Ο Λέτο είναι εδώ! (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αργεντινό, που σκόραρε δις, ο... διπρόσωπος Παναθηναϊκός έφερε... τούμπα (3-2) το ματς με τη Βέροια και πήρε ένα πολύτιμο «τρίποντο» που τον διατήρησε στο... κόλπο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης της Σούπερ Λιγκ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αργεντινό, που σκόραρε δις, ο… διπρόσωπος Παναθηναϊκός έφερε… τούμπα (3-2) το ματς με τη Βέροια και πήρε ένα πολύτιμο «τρίποντο» που τον διατήρησε στο… κόλπο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης της Σούπερ Λιγκ.  

Οι «πράσινοι» για 60 λεπτά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, όσο και στην άμυνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η «βασίλισσα του βορρά» και με δύο γκολ «δώρα» προηγήθηκε (1-2) μέσα στη «Λεωφόρο». Από εκεί και πέρα, το «τριφύλλι» με τις αλλαγές του Στραματσόνι, ανέβασε ταχύτητα, ισοφάρισε με τον Λέτο στο 65’ και πήρε τη νίκη στο 93’ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αργεντινού.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός, με το 17ο φετινό του «τρίποντο» έφτασε τους 51 πόντους και πλέον, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, βρίσκεται στο -3 από την ΑΕΚ. Αντίθετα, η Βέροια παρέμεινε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 26 βαθμούς. 

Πως έπαιξαν…

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σχηματισμό 4-4-2 και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Μέστο, αριστερά ο Νάνο και στόπερ ο Σάντσεθ με τον Τελάντερ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ζέκα με τον Λουντ, στα άκρα αγωνίστηκαν Μπουμάλ (δεξιά) και Εβαντζελίστα (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν Μαμούτε και Λέτο. 

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για τη Βέροια, με τον Καντιμοίρη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μαλόν, στο αριστερό ο Γιαννούλης και σέντερ μπακ ο Πούγγουρας με τον Μαραγκό. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μπαλάφας με τον Άρτσε, δεξί εξτρέμ ο Μεληκιώτης, αριστερό ο Μαγέφσκι και πίσω από τον προωθημένο Ναζλίδη κινούνταν ο Ανάκογλου. 

Το ματς:

Το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ χάρη στο αυτογκόλ του Μαραγκού (15’), αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τόσο στο κομμάτι της ανάπτυξης, όσο και στα μετόπισθεν και τα πλήρωσε. Η Βέροια που ήταν σαφώς πιο απειλητική ισοφάρισε με τον Ναζλίδη (25’), αξιοποιώντας λάθος του Τελάντερ και θα μπορούσε να είχε φέρει… τούμπα το ματς στο τετ α τετ του Ανάκογλου (34’).

Οι «πράσινοι» ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Βέροιας. Παρόλα αυτά, στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ χάρη στο αυτογκόλ του Μαραγκού (15’). Η απάντηση της Βέροιας, πάντως δεν άργησε να έρθει. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αρχικά με τον Μαγέφσκι (18’) και λίγο αργότερα (25’) απάντησαν στο γκολ του Παναθηναϊκού με το ίδιο… νόμισμα. Εκμεταλλευόμενοι δηλαδή ένα αμυντικό λάθος. Ο Τελάντερ δεν γύρισε σωστά τη μπάλα στον Βλαχοδήμο και ο Ναζλίδης με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Μάλιστα, η «Βασίλισσα του βορρά» στο 34’ θα μπορούσε να είχε φέρει… τούμπα το ματς, όμως ο Ανάκογλου που βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, πλάσαρε άουτ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, με τον Αντρέα Στραματσόνι να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ιταλός προπονητής έριξε στο ματς τον Κλωναρίδη και οι «πράσινοι» ανέβασαν ταχύτητα από τη μέση και μπροστά, απειλώντας με Λέτο (48’) – Εβαντζελίστα (49’), όμως τα προβλήματα στα μετόπισθεν δεν είχαν λυθεί. Έτσι, στο 58’ πλήρωσαν ακόμη μία ασυνεννοησία Τελάντερ – Βλαχοδήμου, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Μεληκιώτης (ντεμπούτο) και με το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ έβαλε τη Βέροια σε θέση οδηγού, «παγώνοντας» τη «Λεωφόρο».  

Αμέσως, ο Στραματσόνι έριξε στο ματς και τον Πέτριτς, θέλοντας να κάνει τον Παναθηναϊκό πιο απειλητικό και τα κατάφερε. Το «τριφύλλι» πήρε κι άλλα μέτρα στο γήπεδο, πίεσε τον αντίπαλο και στο 65’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Λέτο. Ο Ζέκα με φοβερή μπαλιά βρήκε τον Πέτριτς μέσα στην περιοχή και ο Κροάτης με πλασέ στην κίνηση έδωσε έτοιμο γκολ στον Λέτο, ο οποίος έγραψε το 2-2 (Το γκολ είναι υποψήφιο για Best goal της αγωνιστικής, μπείτε και ψηφίστε εδώ). 

Η Βέροια προσπάθησε να απαντήσει με τον Άρτσε (68’), όμως το σουτ του έφυγε άουτ, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί ξανά στο 79’ με τον Πέτριτς. Οι «πράσινοι», πάντως, συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας την ανατροπή, όμως δεν απειλούσαν και όλα έδειχναν πως το 2-2 θα έμενε μέχρι τέλους. Κανείς, ωστόσο δεν είχε υπολογίσει στον Λέτο, ο οποίος «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά στις καθυστερήσεις και με ένα πολύ όμορφο τέρμα, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (3-2) και σήκωσε στο… πόδι τη «Λεωφόρο». Η Βέροια τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες καθώς ο Γιαννούλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 3-2
Σούπερ Λιγκ 2015/16, 28η Αγωνιστική, «Απόστολος Νικολαΐδης»

Γκολ: Λέτο (65’, 90+5’) – Μαραγκός (15’ αυτογκόλ), Ναζλίδης (25’), Μεληκιώτης (58’)
Κίτρινες: Λέτο (51’), Αμπέντ (77’) – Μπαλάφας (26’), Γιαννούλης (62’, 90+5’), Νέτο (79’)
Κόκκινες: Γιαννούλης (90+5’)

Διαιτητής: Σ. Σελιμός 
Βοηθοί: Μ. Καρσιώτης, Α. Γρέβενης
Τέταρτος: Γ. Γιαννουλάκης

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι/4-4-2): Βλαχοδήμος, Λέτο, Ζέκα, Λουντ (72’ Αμπέντ), Νάνο, Σάντσεθ, Τελάντερ, Μέστο, Μπουμάλ (61’ Πέτριτς), Μαμούτε (46’ Κλωναρίδης), Εβαντζελίστα.
Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Καλτσάς.

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος/4-2-3-1): Καντιμοίρης, Γιαννούλης, Μαραγκός, Πούγγουρας, Μαλόν, Άρτσε (88’ Καρακώστας), Μαγέφσκι, Ανάκογλου, Μπαλάφας (72’ Νέτο), Ναζλίδης, Μεληκιώτης (63’ Μάνος).
Στον πάγκο: Λόπεθ, Βεργώνης, Ξόμπλιος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.