Το συνδεδεμένο αυτοκίνητο του μέλλοντος


H Seat, η Samsung και η Sap SE δημιούργησαν μία νέα τεχνολογική συμμαχία προκειμένου να αναπτύξουν projects για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο του μέλλοντος. Στο 11ο Mobile World Congress (MWC), που ξεκινάει σήμερα στη Βαρκελώνη, οι τρεις εταιρείες θα παρουσιάσουν concept που αναπτύχθηκαν με βάση την καινοτομία και την κορυφαία τεχνογνωσία τους.

Τον προηγούμενο χρόνο Samsung & Seat υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων συνδεσιμότητας που εφαρμόζονται ήδη σε ορισμένα μοντέλα. Φέτος η συμφωνία ενισχύεται με την άφιξη της Sap, τον παγκόσμιο ηγέτη στις εφαρμογές επιχειρήσεων, επιχειρηματικoύ δικτύου και Internet of Things (IoT). 

Ο σκοπός της τεχνολογικής συμμαχίας είναι να κρατήσει τους χρήστες συνδεδεμένους και ασφαλείς ενώ οδηγούν. Οι ομάδες R&D της Seat, η Samsung και η Sap ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν διάφορες εφαρμογές συνδεσιμότητας του μέλλοντος κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress (MWC). Αυτές περιλαμβάνουν:

– Μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να εξασφαλίσει εκ των προτέρων θέση στάθμευσης από οποιαδήποτε τοποθεσία κι αν βρίσκεται, ενώ μέσω του συστήματος πλοήγησης καθοδηγεί τον οδηγό στο χώρο στάθμευσης που επέλεξε, όπου αυτόματα η πύλη ανοίγει καθώς πλησιάζει το αυτοκίνητο. Κατά την έξοδο του οδηγού από τον χώρο στάθμευσης πραγματοποιείται η διαδικασία πληρωμής απευθείας μέσω app χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να βγει από το αυτοκίνητο.

– Το ψηφιακό κλειδί, μία καινοτόμος εφαρμογή του μέλλοντος για τα μοντέλα SEAT, με την οποία δίνεται η δυνατότητα και σε άλλο άτομο που βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία να μοιραστεί το ίδιο αυτοκίνητο. Η λειτουργία της εφαρμογής συνίσταται στην αποστολή μέσω κινητού τηλεφώνου ή smartphone του εικονικού ψηφιακού κλειδιού. 

Mobile World Congress

To συνέδριο MWC που έχει γίνει σημείο αναφοράς για την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας καθώς και τον ευρύτερο τομέα των τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο, φιλοξενείται στην πόλη της Βαρκελώνης.

Στο MWC, η Seat θα παρουσιάσει ένα όχημα που θα αντιπροσωπεύει το μελλοντικό όραμα για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο στο περίπτερο της SAP.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2016 στη Βαρκελώνη, η Seat θα παρουσιάσει ένα δείγμα του νέου concept της εφαρμογής My Seat App, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Accenture. Στο περίπτερο της Accenture το My Seat App θα παρουσιάσει νέες λειτουργίες που συμπεριλαμβάνουν, τηλεχειριστήριο συνδεδεμένο με τις οικιακές συσκευές, αναπαραγόμενες προειδοποιήσεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου με παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού και παροχή συμβουλών οδήγησης, αύξησης επιδόσεων, εξοικονόμηση χρήματος μέσω μείωσης κατανάλωσης καυσίμου και υπενθύμιση για μη προγραμματισμένη συντήρηση οχήματος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.