Επίδειξη δύναμης και 2η θέση (video)

Ο Προμηθέας σημείωσε την 7η νίκη του σε 10 αγώνες κερδίζοντας τη Μπαϊρότ στη Πάτρα με 95-83. Για τους Πατρινούς που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων κορυφαίος ήταν ο Μπράουν με 31 πόντους, και εξαιρετικός ο Γκίκας με νταμπλ-νταμπλ.

Ο Προμηθέας σημείωσε την 7η νίκη του σε 10 αγώνες κερδίζοντας τη Μπαϊρότ στη Πάτρα με 95-83. Για τους Πατρινούς που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων κορυφαίος ήταν ο Μπράουν με 31 πόντους, και εξαιρετικός ο Γκίκας με νταμπλ-νταμπλ.

Πρώτο ημίχρονο

Ο ”καυτός” Μπράουν ξεκίνησε με 5/5 δίποντα πετυχαίνοντας τους 11 από τους 28 πόντους του Προμηθέα στην πρώτη περίοδο.Οι πατρινοί προηγήθηκαν με 28-16 ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι , όμως η γερμανική ομάδα έτρεξε σερί 7-0 ρίχνοντας τη διαφορά στους 5.Η ομάδα Γιατρά με επί μέρους σκορ 28-23 έκλεισε με καλά ποσοστά την πρώτη περίοδο με 10/15 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ είχε μοιράσει ήδη 8 ασίστ,5 ο Γκίκας.

Ο Λίποβι ανέβασε τη διαφορά με το δεύτερο προσωπικό του τρίποντο στους 8 όμως η Μπαϊρότ απάντησε με επί μέρους σκορ 8-2 και έφερε το ματς στο κάλάθι(33-31) στα πρώτα 4 λεπτά της δεύτερης περιόδου.Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 2(44-42) πόντους χάρη στο τρίποντο του Κασελάκη στην εκπνοή.Ο Μπρουκς είχε ισοφαρίσει δύο λεπτά πριν από το τέλος(41-41) και μία βολή του έβαλε μπροστά τους Γερμανούς με 1 πόντο για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα με 1-2.Η μάχη χάθηκε στα ριμπάουντ με τους Γερμανούς να έχουν μαζέψει 20.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Προμηθέα να τρέχει ένα σερί 7-0 και το σκορ να γίνεται 51-42.Ο Λίποβι εκτελούσε από τα 6.75 και οι Μπράουν και Έλις άξιοι συμπαραστάτες προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης και ο Ολεξάντερ Λίποβι έβρισκαν στόχο από μακριά με τον Προμηθέα να έχει 7/10 τρίποντα και τη διαφορά να κυμαίνεται σταθερά στους 6 με 8 πόντους στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου.Στην εξίσωση μπήκε και ο Μπράουν που έφτασε τους 18 πόντους τιμωρώντας την άμυνα που έπαιζε η Μπαιροϊτ στο φινάλε του δεκαλέπτου.Η περίοδος έκλεισε με την ελληνική ομάδα μπροσά με 8(71-63) και επί μέρους σκορ 27-21.

Στην τελευταία περίοδο ο Προμηθέας δεν απέφυγε τα αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα η Μπαιροϊτ να μένει κοντά στο σκορ και ρίχνει τη διαφορά στους 4(73-69) μετά από 2.5 λεπτά. Ένα ξέσπασμα του ΠΟρομηθέα έστειλε τη διαφορά στους 10 στο τελευταίο πενάλεπτο του παιχνιδιού.Τα ριμπάουντ δεν σταμάτησαν ποτέ να πληγώνουν τον Προμηθέα με τους Γερμανούς να παίρνουν 15 επιθετικά ριμπάουντ από 34 συνολικά 3.13 πριν από τη λήξη.

Ένα τρίποντο,μία εξαιρετική άμυνα του Γκίκα και 2 επιθετικά ριμπάουντ έφεραν τη διαφορά στους 11 2.5 λεπτά για το τέλος με τη Μπαιροϊτ να μην προλαβαίνει να μαζέψει τη διαφορά και τον Προμηθέα να διατηρεί το προβάδισμα και να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.

Στο φινάλε του αγώνα ο Ρόμπερσον παραφέρθηκε χτυπώντας τον Τσαϊρέλη με τη μπάλα στο πρόσωπο μετά από φάουλ που έκανε ο Έλληνας φόργουορντ στον Καναδό.Υπήρξε διακοπή με τους διαιτητές να κάνουν χρήση του βίντεο και να αποβάλλουν φυσικά τον Ρόμπερσον αλλά και τον Έλις που μπλέχτηκε στον καυγά.

Για τον Προμηθέα που πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μπράουν με 31,ο Έλις 18, ο Λίποβι πέτυχε 13, ο Γκίκας 10 και ο Κασελάκης 13.Για τη Μπαϊρότ ο Μπρουκς σημείωσε 19 και ο Σέιφερτ 14.

Στο ματς του πρώτου ο Προμηθέας είχε κέρδισει με 70-75 και πλέον η ομάδα του Γιατρά βρίσκεται στην 2η θέση του 4ου ομίλου με 7 νίκες και 3 ήττες μετά την ήττα της Στρασμπούρ από τη Μπεσίκτας στην έδρα της.




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.