Warhammer 40,000: Gladius – Reinforcement Pack Review

Για να συντηρηθεί ο πόλεμος χρειάζονται ενισχύσεις!Στο review μας για το βασικό παιχνίδι, το...

Για να συντηρηθεί ο πόλεμος χρειάζονται ενισχύσεις!

Στο review μας για το βασικό παιχνίδι, το βαθμολογήσαμε με 7.7 βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια από την οποία δεν λείπει καθόλου η σοβαρότητα και η θέληση για δουλειά. Συμπληρώνει ένα μεγάλο κενό στο franchise, καθώς οι παίκτες του miniature wargaming ίσως να μην έβρισκαν αυτό που ήθελαν στις RTS εκδόσεις ως τώρα. Θετικό το γεγονός ότι η ομάδα προγραμματιστών πίσω από το εγχείρημα μιλάει για περισσότερες φυλές, βγάζουν τακτικά βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον υλικό και είναι έτοιμοι να ακούσουν προτάσεις από τους παίκτες, πράγμα που κρατάει το multiplayer πολύ ζωηρό. Είναι προφανές ότι ναι μεν ήθελαν να κάνουν μεταφορά σε civ mode αλλά ταυτόχρονα να κρατήσουν το κλίμα των αρχικών Dawn of War κάτι που καταφέρνουν ομολογουμένως πολύ καλά. Και το κυριότερο; Έχει το end turn χωρίς να υπολογίζει το πόσα actions σου μένουν, κάτι που έχει ταλαιπωρήσει γενιές παικτών στο Civilization. Μπράβο στα παιδιά. Καιρός ήταν…” Διαβάστε το review του Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War.

Το νέο DLC του Warhammer 40,000: Gladius είναι εδώ και μας προσφέρει μια ευχάριστη ανανέωση με 5 νέα units! Εκτός από πιο ισορροπημένες παρατάξεις ο τίτλος αναβαθμίζεται στο lore και γίνεται συμβατός με τις τελευταίες εξελίξεις στο Warhammer 40Κ universe (που όμως λογικά δεν θα δούμε να αποκαλύπτονται πλήρως πριν την έλευση του Battlefleet: Gothic Armada 2). Σίγουρα πάντως 3,99€ για πέντε νέες μονάδες δεν τα λες πολλά για έναν τίτλο που έχει εγγυημένο ένα αρκετά ενδιαφέρον μέλλον για τους fans.

Οι πέντε νέες μονάδες φέρνουν μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η κάθε παράταξη, χωρίς όμως να αλλάζουν δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι στρατηγικές σας εξελίσσονται στο πεδίο της μάχης. Κυρίως, καλύπτονται αδύναμα κενά που υπάρχουν ή μάλλον τα κάνει πιο δύσκολο να τα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος σας. Να τονίσουμε ότι ακόμα και αν δεν έχετε το DLC και τύχει να παίξετε ενάντια σε κάποιον που το έχει, αυτές οι μονάδες γίνονται άμεσα διαθέσιμες ώστε το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο, μια ευχάριστη κίνηση από τους devs.

Astra Militarum

Η ατέλειωτη Αυτοκρατορική φρουρά -Imperial Guard- ενισχύεται με ένα δυνατό shock infantry unit και έρχεται πιο κοντά στο νέο lore της 5ης έκδοσης με την εισαγωγή των βετεράνων Tempestus Scions. Οι Tempestus Scions έρχονται να συμπληρώσουν τις αχανείς στρατιές της Astra Militarum (το νέο όνομα της αυτοκρατορικής φρουράς) κουβαλώντας πάνω τους πολλές ώρες πρακτικής και θεωρητικής εμπειρίας από τις στρατιωτικές σχολές του Ordo Tempestus. Η ημιανεξάρτητη ιεραρχία τους και η στυγνή, σχεδόν ζωώδης, αποτελεσματικότητα στην μάχη, τους έχει αποδώσει ιδιαίτερη φήμη ανάμεσα στους συμπολεμιστές τους και στους εχθρούς τους. Μέσα στο παιχνίδι φέρουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των απλών Guardsmen με καλυτέρα all-round stats ώστε οι γραμμές σας να μην σπάσουν πραγματικά ποτέ, ακόμη και μπροστά στους χειρότερους κίνδυνους που σας εξαπολύουν οι άλλες παρατάξεις.

Οι Tempestus Scions λοιπόν καλύπτουν το αδύναμο πεζικό της AM, θα τους βρείτε κάπου στην μέση του tech tree και παρέχουν μια ανθεκτική ασπίδα προστασίας για τα πιο βαριά units υποστήριξης. Προσοχή όμως! Απομονωμένοι, αν και δυνατότεροι από τους απλούς Guardsmen, οι Scions είναι ακόμα αρκετά ευάλωτοι σε αλλά infantry και vehicle units ακόμη και σε 1v1 αναμετρήσεις.

Space Marines

Οι υπεράνθρωποι Space Marines αποκτούν το εικονικό Land Raider, ένα άρμα μάχης που εκτός από βαρύ οπλισμό έχει την ικανότητα να μεταφέρει και αρκετούς πολεμιστές μέσα του, καθιστώντας το, το πλέον καταλληλότερο μεταγωγικό των ισχυρότερων στρατιωτών που έχει να προσφέρει το Imperium of Man. Η αργή αλλά σταθερή ταχύτητα, τα οπλικά συστήματα που εξουδετερώνουν οτιδήποτε μπει στο στόχαστρο και φυσικά, οι ακόμη πιο θανατηφόροι Space Marines που αδημονούν να ξεπηδήσουν στην κλαγγή της μάχης από μέσα του, κάνουν τους εχθρούς της αυτοκρατορίας να αγανακτούν στο τρεμούλιασμα του εδάφους που προκαλούν οι ερπύστριες του! Θα αποκτήσετε λοιπόν ένα unit ικανό να αναμετρηθεί με τους περισσοτέρους αντίπαλους και να απορροφήσει αρκετό damage ώστε οι Tactical Space Marines σας να τελέσουν ανενόχλητοι το θανατερό τους λειτούργημα.

Το Land Raider κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο να μεταφέρει γρήγορα διάφορες μονάδες στον χάρτη (3 μονάδες) και να τα βάλει με τα άρματα του εχθρού σας παρέχοντας καλή υποστήριξη στις Tactical Marine μονάδες σας. Ακόμα και μόνο του στο mid game, αποδεικνύεται υπεραρκετό για να καλύψει τις ανάγκες που έχετε κύριως ενάντια σε Necrons και ΑΜ. Εκεί που το Land Raider ξεκίνησε να δείχνει τις πληγές του είναι στο late game που τα άλλα high tier units μπορούσαν να αφαιρέσουν μεγάλα κομμάτια από το hp του κάνοντας το ιδιαίτερα αδύναμο μπροστά στα high tier τερατουργήματα των Necrons και των Orks.

Orks

Το dakka δεν μπορεί να είναι ποτέ αρκετό για τα Flash Gitz, τα πλουσιότερα -και ίσως εξυπνότερα- από όλα τα Ork. Τα Flash Gitz αποτελούν την αφρόκρεμα της Ork κοινωνίας, περνώντας το περισσότερο μέρος της ζωής τους επιδιδόμενα σε λεηλασίες, ενώ στον ελεύθερο τους χρόνο ασχολούνται με την καλαίσθητη ενδυμασία των Gretchin τους που εξυμνούν την φήμη του αφέντη τους. Η εμμονή αυτών των Nobs με την αρματωσιά τους τα καθιστά μια υποκατηγορία από μόνα τους, φέροντας στο πεδίο της μάχης τα πιο καλογυαλισμένα και φανταχτερά όπλα με φονικές συνέπειες για όποιον βρεθεί στον δρόμο τους. Στο παιχνίδι, θα αποκτήσετε την ικανότητα να κάνετε recruit αυτά τα μισθοφορικά Orks που θα βαφτίσουν τους εχθρούς σας στο αίμα με μια βροχή από σφαίρες.

Τα Flash Gitz είναι μια πολύτιμη, αλλά απαραίτητη προσθήκη στο warband σας. Καλύπτουν ένα ευαίσθητο κενό στα mid tier units των Orks που επιτέλους έχουν ένα ranged infantry unit και είναι ικανά να τα βάλουν με όλα τα αντίστοιχα infantry units (κάνοντας εξαιρετικό counter αυτά της Astra Militarum). Η παραγωγή τους θα σας κοστίσει αρκετά και είναι αρκετά squishy ενάντια σε melee units. Γενικότερα είναι μια μονάδα που πρέπει να αναπτυχθεί κατά περίπτωση στο παιχνίδι μέχρι να μπορέσετε να βγάλετε τα πραγματικά πανίσχυρα late game Squigoths.

Necrons

Από τα απύθμενα βάθη των πλανητών ξυπνάει μια νέα χθόνια δύναμη για τους πανίσχυρους Necrons, οι αιώνια πιστοί Immortals. Οι Immortals απάρτιζαν την περιφανή εμπροσθοφυλακή κάθε Necrontyr Lord και μετά τον «θάνατό» τους και την μεταφορά της συνείδησής τους σε μεταλλικά κορμιά, αυτοί οι αθάνατοι πολεμιστές έγιναν ακόμα πιο φονικοί, συνδυάζοντας την τακτική τους ευφυΐα με νέα, ακούραστα σώματα. Μέσα στην νεκρική σιγή των τάφων τους, περιμένουν το κάλεσμα για να εγερθούν κατά εκατομμύρια και να φέρουν των γαλαξία ξανά υπό τον έλεγχο τους. Οι Immortals είναι η κύρια shock μονάδα της παράταξης, με υψηλότερο speed, range και damage (συγκριτικά με τις άλλες Necron μονάδες). Είναι σχεδόν σίγουρο ότι καμία γραμμή δεν μπορεί να αντέξει για πολύ την αποπνικτική παρουσία τους.

Το μεγάλο πρόβλημα τον Necrons στο mid game ήταν ότι ο εχθρός με λίγα καλά άρματα μάχης μπορούσε να τους πνίξει πριν προλάβουν να βγάλουν τα late game μεγαθήρια τους. Χωρίς κάποιο Anti vehicle πεζικό βρίσκονταν πραγματικά στο έλεος των εχθρικών tank. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι Immortals, ένα εξαίρετο AV unit που θα σας δώσει λίγο παραπάνω χώρο να αναπνεύσετε τόσο ενάντια σε πεζικό, όσο και σε άρματα, μέχρι να φέρετε στην μάχη τα αήττητα obelisks.

NPC (neutral)

Η ουδέτερη, NPC παράταξη παίρνει και αυτή ένα νέο Unit που είναι πιο ενδιαφέρoν απ’ ότι φαίνεται αρχικά για κάποιον με γνώση του lore. Tα Neophyte Hybrids είναι πρακτικά άνθρωποι μολυσμένοι με εξωγήινο Tyranid γενετικό υλικό, που αλλάζει την μορφολογία τους και τους μετατρέπει σε κατ’ ανάγκην άβουλα minions που αναμιγνύονται με τους ανθρώπινους πληθυσμούς. Η ιεραρχική οργάνωσή τους βασίζεται στο αποκαλούμενο Genestealer Cult, μια κοινωνική οντότητα που δοξάζει τα Tyranids σαν θεούς και τραβάει τα Hive Fleets στο επόμενο γεύμα τους με την χρήση της Δύνης. Ικανοί να περάσουν απαρατήρητοι και να μολύνουν ολόκληρα συντάγματα, αυτά τα βιολογικά υβρίδια συχνά επαναστατούν, χρησιμοποιώντας κυρίως αυτοκρατορικό εξοπλισμό, έτσι έχουν παρόμοια στατιστικά με τους Imperial Guardsmen και δεν αποτελούν ιδιαίτερα μεγάλη απειλή σε μικρούς αριθμούς.

Η εμφάνιση τους στο παιχνίδι προμηνύει την έλευση μιας νέας παράταξης, των Tyranids, που θα γίνει διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2019 με DLC.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Slitherine.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.