξαναδεί στο ποδόσφαιρο. Κάθε φορά που βλέπεις τέτοιες εικόνες, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να λυπάσαι και να σκέφτεσαι πως μπορείς να αποτρέψεις τέτοιες καταστάσεις. Από κει και πέρα ο αθλητισμός είναι χαρά, ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και δεν πρέπει να επιτρέπουμε να μπαίνουν άλλοι παράγοντες και να τον επηρεάζουν. Διότι, καθώς άκουγα την είδηση, διαπίστωσα πως δεν ήταν κάτι το οποίο είχε να κάνει με το παιχνίδι, αλλά με κάποιες πολιτικές πεποιθήσεις και αυτό κάνει το όλο γεγονός, ακόμα πιο λυπηρό. Τέτοιες πράξεις είναι ανεπίτρεπτες, πόσο μάλλον όταν οι παράγοντες που τις επηρεάζουν δεν έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να συλλυπηθείς τις οικογένειες που έχουν χάσει τους ανθρώπους τους, να εύχεσαι να μην ξανασυμβεί αυτό, πουθενά στον κόσμο, ούτε στην Αίγυπτο, ούτε στην Ευρώπη και ερχόμενοι στα του οίκου μας, αφού εργάζομαι εδώ, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Ο αθλητισμός είναι χαρά, πρέπει να μας ενώνει και πρέπει να τον ζούμε σαν κάτι δευτερεύων το οποίο μας δίνει χαρά και τέτοιες εικόνες να μένουν απ΄ έξω. Τέτοιοι άνθρωποι, θα έλεγα, οι οποίοι έχουν ανόητη σκέψη, να βρούμε τον τρόπο να τους απομονώσουμε από τον αθλητισμό».      


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.