Επέστρεψε ο (Santa) Κλάους (video)

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ έμειναν στο 1-1 στους «Ζωσιμάδες». Ο Ποτουρίδης πέτυχε το πρώτο γκολ στην καριέρα του και ο Αθανασιάδης το πρώτο του γκολ μετά από 32 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ ήταν (σχεδόν) στο ίδιο έργο θεατής και αυτή την αγωνιστική. Πήρε προβάδισμα από το τέρμα του Ποτουρίδη, ωστόσο δεν έφυγε πανηγυρίζοντας από την Ήπειρο καθώς ο Στέφανος Αθανασιάδης, επέστρεψε στο σκοράρισμα εντός συνόρων δωρίζοντας το βαθμό στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη. 

Τα αρχικά πλάνα
Σε σχηματισμό 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Πετράκης που αναζητούσε τη δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα μετά από ένα σερί έξι αγώνων – που είχε προηγηθεί – χωρίς «τρίποντο». Ο Βελλίδης ήταν στην εστία, Αποστολόπουλος , Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μποκουβάλας δημιούργησαν την τετράδα στην άμυνα. Λίλα Νικολιάς και Γιάκκος την τριάδα της μεσαίας γραμμής ενώ στην επίθεση επιχείρησαν οι Ξύδας, Αθανασιάδης, Παμλίδης. 
Ο Νίκος Παπαδόπουλος άπλωσε τον ΟΦΗ που μετρούσε δύο διαδοχικές ήττες, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Στρέζος ήταν στον τέρμα, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης η τετράδα της άμυνας, ενώ Νάστος και Μεγιάδο είχαν το ρόλο των αμυντικών χαφ. Ο Κυριακίδης και ο Σασί ήταν στις πτέρυγες, ο Πλατέλας το «δεκάρι» και στην αιχμή της επίθεσης ο Πατρίκ Βουό. 

Πιεστικός ο ΠΑΣ 
Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου είχε καλό ρυθμό, με τον ΠΑΣ να είναι κυρίως εκείνος που το επεδίωκε, στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή εκτυλίχθηκε στο έβδομο λεπτό με τον Αθανασιάδη να σουτάρει ελεύθερος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πάνω από την εστία του Στρέζου, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Αποστολόπουλος με μακρινό σουτ απαίτησε την πρώτη δύσκολη επέμβαση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ. 
Στο 19ο λεπτό ο Πλατέλας επιχείρησε να νικήσει τον Βελλίδη, αλλά ο «πορτιέρε» του ΠΑΣ είχε απάντηση. 
Ο ΠΑΣ συνέχισε να βρίσκει στιγμές από στατικές φάσεις κι ήταν ο Τζημόπουλος εκείνος που είδε τη μπάλα σε κεφαλιά του στο 27ο λεπτό να φεύγει άουτ. 
Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΟΦΗ να έχει τον πρώτο λόγο στον τομέα της κατοχής σε ποσοστό 56%, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που κατέγραψαν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. 

Το προβάδισμα του ΟΦΗ και η επιστροφή του Αθανασιάδη
Ο ΟΦΗ πήρε γρήγορο προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό επιχείρησε να διαχειριστεί στο υπόλοιπο του ματς. 
Στο 54ο λεπτό ο Βελλίδης προσπαθώντας να διορθώσει ασταθή του προσπάθεια, μπλόκαρε τη μπάλα οριακά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε φάουλ θεωρώντας ότι η μπάλα πέρασε εκτός περιοχής. Ο Βελλίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα, παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα και στην εκτέλεση του φάουλ ο Γιάννης Ποτουρίδης σημειώνοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία έβαλε τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ.  

Ο ΠΑΣ είχε πολύ γρήγορα την πρώτη απόπειρα να φτάσει στην ισοφάριση, όταν στο 56ο λεπτό ο Παμλίδης έκανε κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε κι άλλαξε πορεία αλλά ο Στρέζος δεν αιφνιδιάστηκε. 
Ο Πετράκης επιχείρησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του με την ενεργοποίηση του Μυστακίδη στο 67ο λεπτό ενώ ο Παπαδόπουλος προχώρησε σε αλλαγή σχηματισμού με τρία στόπερ περνώντας τον Μιχόγεβιτς στο ματς. Στη συγκεκριμένη επιλογή είχε καταφύγει και στο παιχνίδι με τον Άρη στο Ηράκλειο την προηγούμενη αγωνιστική για να θωρακίσει το προβάδισμα αλλά ο ΟΦΗ δεχόμενος δύο γκολ σε εβδομήντα οκτώ δευτερόλεπτα υπέστη την ανατροπή. 
Στο 84ο λεπτό ο Αθανασιάδης είχε, μετά από 32 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξανά ραντεβού με τα δίχτυα. Ο επιθετικός του ΠΑΣ μετά από κεφαλιά του Παμλίδη έπιασε ωραίο βολ πλανέ και ισοφάρισε. 

Η ομάδα του Πετράκη συνέχισε να πιέζει χωρίς να φτάσει στην ανατροπή, ωστόσο κατάφερε να μαζέψει τέσσερις βαθμούς στα τελευταία δύο ματς. Ο ΟΦΗ έχοντας πάρει προβάδισμα στο σκορ στα τελευταία δύο παιχνίδια του, «έβαλε στο σακούλι» μόλις έναν βαθμό. 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Νικολιάς, Λίλα, Μπουκουβάλας, Ξύδας (60’ Κρίζμαν), Παμλίδης, Γιάκος (67’ Γιάκος), Αποστολόπουλος και Αθανασιάδης

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νάστος, Πλατέλλας (92’ Κοιλιάρας), Σασί (69’ Μιχόγεβιτς), Κυριακίδης, Βουό

Διαιτητής: Γιώργος Λάμπρου
Κίτρινες κάρτες: Τζημόπουλος (29’), Βελλίδης (52’), Λίλα (62’) – Δεληγιαννίδης (80’), Στρέζος (88’)
Κόκκινες κάρτες: 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.