Τι βλέπει ο Μαρτίνς στις Αλπεις

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τα όσα έχει διακρίνει μέχρι στιγμής ο Πέδρο Μαρτίνς, από την έως τώρα προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ.

Σύμφωνοι, είναι μικρό το δείγμα γραφής από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ. Αλλά υπάρχουν κάποιες στοιχεία, τα οποία αξίζει να τα αναδείξουμε, έχοντας παρακολουθήσει τις τρεις προπονήσεις των «ερυθρόλευκων» στις αυστριακές Αλπεις. Πρώτα από όλα, πολύ εύκολα διακρίνουμε διάθεση από όλους τους παίκτες των «Πειραιωτών» για να “κερδίσουν” τον προπονητή τους. Απαντες γνωρίζουμε πως η έλευση νέων παικτών θα οδηγήσει αυτόματα στην πόρτα εξόδου κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που είναι στην αποστολή του Ζέεφελντ. Παρόλα αυτά, η επιθυμία όλων των παικτών για διάκριση, περισσεύει στις προπονήσεις.

Έτσι, στις ασκήσεις και δη στα διπλά, δε λείπουν οι μονομαχίες, ακόμη και τα δυνατά –εντός ορίων- μαρκαρίσματα. Στην επανεκκίνηση που κάνει ο Ολυμπιακός, είναι απαραίτητα τέτοια στοιχεία από τους παίκτες στους οποίους θα στηριχθεί στη νέα σεζόν, προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν κρύβει την ικανοποίησή του από τη διάθεσή των παικτών του, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των ασκήσεων.

Από την άλλη πλευρά, δεν κρύβει και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του. Πρώτα από όλα, θέλει να περάσει στους ποδοσφαιριστές του το συντομότερο δυνατό την αγωνιστική φιλοσοφία του. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός πως πολλές από τις ασκήσεις των προπονήσεων αφορούν θέματα τακτικής. Παρεμπιπτόντως, τις δύο πρώτες μέρες δούλεψε σύστημα 4-2-3-1. Ασφαλώς και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης είναι ένα θέμα το οποίο λογικά θα τον απασχολήσει στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Ωστόσο, είναι σαφές πως η εκμάθηση του τρόπου παιχνιδιού του συνόλου που ετοιμάζει, κυριαρχεί έως τώρα στις προπονήσεις στις αυστριακές Άλπεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.