Μοιρασιά από την άσπρη βούλα (video)

Ένα πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό.Ο Γιουνές με πέναλτι έιχε ανοίξει το σκορ,ενώ νωρίτερα ο Γκάμα είχε νικηθεί από τον Διούδη από την λευκή βούλα.

Ένα πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό.Ο Γιουνές με πέναλτι έιχε ανοίξει το σκορ,ενώ νωρίτερα ο Γκάμα είχε νικηθεί από τον Διούδη από την λευκή βούλα.



Λίγο πριν από τη σέντρα, Κατατέθηκε στεφάνι στη μνήμη του Πέτρου Σκαφιά, αθλητή ”Κick Boxing” του Άρη, που έφυγε νωρίς από τη ζωή…Ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.


Τα πλάνα των δύο προπονητών…

2ο ματς για τον Σάββα Παντελίδη και ντεμπούτο στο πάγκο για τον Έλληνα τεχνικό μπροστά στο κοινό του Άρη, με σύστημα 4-2-3-1 και Κουέστα στο τέρμα, δεξιά Κωνσταντινίδης, Βέλεθ και Δεληζήσης στόπερ, αριστερά ο Μενέντεθ, στο κέντρο Σιώπης και Μπάσα, αριστερά ο Ματέο Γκαρσία, δεξιά ο Γκάμα, επιτελικός ο Ντιγκινί και στη κορυφή ο Γιουνές

Με σύστημα 3-6-1 ο Παναθηναϊκός με Διούδη στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα με Πούγγουρα, Μαυρομάτη,Κολοβέτσιο, Κουρμπέλης και Κάτσε στα χαφ, Ινσούα αριστερό μπακ, Γιόχανσον δεξί μπακ, επιτελικός ο Μπουζούκης,Μακέντα στη κορυφή και ο Χατζηγιοβάνης λίγο πιο πίσω.Κουλιμπαλί και Μουνιέ οι δύο σημαντικές απουσίες για τους ”πράσινους”.

Δύο πέναλτι = ένα γκολ για τον Άρη

Ξεκίνημα και πέναλτι για τον Άρη!Μόλις στο 4ο λεπτό ο Μπρούνο Γκάμα πάτησε περιοχή με τον Ινσούα να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Διούδης όμως στην επιστροφή του στην 11αδα μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό έπεσε σωστά και κράτησε το 0 σταματώντας τον Πορτογάλο.

10 λεπτά αργότερα και ο Άρης κέρδισε δεύτερο πέναλτι με τον διαιτητή να βλέπει χέρι του Γιόχανσον μετά τη σέντρα του Μενέντεθ. Αυτή τη φορά ο Γιουνές, που είχε χάσει πέναλτι με τον ΠΑΟΚ, ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τους κιτρινόμαυρους.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να βγάλει αντίδραση με τον Γιόχανσον να γυρίζει στην περιοχή και τον Μπουζούκη να μην μπορεί να πιάσει γεμάτο του σουτ ώστε να απειλήσει τον Κουέστα στο 18ο λεπτό. στη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημέρος.

Ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε να κάνει νωρίς αλλαγή βάζοντας το Χρήστο Δώνη στη θέση του Γιόχανσον που αισθάνθηκε ενοχλήσεις αλλάζοντας ξανά τα πλάνα του στον αγωνιστικό χώρο γυρίζοντας το σύστημα σε 4-3-3.

Ο Δεληζήσης απείλησε στο 37ο λεπτό τον Διούδη που με υπερένταση πέταξε τη μπάλα σε κόρνερ.Στο 41ο λεπτό χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού με τους Κάτσε και Μπουζούκη να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την εξαιρετική προσπάθεια των Μακέντα και Ινσούα που ξεκίνησαν τη φάση στη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημέρος.

Με αντεπιθέσεις ο ”επικίνδυνος” Άρης,πάλεψε ο Παναθηναϊκός και ισοφάρισε στο τέλος

Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Βέλεθ να στέλνει με κεφαλιά δίπλα από τα δοκάρια του Διούδη στο 53ο λεπτό.Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντιγκινί πήρε ωραία πάσα από τον Μπάσα βγαίνοντας πλάγιο τετ α τετ με τον Διόυδη όμως το πλασέ του έφυγε έξω.

Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη με τον Γιουνές να μην μπορεί από ευνοϊκή θέση να νικήσει το Διούδη μετά τη σέντρα του Μενέντεθ.

Πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Κάτσε να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 62ο λεπτό και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ινσούα σημάδεψε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα.Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους σε μια προσπάθεια να βρουνε το γκολ της ισοφάρισης.Νέα ευκαιρία χάθηκε στο 70 από τη σέντρα του Πούγγουρα ο Ινσούα που βρέθηκε σε θέση φορ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Ο Σαββας Παντελιδης γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 με είσοδο Ματιγια που παίζει με Μπάσα και Σιωπη στους χάφ,με τον Έλληνα τεχνικό να βάζει και Μάβραϊ και, επι της ουσίας,να παίξει με πέντε στην άμυνα.

Ευκαιρία με τον Μακέντα στο 84ο λεπτό, η κεφαλιά του Ιταλού βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα.Στο 85′ ο Βέλεθ δεν κατάφερε να σφραγίσει το τρίποντο καθώς η προσπάθεια του στμάτησε στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο καθώς ο Μακέντα αντύκρισε 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Γκάμα και αποβλήθηκε στο 90ο λεπτό.Στις καθυστερήσεις ο Σιώπης ανέτρεψε τον Μπουζούκη και ο Χατζηγιοβάνης ισοφάρισε με πέναλτι στο τελικό 1-1.

Διαιτητής:Γιώργος Τζοβάρας

Βοηθοί:Τρύφων Πετρόπουλος,Βασίλης Νικολακάκης

Κίτρινες:Μακέντα, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Σιώπης, Ματίγια

Κόκκινες: Μακέντα

Άρης(Σάββας Παντελίδης):Κουέστα,Κωνσταντινίδης,Δεληζήσης,Μπάσα, Ντιγκινί(73′ Ματίγια),Γκαρσία(79’Μαβράι),Γκάμα,Γιουνές,Μενέντεθ,Σιώπης,Βέλεθ

Παναθηναϊκός(Γιώργος Δώνης)
:Διούδης,Γιόχανσον(33’Χρήστος Δώνης),Ινσούα,Κολοβέτσιος,Μαυρομάτης(74’Χατζηθεοδωρίδης),Κουρμπέλης,Πούγγουρας,Κάτσε(74’Καμπετσής), Μπουζούκης,Χατζηγιοβάνης,Μακέντα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.