Φινάλε του πρώτου γύρου με.. λιμοντσέλο!

Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου έχει στο ρόλο του φαβορί τις ομάδες της κορυφής στη βαθμολογία όμως ο καθένας αγώνας ξεχωριστά κρύβει "παγίδες". Όλοι οι αγώνες "ζωντανά" σήμερα από τα κανάλια Novasports

Από τα πιο γνωστά απεριτίφ στην γειτονική χώρα είναι το «λιμοντσέλο». Ένα ποτό με αλκοόλ (συνήθως ρούμι, το βάζουν και στα.. γλυκά πολλοί ζαχαροπλάστες) και μπόλικη ζάχαρη. Σου φαίνεται «αγαθό» όμως εάν το γευθείς εν μέρει ανυποψίαστος, μάλλον θα μπλέξεις!!

Πίνεται δε τόσο τους «ζεστούς» μήνες – εφόσον διατηρείται στο ψυγείο – αλλά και το χειμώνα…

Έτσι μοιάζει κι αυτή η τελευταία αγωνιστική στην Serie A! Με γεύσεις, περίπου γιορτινές για τα φαβορί αλλά κοντά σε «κινδύνους» από οπουδήποτε. Ας μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε στο αναγεννημένο Ιταλικό πρωτάθλημα, κι ας έχει χτίσει η Γιουβέντους μιας διαφορά τίτλου, πριν καν προγραμματίσουν οι γείτονές μας τις χειμερινές διακοπές…
Η «Μεγάλη Κυρία» υποδέχεται τη Σαμπντόρια στο Τορίνο, σε μια διαδικασία φαινομενικά βατή για τις ποιοτική της ανωτερότητα, αλλά..
Αυτό το «αλλά» απασχολεί τον Αλέγκρι κυρίως μετά τα όσα βίωσε η ομάδα του προκειμένου να παραμείνει αήττητη στη Boxing Day “α-λα σπαγγέτι” πριν λίγα 24ωρα στο Μπέργκαμο.

Εκεί ο CR7 μπήκε άρον – άρον από τον πάγκο ώστε με την αίγλη του να «σώσει» την δουλειά ισοφαρίζοντας ο ίδιος στο τελικό 2-2 την Αταλάντα..
Σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει, όπως όλα δείχνουν, στο αρχικό σχήμα. Εκεί όπου δεν θα υπάρχει ο Κουαρδάδο λόγω τραυματισμού από τον οποίο θα μείνει ανενεργός για τρεις μήνες περίπου!
Η Σαμπντόρια προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες. Ο ανεξάντλητος Κουαλιαρέλα απειλεί και ίσως γι’ αυτό ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναθεώρησε τις σκέψεις περί της ξεκούρασης ενός εκ των Μπονούτσι ή Κιελίνι γι’ αυτό το ματς.

Η Ίντερ, θριαμβεύτρια στο ντέρμπι κόντρα στην Νάπολι δοκιμάζεται στο Έμπολι. Ο απαιτητικός Σπαλέτι φοβούμενος τις επιπτώσεις μιας πιθανής «μέθης» από την προ ημερών νίκη, μίλησε χθες για αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα παίζοντας σε μια έδρα όπου οι «νερατζούρι» μετράνε πέντε νίκες στις έξι τελευταίες επισκέψεις τους δίχως μάλιστα σε κανένα από αυτά τα ματς να έχουν δεχθεί γκολ!
Άλλο πράμα όμως οι αριθμοί, κι αυτός που μάλλον πρέπει να ανησυχεί είναι οι δύο (2) μήνες δίχως εκτός έδρας νίκη σε επίσημο παιχνίδι για την ομάδα του Μιλάνου (τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα κι ένα στο Λονδίνο για το Τσάμπιονς Λιγκ).

Στο Σαν Πάολο της Νάπολι πολλοί φίλαθλοι θα φοράνε μια μάσκα με την όψη του Κουλιμπαλί, μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Σενεγαλέζος στο ντέρμπι του Σαν Σίρο!

Ο ίδιος πάντως θα είναι στις εξέδρες λόγω της τιμωρίας του, αφού στο συγκεκριμένο ματς αποβλήθηκε, περιμένοντας από τους συμπαίκτες του λίγη σοβαρότητα καθώς η Μπολόνια ναι μεν δεν έχει γευθεί ακόμα τη γεύση της εκτός έδρας νίκης, αλλά το ένστικτο της επιβίωσης μπορεί να την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη.

«Παγίδες» περιέχει και το προβάδισμα της Λάτσιο έτσι όπως η ομάδα της Ρώμης θα θελήσει να διατηρήσει την 4η θέση στη βαθμολογία. Η Τορίνο είναι αήττητη (!!) φέτος εκτός έδρας. Παίζει πιο ελεύθερα κι επικίνδυνα στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Σιμόνε Ινζάκι προειδοποίησε τους πάντες για μια δοκιμασία τονίζοντας, χθες, τη σιγουριά του για την έξοδο της «Γκρανάτα» στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν!!
Όσο για την φετινή Μίλαν, αυτή δεν χρειάζεται δα και τόσο μεγάλο δόση από «λιμοντσέλο» για να φανεί μεθυσμένη στο τερέν!!


Με τις ανασφάλειές της μπορεί ακόμα και τη ΣΠΑΛ να «γιγαντώσει»!! Η πρόσφατη γκέλα – άλλη μια – στο Φροζινόνε έφερε κι άλλα νεύρα στην Λομβαρδία.
Ο Γκατούζο λέει πως υπάρχει περισσότερο απογοήτευση από όσο χρειάζεται..
Ο πιο γνωστός, τον τελευταίο καιρό, οπαδός της ομάδας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει να «καρφώνει» δημόσια τους πάντες τονίζοντας μετά τον πρόσφατο αγώνα πως “η ομάδα του δίχως ψυχή δεν μπορεί να έχει έμπνευση, καρδιά (νοοτροπία νικητή) και φυσικά δεν μπορεί να σκοράρει..”!
Αυτά κι άλλα πολλά από  μια αγωνιστική γεμάτη από ενδιαφέροντα όπως για παράδειγμα η δοκιμασία της Ρόμα στην Πάρμα αλλά και το ντέρμπι των «καταδικασμένων» Κιέβο – Φροζινόνε που μπορεί να «βγάλει» το οτιδήποτε!!   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.