Έκανε φρούριο τη Νέα Σμύρνη (vid)

Με γκολ των Σκέμπρι και Κούτσι ο Πανιώνιος επικράτησε της Κέρκυρας 2-0 και έκανε σημαντικό βαθμολογικό άλμα ξεφεύγοντας αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με γκολ των Σκέμπρι και Κούτσι ο Πανιώνιος επικράτησε της Κέρκυρας 2-0 και έκανε σημαντικό βαθμολογικό άλμα ξεφεύγοντας αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε δύσκολη βαθμολογική θέση η Κέρκυρα που με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου άξιζε κάτι παραπάνω από το ματς. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με μηδέν παθητικό μάλιστα

Αρχικά πλάνα
Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε το παιχνίδι με το Σιδεράκη στο τέρμα, τον Πετκάκη στο δεξί άκρο της άμυνας τον Ρόκα στο αριστερό και τους Σιόβα, Πιέρ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Ρόβας με τον Όμο σε ρόλο αμυντικών χαφ, ο Μενδρινός μπροστά τους, ο Σάμαρης στο δεξί άκρο, ο Σκέμπρι στο αριστερό και ο Κούτσι στην κορυφή της επίθεσης σε ένα 4-2-3-1.


Για την Κέρκυρα ο Γκράθια ξεκίνησε με το Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σακελλαρίου στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Γκουστάβο δεξιά και το Μαϊστόροβιτς με τον Βέντσελ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. 
Ο Οσμάν με τον Ερίθε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Γραμμόζη μπροστά τους τον Καλαντζή στο αριστερό άκρο, τον Αγρίτη δεξιά και τον Μαρτίν στην κορυφή της επίθεσης.


Ο Πανιώνιος προερχόμενος από τις δυο συνεχόμενες ήττες με ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και Ολυμπιακό στο κύπελλο έψαχνε τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα που ουσιαστικά έχουν τους ίδιους στόχους, την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ αρα οι βαθμοί μετράνε διπλοί σε αυτή την περίπτωση.
Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο ματς είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και πίεζε την Κέρκυρα αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ.
Στο 15ο λεπτό ο Πανιώνιος απείλησε όταν ο Πετκάκης βρήκε ωραία τον Κούτσι, αυτός απέφυγε έναν αμυντικό αλλά το σουτ που έπιασε ήταν αδύναμο για να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς.
Στο 25′ και οι «κυανέρυθροι» είχαν ακόμα μια καλή στιγμή όταν ο Σάμαρης επωφελήθηκε από το λάθος του Γκαλίνοβιτς, το σουτ όμως έφυγε άουτ.
Η Κέρκυρα προσπάθησε από το 30′ και μετά και ισορρόπησε το παιχνίδι  όμως δεν κατάφερε να γίνει απειλητική για την εστία του Σιδεράκη με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.


Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Γκράθια έκανε τις πρώτες παρεμβάσεις του στο ματς βλέποντας ότι η ομάδα του δεν ήταν καθόλου απειλητική από την μέση και μπροστά, περνώντας τον Γιάντση στη θέση του όχι και τόσο καλού Αγρίτη.
Οι Φαίακες εμφανίστηκαν πολύ πιο επιθετικοί στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους.
  Στο 61′ μάλιστα έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με το Γραμμόζη, να σουτάρει ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σιδεράκης έπεσε και έδιωξε με τα πόδια!
Ο Σιδεράκης ήταν πρωταγωνιστής και στην φάση του 65ου λεπτού όταν απέκρουσε το σουτ του Καλαντζή στο τετ α τετ που είχε με τον επιθετικό της Κέρκυρας κρατώντας όρθιο τον Πανιώνιο
Και αφού κατάφεραν να βγουν αλώβητοι οι Νέοσμυρνιώτες από το πιεστικό δεκάλεπτο των Κερκυραίων σκόραραν στο 71ο λεπτό παίρνοντας το προβάδισμα.
Ο Γουνδουλάκης “έσκαψε” για τον Κούτσι ο οποίο βγήκε μόνος του απέναντι στο Γκαλίνοβιτς και με ωραίο δυνατό διαγώνιο σου έγραψε το 1-0.
Ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα σε ένα χρονικό σημείο που η Κέρκυρα είχε το πάνω χέρι αλλά η ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας στην φάση του 71ου λεπτού έδωσε το προβάδισμα στους «κυανέρυθρους».
Η Κέρκυρα προσπάθησε να αντιδράσει όμως έδειξε να μην  έχει τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς και στο 88′ ο Πανιώνιος σφράγισε τη νίκη του με το γκολ του Σκέμπρι.
Ο Γουνδουλάκης ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου πάσαρε κάθετα στον Κούτσι, ο οποίος από διαγώνια θέση έπιασε το σουτ, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε αλλά ο Σκέμπρι που ακολούθησε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.
Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο ματς με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη Νέα Σμύρνη.



 Η εξέλιξη της αναμέτρησης:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 19η
Αγώνας: Πανιώνιος-Κέρκυρα
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Δελφάκης
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Ελευθερίου


Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Ρόβας, Σιόβας, Πιέρ, Πετκάκης, Μενδρινός, Σάμαρης, Κούτσι, Ρόκας, Σκέμπρι.


Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρηση οι Δημήτρης Δρόσος του Πανιωνίου και Γιώργος Μπάρκογλου της Κέρκυρας.







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.