Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ το Red Dead Redemption

Γιατί όχι θα έπρεπε να ρωτάμε!Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία...

Γιατί όχι θα έπρεπε να ρωτάμε!

Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του sequel του Red Dead Redemption 2 της Rockstar Games, και η αγωνία έχει φτάσει στα ύψη.

Με μια πρώτη προσθήκη που μας έκανε να ενθουσιαστούμε, δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε ότι η συνέχεια θα μας κάνει να τρελαθούμε ακόμα περισσότερο. Για να περάσει όμως πιο γρήγορα ο καιρός, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή σε μερικούς από τους λόγους που μας έκαναν να αγαπήσουμε τον τίτλο.

Τα Spoilers εννοούνται!

Western και πάλι Western

Το Red Dead Redemption είναι ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο open world western παιχνίδι! Η Rockstar Games κατάφερε να αποδώσει με μεγάλη αληθοφάνεια και πιστότητα την Άγρια Δύση και μας έκανε να νιώσουμε σαν πραγματικοί Cowboy-δες. Τεράστιο, γεμάτο από ζώα και εναλλαγές στο περιβάλλον, καταφέρνει να καθηλώσει και τον πιο απαιτητικό παίκτη.

Άλλωστε, δεν είναι και η πιο φυσιολογική Άγρια Δύση, όταν συναντάς έναν τρελό που πεθαίνει από αφυδάτωση, αλλά δεν κουνιέται γιατί πιστεύει ότι ο θεός θα στείλει νερό.

Όταν ξέρεις να φτιάχνεις DLC

Όταν μιλάμε για εντυπωσιακά DLC, τότε μέσα στη λίστα περιλαμβάνεται και το “Undead Nightmare”, που κατάφερε να φέρει την Undead δύση στο Red Dead Redemption. Έχοντας δημιουργήσει ένα εξαιρετικά όμορφο και έξυπνο παιχνίδι, η Rockstar αποφάσισε να ακολουθήσει τη μόδα της εποχής και να προσθέσει ζόμπι για να ταράξει λίγο τα νερά.

Όσοι το έχετε παίξει, είμαι σίγουρη ότι το άγχος της εύρεσης της θεραπείας για την πανούκλα, σε συνδυασμό με τα αιμοδιψή ζόμπι, ανέβασαν την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

Σωστό mutliplayer

Ένας από τους λόγους που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το χειριστήριο ήταν και το multiplayer του Red Dead Redemption. Το free roam mode είναι καθηλωτικό αλλά και μοναδικό. Το “Liars and Cheaters” DLC σας επέτρεπε να παίξετε poker με άλλους παίκτες και γενικότερα υπήρχε μια μορφή εθισμού γύρω από το multiplayer του παιχνιδιού που δεν βρίσκουμε εύκολα πλέον.

Εξαιρετικοί χαρακτήρες

Ο John Marston ήταν το κάτι άλλο. Ένα κακό αγόρι με το είδος συμπεριφοράς που οι περισσότεροι άνδρες φιλοδοξούν να έχουν, παρακολουθώντας τον προσπαθεί να διατηρήσει τη ζωή του και την οικογένειά του. Αλλά η ιστορία δεν ήταν μόνο για τον John Marston.

Ο Edgar Ross έπαιξε έναν φανταστικό αντίπαλο, τραβώντας την προσοχή κάθε φορά που έμπαινε στον χώρο. Ο Bill Williamson και ο Dutch van der Linde ήταν επίσης μεγάλοι “κακοί” χαρακτήρες που αμφισβήτησαν τον John και τον έκαναν να φτάνει πολύ συχνά στα όρια.

Το υποστηρικτικό cast ήταν αυτό που πραγματικά έβαλε το παιχνίδι στην κορυφή. Είδαμε τον Nigel West-Dickens, είχαμε έναν ευχάριστο διάλογο με τον μεθυσμένο, γνωστό ως Irish και φυσικά πώς θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον σερίφη του Armadillo, Marshall Johnson. Αυτοί οι χαρακτήρες παρείχαν ποικίλες αλληλεπιδράσεις που καθιστούσαν κάθε ώρα διαφορετική από τις προηγούμενες.

Μια ιστορία που κατέληξε σε τραγωδία

 

Το να βρεις ένα καλό story σε παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο, αλλά το Red Dead Redemption δεν φαίνεται να ζορίστηκε πολύ για να δώσει στο κοινό μια τραγική και ταυτόχρονα εντυπωσιακή ιστορία.

Με εξαιρετικό gameplay, οι παίκτες παλεύουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να αποφύγουν ένα τραγικό τέλος που κανείς δεν μπορεί εν τέλει να γλιτώσει.

Αχ αυτό το τέλος

Ακόμα περνάω κατάθλιψη από το τέλος του Red Dead Redemption που δεν μοιάζει με όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Το παιχνίδι δεν τελειώνει με μια τεράστια περιπέτεια, πιστολίδια και δράση, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε.

H κυβέρνηση, που κρατά αιχμάλωτη την οικογένεια του Marston και εν τέλει, αφού ο πρωταγωνιστής μας έκανε όλες τις βρωμοδουλειές τους, ήρθε η ώρα να γυρίσει σπίτι. Τον παρακολουθούμε έτσι για 2 περίπου ώρες ως ήσυχο οικογενειάρχη, που προσπαθεί να ξαναχτίσει την ζωή του με την γυναίκα και το παιδί του.

Αυτό που δεν περιμένουμε ωστόσο, είναι η επίθεση στο ράντσο του ήρωα, που ήταν πολύ σκληρή και αναπάντεχη. Το τέλος οδηγεί στον θάνατο του Marston και μας αφήνει να κλαίμε με μαύρο δάκρυ.

Αργότερα βέβαια ο γιος του βρίσκει αυτόν που σκότωσε τον πατέρα του, αλλά η πικρία δεν ξεπλένεται έτσι εύκολα.


Βέβαια τώρα, με το Red Dead Redemption 2 να είναι prequel του πρώτου παιχνιδιού, δεν θα χρειαστεί να δούμε τον John νεκρό, οπότε θα κάνουμε υπομονή μέχρι τις 18 Οκτωβρίου για να τον απολαύσουμε εκ νέου.

Εσείς γιατί αγαπήσατε το Red Dead Redemption; Πείτε μας στα σχόλια!


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.