Χατζηιωάννου: «Στα άκρα με τον Πανιώνιο»

Αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση του Αλβάρο Ρεκόμπα στα άκρα, εμφανίζεται ο δικηγόρος του, Βαγγέλης Χατζηιωάννου.

Αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση του Αλβάρο Ρεκόμπα στα άκρα, εμφανίζεται ο δικηγόρος του, Βαγγέλης Χατζηιωάννου. Όπως υπογράμμισε θα υποβληθεί αίτημα για ανάκληση των δελτίων της ομάδας της Νέας Σμύρνης, καθώς επίσης και αίτηση πτώχευσης της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ. Ο Χατζηιωάννου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά:

Για το ιστορικό της υπόθεσης Ρεκόμπα: «Ο Ρεκόμπα είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε στο παρελθόν, αγωνίστηκε στον Πανιώνιο επί του μεγαλομετόχου κ. Τσακίρη. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα είχαν και συνεργασία. Στην συνέχεια αποχώρησε ο Ρεκόμπα και ο κ. Τσακίρης από τον Πανιώνιο και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Συγκεκριμένα υπήρχε και υπάρχει μία οφειλή του Πανιώνιο προς τον Ρεκόμπα για τον χρόνο που είχαν επαγγελματικό συμβόλαιο. Υπήρχε ένα υπόλοιπο που συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε επιταγές και παράλληλα με εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πανιωνίου για το συγκεκριμένο ποσό από την Super League. Δυστυχώς όμως, επειδή αυτές οι επιταγές έληγαν το κρίσιμο χρόνο που άρχισε να έχει οικονομικά προβλήματα ο Πανιώνιος, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011, δεν πληρώθηκε το ποσό αυτό, αλλά δεν ίσχυσε και η συμφωνία για εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Τελικά ο Ρεκόμπα για το υπόλοιπο που μιλάμε δεν μπόρεσε να το πάρει από την Super League, γιατί δεν ίσχυσε αυτή η εκχώρηση και έδωσε εντολή σε μένα τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, να προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες που η πρώτη ήταν μία σχετική καταγγελία στην «Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ» για ανάκληση των δελτίων, όχι μόνο αυτής της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και του καλοκαιριού. Γιατί ναι μεν τότε δεν υπήρχε το χρέος στον Ρεκόμπα, αλλά υπήρχε αυτό στον Μπέλιτς και τον Λάτκα και άλλους παίκτες που εγώ θα προσκομίσω τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στην Επιτροπή. Πέρα όμως από αυτό ο Ρεκόμπα μου έχει δώσει εντολή να εισπράξω τα χρήματα με οποιονδήποτε τρόπο και θα καταθέσω αύριο αίτηση πτώχευσης της ΠΑΕ Πανιώνιος. Κάτι αντίστοιχο με αυτή που κατέθεσε η ΠΑΕ Πανιώνιος κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ για την οφειλή του Μάκου. Γιατί ο Πανιώνιος μπορεί να είναι ο πρώτος διδάξας, αλλά από εκεί και πέρα δεν είναι μονά – ζυγά δικά σου. Όταν κάνεις κάτι κατά της ΑΕΚ θα πρέπει να είσαι έτοιμος ότι θα υποστείς και εσύ τις ανάλογες ενέργειες».

Για την διαδικασία της ανάκλησης των δελτίων: «Υπάρχει μία διάταξη στον ελληνικό κανονισμό της ΕΠΟ που λέει ότι μία ομάδα για να κάνει μεταγραφές ότι πλην των άλλων δικαιολογητικών, πρέπει να προσκομίσει και μία βεβαίωση που να λέει ότι δεν έχει οφειλές σε ποδοσφαιριστές ή ποδοσφαιριστές. Ο κανονισμός δεν λέει πουθενά για διακανονισμό. Απ’ ότι γνωρίζω και περιμένω και τα χαρτιά από την ΕΠΟ η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει κάνει μία δήλωση ότι δεν οφείλει. Ο Ρεκόμπα για διασφάλιση των δικαιωμάτων του, γιατί δεν είχε άλλη επιλογή, προχώρησε σε αυτή την καταγγελία».

Για την επαφή με τον Πανιώνιο: «Πριν να κάνω οτιδήποτε πήρα τον Πανώνιο την προηγούμενη Παρασκευή και τους ενημέρωσα τους κυρίους που διοικούν το Πανιώνιο, που αγαπάν την ομάδα, μπορεί να ενδιαφέρονται, αλλά απ’ ότι κατάλαβα δεν έχουν γνώση του κινδύνου που διατρέχει ο Πανιώνιος και τους λέω ότι επειδή εγώ είμαι επαγγελματίας και κυκλοφορώ στον χώρο του ποδοσφαίρου εδώ και 25 χρόνια, μην μου πείτε μας έμπλεξες σε περιπέτειες. Από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος γενικά και αόριστα μου είπε, ότι όποτε είστε στην Αθήνα, γιατί ζω στην Θεσσαλονίκη, ελάτε να κάνουμε έναν διακανονισμό. Αλλά διακανονισμό στον διακανονισμό δεν κάνω. Μου έδωσαν επιταγές του Πανιώνιου που όπως και εκείνες του Ριέρα είχαν σφραγιστεί! Δεν πήρα επιταγές από τα τηλεοπτικά. Οι επιταγές του Πανιώνιου, έχουν λήξει και έχουν σφραγιστεί από την τράπεζα. Δεν έχω πρόβλημα να μου κάνει εκχώρηση των τηλεοπτικών του ο Πανιώνιος. Αλλά σας λέω γενικά και αόριστα ότι ο Πανιώνιος τα τηλεοπτικά του στην Super League τα έχει δεσμευμένα. Και μόνο αν θελήσει μπορεί να τα εκχωρήσει».

Για την συμφωνία Τσακίρη – Πανιώνιου: «Υπάρχει ένα πολύ περίεργο σε όλη αυτή την υπόθεση. Η συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ Πανιώνιου και Τσακίρη, είναι ότι τα μισά χρήματα της συμφωνία αυτής τα πληρώνει ο Τσακίρης. Να το πούμε πρακτικά. Αν ο Πανιώνιος μου δώσει 65.000, αύριο πάει στον κ. Τσακίρη και παίρνει 32.500».

Για την ευθύνη της ΕΠΟ: «Θέλω να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι η ΕΠΟ δεν έχει καμία ευθύνη. Γιατί παίρνει μία υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τον κανονισμό αρκείται σε αυτή και από εκεί ο πας έχων έννομο συμφέρον προσβάλει αυτή την δήλωση. Αλίμονο αν η ΕΠΟ γινόταν χωροφύλακας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.