Wreck It Ralph 2: Ralph Breaks the Internet Movie Review

Το ίντερνετ είναι μια μεγάλη περιπέτεια.Στην συνέχεια του "Wreck It Ralph" του 2012, "Ralph Breaks...

Το ίντερνετ είναι μια μεγάλη περιπέτεια.

Στην συνέχεια του “Wreck It Ralph” του 2012, “Ralph Breaks the Internet”, βλέπουμε τον γνωστό μας ήρωα, Ralph και την φίλη του Vanellope να μπαίνουν για πρώτη φορά στον μαγικό χώρο του ίντερνετ.

Όλα ξεκινούν όταν μετά από μια άτυχη στιγμή, οι δύο ήρωες πρέπει να βρουν ένα τιμόνι για το παιχνίδι της Vanellope, “Sugar Rush”. Ο μόνος τρόπος είναι να μπουν στο νέο ‘παιχνίδι’ του μαγαζιού, το “WiFi”, και να αγοράσουν αυτό που χρειάζονται σε ένα κατάστημα που λέγεται “eBay”. Αυτό που δεν ξέρουν οι ήρωες είναι ότι για να πάρουν το πολυπόθητο αντικείμενο, θα χρειαστούν αληθινά λεφτά, τα οποία δεν έχουν. Για να τα βρουν όμως, θα μπλέξουν σε περιπέτειες, οι οποίες θα τους δείξουν τις διάφορες πλευρές του χαρακτήρα τους, ανακαλύπτοντας έτσι τους εαυτούς τους.

Η πρώτη γεύση του “ίντερνετ” που παίρνουμε είναι αυτή της ατελείωτης, καθαρής πόλης με πολλές φωτεινές πινακίδες, βγαλμένη από μια φουτουριστική ταινία. Λεπτομέρειες και ονόματα δεν λείπουν, καθώς εμφανείς είναι και οι αναφορές σε site που είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Η ταινία μπαίνει στην διαδικασία να παρουσιάσει στα παιδιά την διασκεδαστική πλευρά του διαδικτύου και να ζωντανέψει όλα τα εργαλεία του που εμείς οι μεγάλοι θεωρούμε ενοχλητικά, όπως είναι οι διαφημίσεις, τα αναδυόμενα παράθυρα και τα διαφημιστικά e-mail.

Ο κόσμος εξερευνάται σε βάθος θίγοντας παράλληλα θέματα σχετικά με την κοινωνία μας και τη συμπεριφορά μας. Τρανταχτό παράδειγμα η σκηνή που διαδραματίζεται στην πλατφόρμα της Disney. Η Vanellope καταφέρνει να ξεφύγει από κάποιους πολύ γνωστούς στρατιώτες και να βρεθεί ανάμεσα στις πριγκίπισσες των παιδικών μας χρόνων, τις πριγκίπισσες της Disney. Βλέπουμε όλες μα όλες τις πριγκίπισσες μαζεμένες σε ένα δωμάτιο, ελαφρώς παραπονεμένες από την μεταχείριση τους και την ιδέα ότι θα πρέπει να παραμένουν καθωσπρέπει όλη την ώρα.

Όμως δεν είναι όλα ρόδινα και φωτεινά. Όπως και το πραγματικό ίντερνετ, έτσι κι εδώ, κρύβονται πολλοί κίνδυνοι και σκοτεινές πλευρές. Σχόλια που πληγώνουν τα συναισθήματα των ανθρώπων, διασημότητα που δεν κρατάει για πάντα και, φυσικά, το dark web, είναι λίγα από τα πράγματα που θα μας κάνουν να σκεφτούμε την συνολική μας συμπεριφορά. Όσο και να θέλουμε να το κρύψουμε, όλοι μας νιώθουμε μια παραπάνω ασφάλεια όταν ‘κρυβόμαστε’ πίσω από μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο. Αλλά πόσα από αυτά που σχολιάζουμε και λέμε online θα μπορούσαμε να τα πούμε στο πρόσωπο του άλλου αν τον είχαμε μπροστά μας;

Η Vanellope είναι ένα γλυκύτατο παιδάκι που της αρέσει να εξερευνά τον κόσμο και να αλλάζει καταστάσεις, γιατί βαριέται την καθημερινότητα και την ρουτίνα του arcade, η οποία είναι αντιπροσωπευτική της ρουτίνας των ενηλίκων. Έτσι, όταν της δίνεται η ευκαιρία να αλλάξει λίγο καταστάσεις, την αρπάζει όσο πιο δυνατά μπορεί. Ο Ralph είναι περισσότερο προστατευτικός γονιός παρά φίλος. Κάποιος που θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κάνει ευτυχισμένη την Vanellope, θα γίνει ρεζίλι, θα παλέψει και θα κάνει κάτι κακό για να κάνει το καλό.

Οι βασικοί χαρακτήρες της πρώτης ταινίας δεν εμφανίζονται τόσο πολύ σε αυτήν. Αντ’ αυτού, μεγάλη βάση δίνεται σε νέους ισάξια διασκεδαστικούς χαρακτήρες, οι οποίοι θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη, τόσο της ιστορίας, όσο και των χαρακτήρων. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίσεις τα κατάλληλα, ή τα ακατάλληλα άτομα για να σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα από μια διαφορετική ματιά και να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και το τι είσαι ικανός να κάνεις.

Η ταινία μας παρουσιάζει τις άπειρες πιθανότητες του ίντερνετ. Το τι μπορείς να γίνεις μέσα σε αυτό, τις επιλογές που μπορείς να κάνεις, τις καταστάσεις στις οποίες μπορείς να μπλέξεις. Και όλα αυτά υπό την μορφή μιας πόλης βγαλμένης μέσα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Με τα σκοτεινά σοκάκια της, τις φωτεινές πινακίδες της, τις άπειρες επιλογές της.

Μέσα από μια παιχνιδιάρικη διάθεση και μορφή, τα παιδιά και οι γονείς γνωρίζουν σε βάθος όσα συμβαίνουν στο εργαλείο που έχει μπει τόσο δυναμικά στην ζωή μας που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Μαθαίνουν για τις επιλογές που προσφέρει, αλλά και για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει.

Το “Ralph Breaks the Internet” είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια. Είναι διασκεδαστική, είναι γλυκιά και σου περνά το μήνυμα ότι μπορείς να γίνεις ό,τι επιθυμείς, αρκεί να το θελήσεις πάρα μα πάρα πολύ.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.