Αυτοί χόρεψαν τανγκό στον Πειραιά! (video, photos)

Αρκετοί Αργεντινοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του Ολυμπιακού. Συνολικά 22, με τον Σολδάνο να γίνεται ο 23ος Αργεντινός που ντύνεται στα «ερυθρόλευκα».

Αρκετοί Αργεντινοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του Ολυμπιακού. Συνολικά 22, με τον Σολδάνο να γίνεται ο 23ος Αργεντινός που ντύνεται στα «ερυθρόλευκα».
Λίγοι όμως από αυτούς ήταν καθαρόαιμοι επιθετικοί. Δεν προτιμούσε, στις περισσότερες περιπτώσεις σέντερ φορ από αυτή την χώρα ο Ολυμπιακός για να καλύψει τις ανάγκες του.

Ο Φράνκο Σολδάνο γίνεται μόλις ο 7ος  επιθετικός που θα αγωνιστεί στον Πειραιά και στον Ολυμπιακό εύχονται να έχει μία σημαντική καριέρα, σίγουρα καλύτερη από τους περισσότερους προκατόχους του.                                          

1.Αντόνιο Χούστο Άλτσιμπαρ   
                                                                  
Ο 28χρονος τότε επιθετικός από την Κόρντομπα, αποκτήθηκε το 1972 από τους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον «θόρυβο» που έγινε γύρω απ΄το όνομα του. Έπαιξε μόνο σε 7 ματς πρωταθλήματος, χωρίς να σκοράρει και τα μοναδικά του τέρματα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ήταν στον προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναργειακό, όπου πέτυχε 2 γκολ, στη δύσκολη νίκη της ομάδας του αείμνηστου Λάκη Πετρόπουλου με σκορ 3-2. 

2. Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες 
Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν ποτέ στην χώρα μας. Ο επονομαζόμενος και «βούβαλος» εξαιτίας της σωματοδομής του και του μεγάλου εκτοπίσματος που είχε. Πριν έρθει στον Ολυμπιακό είχε προλάβει να κατακτήσει Κόπα Λιμπερταδόρες με την Ρίβερ Πλέιτ, όντας μεγάλος πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του στους δύο τελικούς με την Αμέρικα της Κολομβίας.

Το καλοκαίρι του 1988, ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Κοσκωτάς, κάνει μία μεγάλη πρόταση  στους “Εκατομμυριούχους” της Αργεντινής και αποκτάει τον Αργεντινό επιθετικό. Μαζί με τον Λάγιος Ντέταρι συνέθεσαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα ξένων που έπαιξαν στα ελληνικά γήπεδα. Στον 1,5 χρόνο που έπαιξε στον Ολυμπιακό φόρεσε 30 φορές την «ερυθρόλευκη» φανέλα και πέτυχε 12 γκολ.

O Φούνες με το Κόπα Λιμπερταδόρες που κέρδισε με την Ρίβερ Πλέιτ

Αξέχαστος θα μείνει ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος το 1988, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι, με τον Φούνες να ευστοχεί σε δύο πέναλτι (ένα στην κανονική διάρκεια και ένα στην παράταση), αλλά στο κρίσιμο που εκτέλεσε στην διαδικασία των πέναλτι, νικήθηκε από τον Σαργκάνη και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο. Τελικά ο Φούνες έφυγε με άσχημο τρόπο από τον Ολυμπιακό, σε μία έτσι κι αλλιώς ταραχώδη περίοδο για τον Ολυμπιακό. Στις 11 Ιανουαρίου του 1992, σε ηλικία μόλις 29 ετών, τον πρόδωσε η καρδιά του και πέθανε στην αγκαλιά του Ντιέγκο Μαραντόνα στο νοσοκομείο Γουέμες που νοσηλευόταν. 

 
3. Λιονέλ Νούνιες
Προϊόν των φημισμένων ακαδημιών της Αρχεντίνος Τζούνιορς, ο Λιονέλ Νούνιες, ήρθε μόλις στα 23 του χρόνια στον Ολυμπιακό και αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις με την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός δαπάνησε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Νούνιες τον Ιούνιο του 2007, αλλά τελικά δεν κατάφερε να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες των «ερυθρόλευκων». Έπαιξε 29 φορές και πέτυχε 6 γκολ, τα 4 από αυτά στο Κύπελλο. 

     
4. Χαβιέρ Σαβιόλα
Είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες, την Μονακό, με την οποία μάλιστα είχε σκοράρει απέναντι στην ομάδα του Πειραιά και την Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν έρθει στον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2013, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, είχε παίξει σε τεράστιους συλλόγους. Ρίβερ Πλέιτ, Μπαρτσελόνα, Μονακό, Σεβίλη, Ρεάλ, Μπενφίκα και Μάλαγα.

Ο «κούνελος» όπως ήταν το παρατσούκλι του δεν έμεινε τελικά την διετία, καθώς του δόθηκε η ελευθέρας την τελευταία ημέρα των μεταγραφών τον Σεπτέμβριο του 2014 και ο Αργεντινός υπέγραψε στην Ελλάς Βερόνα. Συνολικά σε 35 ματς πέτυχε 14 τέρματα, το πιο σημαντικό από αυτά, στο 3-1 επί της Άντερλεχτ τον Δεκέμβριο του 2013, μία νίκη που έδωσε την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στον Ολυμπιακό.  

           

5. Φράνκο Χάρα
 
Τελευταίος Αργεντινός επιθετικός που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν ο Φράνκο Χάρα την περίοδο 2014-15. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, δεν του δόθηκαν οι απαιτούμενες ευκαιρίες.

Η ουσία είναι ότι πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, αν και ήρθε με καλό βιογραφικό, τον Ιανουάριο του 2015, για να φύγει λίγους μήνες αργότερα τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου. 17 εμφανίσεις και 6 γκολ ο «φτωχός απολογισμός του Αργεντινού στον Ολυμπιακό. 

6. Αλεχάντρο Ντομίνγκες

Αν και δεν συγκαταλέγεται στους επιθετικούς, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες, τον 1ο Αργεντινό σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Σε 4 σεζόν έπαιξε 126 αγώνες και πέτυχε 40 γκολ. Ειδικά οι δύο πρώτες σεζόν του ήταν μαγικές. Ήταν εκ των αρχηγών της ομάδας και συνολικά κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.