Βρυξέλλες: Ένας μήνας από τα τρομοκρατικά κτυπήματα

Με εκδηλώσεις μνήμης τίμησαν σήμερα οι Βρυξέλλες τον ένα μήνα από τις αιματηρές, τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό Μόλεμπεκ, με 34 νεκρούς.

Με εκδηλώσεις μνήμης τίμησαν σήμερα οι Βρυξέλλες τον ένα μήνα από τις αιματηρές, τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό Μόλεμπεκ, με 34 νεκρούς. 

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής διερεύνησης των συνθηκών των τρομοκρατικών επιθέσεων απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα των κτυπημάτων, περπατώντας 800 μέτρα από το κοινοβούλιο μέχρι τον σταθμό του μετρό. Εκεί άφησαν μερικά λουλούδια και τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Η επίσκεψή τους έγινε εν μέσω έντονων επικρίσεων για τα λάθη, τις παραλείψεις και την μη αξιοποίηση πληροφοριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, παραμέτρους που καλείται να διαλευκάνει η επιτροπή.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα σημεία της Βελγικής πρωτεύουσας, όπως η πλατεία Χρηματιστηρίου, όπου εκατοντάδες πολίτες τήρησαν ένος λεπτού σιγή και άφησαν λουλούδια και κεριά σε αυτοσχέδια μνημεία.

Ενα μήνα μετά τις επιθέσεις και τις συλλήψεις των εγκεφάλων, η ζωή φαίνεται να έχει επανέλθει στην κανονικότητα αλλά η παρουσία της αστυνομίας και μελών των υπηρεσιών ασφαλείας παραμένει πολλαπλή σε όλα τα σημεία της βελγικής πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.