Οι διαφορές μιας Πρωταθλήτριας!

Μια πρωταθλήτρια χρειάζεται γκολ και λύσεις στην επίθεση, όχι απαραίτητα από επιθετικούς. To Novasports.gr θυμήθηκε τους περυσινούς πρωταγωνιστές της ΑΕΚ που δεν ανήκουν πλέον στο ρόστερ και σας παρουσιάζει τις διαφορές. Πόσα έχει χάσει η ΑΕΚ από αυτούς που έφυγαν και πόσα έχει πάρει απ' αυτούς που ήρθαν;

Με αφορμή το κόψιμο των τριών σχεδόν έναν μήνα πριν αποχαιρετήσουμε το 2018 βρήκαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε πόσα έχασε η Πρωταθλήτρια Ελλάδας από τους παίκτες που αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι και φυσικά εδώ μπορείτε να δείτε πόσα θα χάσει από τους τρεις που τελείωσαν. 

Με τη στέψη της Πρωταθλήτριας Ελλάδας από το ρόστερ της ΑΕΚ αποχώρησαν επτά ποδοσφαιριστές. Άλλοι με μεγάλη συνεισφορά και άλλη με μικρότερη. Πρώτα απ’ όλα να θυμίσουμε πως στο πρωτάθλημα πέρυσι η ΑΕΚ σημείωσε 50 γκολ, ενώ σε όλες τις διοργανώσεις σκόραρε 80 γκολ. 

Από αυτά τα 46 γκολ πρωταθλήματος (υπάρχει 1 αυτογκόλ και τρία γκολ που ήρθαν στο 0-3 α.α. στην Τούμπα, άρα 50 σύνολο) και βγάζοντας τα 6 του Μπακασέτα υπάρχουν 40 γκολ. 

Τα 25 από αυτά τα σημείωσαν ποδοσφαιριστές που πλέον δεν υπάρχουν στο δυναμικό της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Αραούχο (11 γκολ), τον Χριστοδουλόπουλο (7 γκολ), τον Βράνιες (4 γκολ), τον Κονέ (1 γκολ), τον Γιόχανσον (1 γκολ) και τον Αλμέιδα (1 γκολ).

Συνεπώς έχει χάσει τα 24 από τα 40 περυσινά γκολ πρωταθλήματος… Το ένα αυτογκόλ ήταν με Κέρκυρα (3-1 Γιαννακόπουλος). 

Εάν θέλετε να συγκρίνουμε και τα 80 γκολ (76 από πόδια παικτών της ΑΕΚ) τότε θα διαπιστώσουμε πως τα 53 από τα 76 σημειώθηκαν από ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν πλέον στο ρόστερ της Πρωταθλήτριας Ελλάδας ή μελλοντικά θα αποτελέσουν παρελθόν (Μπακασέτας). 

Πάμε τώρα να δούμε τι έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής οι παίκτες που ήρθαν. Μοναδική… όαση αποτελεί ο Εσεκιέλ Πόνσε, με τον Αργεντινό να μετράει σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος 5 γκολ και 2 ασίστ. Είναι ο μόνος που έχει συνεισφέρει τόσα πολλά γκολ στην Πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ο Λούκας Μπογέ έχει ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ δεν έχουν βρει δίχτυα οι Άλεφ, Γιαννιώτας και Αλμπάνης που ήρθαν το καλοκαίρι ως προσθήκες ενίσχυσης. 

Από τα 18 γκολ που έχει πετύχει δηλαδή φέτος η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, μόλις τα 6 έχουν επιτευχθεί από τις καλοκαιρινές μεταγραφές. 

Εννοείται πως ακόμα είναι νωρίς για να υπάρξουν συγκρίσεις στο 100% και ότι οι νέοι παίκτες που ήρθαν στην ΑΕΚ μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τους προηγούμενους. 

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις επιδόσεις σε όλες τις διοργανώσεις των παικτών που έφυγαν το καλοκαίρι και αυτών που ήρθαν. 

ΑΕΚ 2017-18
Όγκνιεν Βράνιες: 4 γκολ
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: 16 γκολ – 3 ασίστ
Παναγιώτης Κονέ: 1 γκολ 
Ούγκο Αλμέιδα: 1 γκολ
Σοτζέι Μασούντ: 1 γκολ – 2 ασίστ
Γιάκομπ Γιόχανσον: 1 γκολ 
Σέρχιο Αραούχο: 14 γκολ – 4 ασιστ
Άρναρ Τροϊστασον: 1 γκολ
Άνταμ Τζανετόπουλος: 2 γκολ
Τάσος Μπακασέτας: 8 γκολ – 8 ασίστ
Άστριτ Αϊντάρεβιτς: 2 γκολ
Αντρές Σιμόες: 2 γκολ

ΑΕΚ 2018-19
Έκι Πόνσε: 5 γκολ – 2 ασίστ
Λούκας Μπογέ: 1 γκολ – 2 ασίστ
Άλεφ Σαλντάνι: 1 γκολ 
Γιάννης Γιαννιώτας: – 
Χρήστος Αλμπάνης: – 
Στράτος Σβάρνας: 1 ασίστ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.