Ανασκόπηση του Steam για το 2018 απο την Valve

Τεράστια νουμερα χρηστών αλλά και συναλαγών.Σε μια ανασκόπηση του 2018 στην οποία η Valve...

Τεράστια νουμερα χρηστών αλλά και συναλαγών.

Σε μια ανασκόπηση του 2018 στην οποία η Valve περιέγραψε τα σχέδια για το Steam το 2019, η εταιρεία δημοσιευσε επίσης μια εικόνα για το πόσα άτομα χρησιμοποιούν το Steam κάθε μέρα και κάθε μήνα. Και οι αριθμοί είναι τεράστιοι.

Το 2018, το Steam είχε κατά μέσο όρο 47 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ημερησίως και 90 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Επίσης έσπασε το ρεκόρ για ταυτόχρονους παίκτες στις αρχές του 2018, με 18,5 εκατομμύρια. Tο γράφημα από το SteamDB δείχνει καθημερινά οι χρήστες μειώθηκαν κατά το καλοκαίρι του 2018, πριν ανακάμψουν σε περίπου 17,5 εκατομμύρια στις αρχές του 2019.

Στη μεγάλη αυτή διαδρομή, βέβαια, βοήθησε και η μαζική ανάπτυξη της Ασίας, που τροφοδοτείται κυρίως από την Κίνα. Αυτός ο πίνακας βασίζεται στις πωλήσεις και όχι στους συνολικά συνδεδεμένους χρήστες, γεγονός που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό δεδομένου του (σχετικά) λίγου παιχνιδιού του Steam που υποστηρίζεται από την κινεζική γλώσσα.

Η Valve επίσης δήλωσε πώς κάνετε λήψη παιχνιδιών στο Steam μέσω του διαδικτύου. Οχι ακριβώς τουλάχιστον. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Valve έχει παραδώσει τα παιχνίδια και άλλα δεδομένα της μέσω ενός παγκόσμιου ιδιωτικού δικτύου που έχει δημιουργηθεί σταθερά, όπως αναφέρει λεπτομερώς στην επισκόπηση του 2018.

“Συνεργαζόμαστε με εταιρείες διαδικτύου σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουμε αυτό το δίκτυο, το οποίο συνδέεται άμεσα με πάνω από 28.000 περιφερειακά και τοπικά δίκτυα σε 28 πόλεις σε 21 διαφορετικές χώρες”, γράφει η Valve. “Αυτό το ιδιωτικό δίκτυο μας επιτρέπει να παραδίδουμε παιχνίδια και να μεταφέρουμε παιχνίδια, φωνητικές συνομιλίες και άλλα δεδομένα με υψηλές ταχύτητες και χαμηλό λανθάνοντα χρόνο στους χρήστες σε περισσότερες από 229 χώρες”. Η Valve λέει ότι η “χωρητικότητα δικτύου” της είναι τώρα 12 Tbps δηλαδή 12 εκατομμύρια megabits ανά δευτερόλεπτο.

Το διάγραμμα του Steam παραπάνω δείχνει ότι το 2014, παρέδωσε λιγότερο από τέσσερα exabytes δεδομένων παιχνιδιού, συνολικά, σε όλους όσους χρησιμοποίησαν το Steam δηλαδή τέσσερα δισεκατομμύρια gigabytes. Το 2018, η συνολική παράδοση δεδομένων του Steam ήταν 15,39 exabytes, τετραπλάσια δηλαδή απο ότι ήταν μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή η Valve παρέχει περισσότερα δεδομένα σε ένα χρόνο από απο τα δεδομένα που μετακινούνταν όταν το Steam κυκλοφόρησε. Ενδεικτικα όλη κίνηση του Internet το 2003 υπολογίζεται σε 9,3 exabytes.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.