Tυρί και γιαούρτι το «μυστικό της επιτυχίας» των Γάλλων

Το μυστικό της επιτυχίας της Γαλλίας στην πρώτη αγωνιστική του 21ου παγκοσμίου κυπέλλου θεωρεί ότι γνωρίζει ο Ρώσος επιχειρηματίας, Όλεγκ Σιρότα. Διότι εφοδιάζει το ξενοδοχείο των «τρικολόρ» με τυριά και γιαούρτια από το δικό του γαλακτοκομείο.

Το μυστικό της επιτυχίας της Γαλλίας στην πρώτη αγωνιστική του 21ου παγκοσμίου κυπέλλου θεωρεί ότι γνωρίζει ο Ρώσος επιχειρηματίας, Όλεγκ Σιρότα. Διότι εφοδιάζει το ξενοδοχείο των «τρικολόρ» με τυριά και γιαούρτια από το δικό του γαλακτοκομείο.

Ο Σιρότα άνοιξε τη μικρή επιχείρηση «Russky Parmezan» το 2015, ως πατριωτικό καθήκον να διατηρήσει την τροφοδοσία των συμπατριωτών του, μετά την απαγόρευση της Μόσχας για εισαγωγές νωπών τροφίμων από τη Δυτική Ευρώπη.

Όπως ισχυρίστηκε έχει πουλήσει πάνω από 400 κιλά Kolmogorovsky, η απάντησή του στο ολλανδικό γκούντα, και δεκάδες βάζα με γιαούρτι στη γαλλική αποστολή. «Κατάλαβα ποιος είναι το μυστικό της γαλλικής ομάδας. Απλά, καταναλώνουν καλό τυρί και γι΄ αυτό κερδίζουν», είπε χαριτολογώντας ο Σιρότα σε μία αποθήκη γεμάτη από τυριά.

Η ιστορία του Σιρότα έχει τις ρίζες της στις ταραγμένες σχέσεις της Ρωσίας με τη γειτονική Ουκρανία και τη Δύση. Ο 30χρονος, πρώην ειδικός πληροφορικής, δήλωσε ότι ήθελε να πολεμήσει μαζί με τους φιλορωσικούς αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν είχε βρει το θάρρος.

Η ευκαιρία του δόθηκε μετά την απόφαση του Κρεμλίνου να απαγορεύσει τις εισαγωγές φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014, μέρος των αντιποίνων εναντίον των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία και το ρόλο της στην εξέγερση. Αυτό υποχρέωσε τους τοπικούς παραγωγούς να γεμίσουν το κενό που δημιουργήθηκε με την απουσία λιχουδιών όπως η γαλλική Camembert και η ιταλική παρμεζάνα.

Ο Σιρότα δημιούργησε την επιχείρησή του στο Ντουμπρόφσκογε, στα δυτικά της Μόσχας σε απόσταση λιγότερη των 2 χλμ. από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η γαλλική αποστολή. Οι παίκτες φαίνεται ικανοποιημένοι με το φαγητό στη Ρωσία. «Δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε στη Γαλλία» δήλωσε ο διεθνής μεσοεπιθετικός, Ναμπίλ Φεκίρ.

Οι επισκέπτες της Ρωσίας επιτρέπεται να εισάγουν μικρές ποσότητες νωπών τροφίμων από την ΕΕ για προσωπική χρήση. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Φιλίπ Τουρνόν, δεν επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες για τα γεύματα των παικτών, ωστόσο, δήλωσε ότι η ομάδα έφερε ελάχιστα από την πατρίδα. «Γνωρίζαμε ότι θα βρίσκαμε ικανοποιητικά προϊόντα διατροφής στη Ρωσία, ακόμη και όσον αφορά το τυρί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σιρότα αναγνωρίζει ότι η απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων βοήθησε την επιχείρησή του. «Ίσως δεν είμαστε οι πρωταθλητές στο ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά «αλλά τουλάχιστον είμαστε οι πρωταθλητές στην προστασία των εγχώριων προϊόντων».

Η διαμάχη στην Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο με τις δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας. Ο Σιρότα, πάντως, πιστεύει ότι η γαστρονομία υπερέχει της πολιτικής. «Ίσως ορισμένοι άνθρωποι να έχουν κάποιο πρόβλημα με αυτό», υποστήριξε και κατέληξε: «Αλλά… στην περίπτωση αυτή το στομάχι επικράτησε του μυαλού!»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.