Μορφέσης: «Επιτυχίες χωρίς βοήθεια»

Χωρίς την συμπαράσταση της Πολιτείας έχει κάνει όλες αυτές τις επιτυχίες η Εθνική γυναικών, σύμφωνα με τον Γιώργο Μορφέση.

Χωρίς την συμπαράσταση της Πολιτείας έχει κάνει όλες αυτές τις επιτυχίες η Εθνική γυναικών, σύμφωνα με τον Γιώργο Μορφέση. Ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός υπογράμμισε πως οι παίκτριές του δεν έχουν απολαύσει τα προνόμια που προβλέπονται από το Κράτος για παρόμοιες επιτυχίες σε άλλα αθλήματα. Ο Μορφέσης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά:

Για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Δεν ήμουν ευχαριστημένος από την προετοιμασία που κάναμε. Ήταν και μικρή, αλλά είχαμε πρόβλημα και με το κολυμβητήριο. Η κλήρωση ήταν καλή και από το μόνο ματς που έμεινα ικανοποιημένος ήταν το πολύ καλό παιχνίδι που κάναμε απέναντι στην Ουγγαρία, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η δική μας απόδοση γενικά κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Στο πρώτο ματς με την Ιταλία στενοχωρήθηκα που χάσαμε τη διαφορά, αφού από το +4 βρεθήκαμε στο +1. Η ομάδα πάντως έδειξε πως έχει προσωπικότητα. Στα δύσκολα στάθηκε στο ύψος της. Έχει δυναμική και ταλέντο, γίνεται καλή δουλειά στις προπονήσεις και στο σκάουτινγκ, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και φτάνουμε στο στόχο».

Για την προετοιμασία της Εθνικής: «Δεν είχαμε χώρο προετοιμασίας. Η Ευελπίδων μάς παραχώρησε την πισίνα, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το άθλημά μας είναι αρκετά δαπανηρό, χρειάζεται συντήρηση στις πισίνες, για να είναι ζεστό το νερό».

Για την στάση της Πολιτείας: «Αν η Εθνική γυναικών ήταν Εθνική Ανδρών, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Οι γυναίκες είναι «ριγμένες» στον αθλητισμό, παρότι κρατάνε ψηλά το άθλημα. Αυτό δεν είναι καθόλου τιμητικό για την Πολιτεία. Παράλληλα, το πόλο είναι πίσω σε σχέση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Δυστυχώς δεν είναι πολύ δημοφιλές. Βλέπω 50 άτομα σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος, συγγενείς και φίλους. Περιμένουμε να έρθουν οι τελικοί για να δούμε κόσμο στα γήπεδα».

Για το αν αλλάξει κάτι στο ελληνικό πόλο τα επόμενα χρόνια: «Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Λυπάμαι για αυτό που λέω αλλά είδαμε και προηγούμενες χρονιές που είχαμε και επιτυχίες αντίστοιχες που ήταν δύσκολα τα πράγματα. Θυμάμαι μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 που και οι Άνδρες και οι Γυναίκες είχαν επιτυχίες και στο πόλο αλλά και στην κολύμβηση και όλοι μας περιμέναμε να γίνει κάτι καλό. Αλλά το 2005 δεν έγινε τίποτα. Οπότε το 2013 θεωρώ πως θα είναι ακόμα δυσκολότερο για εμάς».

Για το τι πρέπει να κάνουν οι ελληνικές ομάδες: «Πιστεύω πως οι ομάδες που θα έχουν μέλλον θα είναι εκείνες που θα έχουν δικές τους εγκαταστάσεις και νεαρές αθλήτριες. Υπάρχει ενδιαφέρον και βγαίνουν αρκετές αθλήτριες. Αν και υπήρχε ένα χάσμα χρονολογικά, είδαμε και την Εθνική Νεανίδων να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό. Πιστεύω η ομάδα εκείνη έχει μέλλον».

Για τα πριμ: «Τα πριμ που μας είχαν υποσχεθεί τόσο στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ που είχαμε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο όσο και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης όπου πήραμε το χρυσό ακόμα εκκρεμούν. Οι απολαβές από το πόλο στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Να υπενθυμίσουμε πως ο αθλητισμός αποτελεί ένα πολύ μικρό οικονομικό κομμάτι του προϋπολογισμού, κάτω από το 1%. Οι πέντε από τις διεθνείς, η μισή ομάδα σχεδόν, δεν έχουν δουλειά. Στην ίδια μοίρα είμαι κι εγώ».

Για τις ανταμοιβές της Πολιτείας προς την Εθνική: «Εμείς δεν μιλάμε για χρήματα. Εμείς λέμε για κάποια προνόμια που έχουν ήδη πάρει κάποιοι αθλητές που έχουν κάνει εξίσου μεγάλες επιτυχίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ποια ισονομία; Δεν υπάρχει η λέξη ισονομία. Όταν κάποιοι λένε για ισονομία πρέπει να την τηρούν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.