Πάνω από 100 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2011

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι και άλλα μέλη αποστολών έχασαν τη ζωή τους το 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ).

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι και άλλα μέλη αποστολών έχασαν τη ζωή τους το 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ).

Η IFJ ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν να δράσει ώστε να τους προστατεύει, καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει σημειώσει αύξηση σε σχέση με το 2010.

Συγκεκριμένα, συνολικά 106 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2011 σε σχέση με 94 το τη περασμένη χρονιά.

Τριάντα τρεις δημοσιογράφοι έπεσαν νεκροί μέσα στο χρόνο μόνο στο Πακιστάν, το Ιράκ και το Μεξικού, περιοχές οι οποίες θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες.

Επιπλέον 20 δημοσιογράφοι και μέλη δημοσιογραφικών αποστολών έχασαν τη ζωή τους από δυστυχήματα και φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με την IFJ.

Η Ομοσπονδία, που έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες, αποδίδει τους θανάτους των δημοσιογράφων στην αποτυχία των κυβερνήσεων να τους προστατεύσουν και να τιμωρήσουν όσους ευθύνονται για τη βία εναντίον τους.

Η IFJ έστειλε επιστολή στον Μπαν ζητώντας του να δράσει. “Σε μία κατάσταση όπου οι κυβερνήσεις αρνούνται ή στέκονται αδιάφορες απέναντι στη συνηθισμένη πλέον πρακτική των στοχευμένων δολοφονιών δημοσιογράφων, πρέπει εσείς και ο ΟΗΕ να τους υπενθυμίσετε την ευθύνη τους να προστατεύουν τους δημοσιογράφους”, αναφέρει ο πρόεδρος της IFJ Τζιμ Μπουμέλχα στην επιστολή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η IFJ εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους σε 131 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα φέτος οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) είχαν ανακοινώσει ότι 66 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους το 2011 σε όλο τον κόσμο, ενώ είχαν επισημάνει ότι το Πακιστάν είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τους δημοσιογράφους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.