Ντομπρόβσκις: Πολύ κοντά στο τέλος της Οδύσσειας η Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι τα εμπροσθοβαρή μέτρα είναι σημαντικά για την πρόσβαση στις αγορές.

«Η Ελλάδα είναι κοντά στο να τελειώσει ένα πολύ μακρύ ταξίδι, μια Οδυσσεια», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έκανε πρωτοφανείς μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, με τη στήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων, οι οποίες αρχίζουν να αποδίδουν με τη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη, καθώς και με την ανάκαμψη των επενδύσεων. Αναφέρθηκε ακόμη στα κονδύλια που διέθεσε η Κομισιόν, πέραν των δανείων διάσωσης και την διαθεσιμότητα 35 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων ως το 2020, εκ των οποίων όπως σημείωσε, η Ελλάδα έχει ήδη λάβει σχεδόν 16 δισ. ευρώ.

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, αναφέρθηκε σε τρια κρίσιμα στοιχεία, την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, τη συμφωνία για το χρέος τονίζοντας ότι «εμπροσθοβαρή μέτρα θα είναι σημαντικά, για να εξασφαλιστεί η σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» και τη συμφωνία για το μεταμνημονιακό πλαίσιο, καθώς η χώρα «πρέπει να μείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά». Υπενθύμισε ακόμη, ότι η χώρα πρέπει να μείνει προσκολλημένη στο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να εξασφαλιστεί ευμεγέθης ανάπτυξη, η οποία όπως είπε, θα επιτευχθεί με χρηματοοικονομική σταθερότητα, δημοσιονομική πειθαρχία και ισχυρούς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς που θα χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία, με οικονομική ανθεκτικότητα και επενδύσεις και με δικαιοσύνη ώστε τα οφέλη της ανάπτυξης να φτάνουν σε όλους τους πολίτες.


Πηγή:
News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.