Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Championship

Οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις των κλαμπ της Championship μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για το μέλλον των ομάδων στις μικρότερες κατηγορίες.

Οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις των κλαμπ της Championship μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για το μέλλον των ομάδων στις μικρότερες κατηγορίες.

Ο βασικός τηλεοπτικός πάροχος στην Αγγλία, το Sky δηλαδή έχει καταθέσει πρόταση ύψους 590 εκατ. Λιρών (663 εκατ. Ευρώ) για πενταετές συμβόλαιο και η προθεσμία για να την αποδεχθεί η EFL είναι μέχρι τις 16:00 τοπική ώρα. 

Η Λιντς και η Ντέρμπι είναι οι ομάδες που ηγούνται της ανταρσίας των 15 κλαμπ και αρνούνται να δεχθούν τη νέα βελτιωμένη κατά 27% πρόταση σε σχέση με την προηγούμενη. 

Ο πρόεδρος της Μπέρτον, Μπεν Ρόμπινσον φοβάται πως οι ομάδες της League 1 και 2 θα αντιμετωπίσουν τεράστια οικονομικά ζητήματα στην περίπτωση που μείνουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. 

«Εάν αυτή η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή τότε θα υπονομεύσει τη σταθερότητα πολλών ομάδων που δεν έχουν πλούσιους ιδιοκτήτες ή επενδυτές. Θα γκρεμίσουν την πυραμίδα και αυτό θα είναι καταστροφικό για το ποδόσφαιρο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρόμπινσον. 

Το Sky προσφέρει στις ομάδες της Championship 2.96 εκατ. Λίρες το χρόνο αντί 2.33 που έδινε μέχρι φέτος. Υπάρχει δηλαδή αύξηση που αγγίζει το27%. 

Για τα κλαμπ της League One τα ετήσια έσοδα θα ανέρχονται στις 884.000 λίρες, αύξηση δηλαδή 25% και στην League Two η αύξηση ανέρχεται στο 26%, 613.000 λίρες το χρόνο αντί για 492.000.


Από την πλευρά τους οι «αντάρτες» εμμένουν στην απόφασή τους να μην δεχθούν την πρόταση με τον ιδιοκτήτη της Λιντς, Αντρέα Ραντριτσάνι να τονίζει: «Πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο που μπορεί να είναι βιώσιμος ακόμα και για τις ομάδες που δεν κερδίζουν την άνοδο στην Premier League». 

Ο Ραντριτσάνι πιστεύει πως ακόμα και αν δεν απαντήσουν θετικά οι ομάδες στην πρόταση του Sky, o αγγλικός τηλεοπτικός πάροχος θα επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις. Κάτι πάντως που δεν έκανε στις περιπτώσεις των δικαιωμάτων για την Ισπανία, το Ράγκμπι και το γκολφ. 

«Δεν γνωρίζω που ακριβώς αποσκοπούν οι 15 ομάδες και τι θέλουν να πετύχουν. Η Premier League δεν θα ασχοληθεί μαζί τους και η FA δεν θα ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να διασπαστούν οι κατηγορίες. Το Sky έχει ξοδέψει 14 μήνες σε διαπραγματεύσεις που δεν οδήγησαν κάπου και εάν επιστρέψει θα το κάνει με χαμηλότερη προσφορά» τόνισε άνθρωπος του αγγλικού τηλεοπτικού δικτύου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.