Το Σινεμά στην εποχή του κινήματος #MeToo – 10 ταινίες που νίκησαν τα στερεότυπα

Το κίνημα του Me Too δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και γρήγορα εξαπλώθηκε σε κάθε μορφή δραστηριότητας, αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελεί μία ακόμη μόδα των κοινωνικών δικτύων, αλλά μία κραυγή αγωνίας και μία ανάγκη διεκδίκησης αυτών που δυστυχώς θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Ο Κινηματογράφος ως η μαζικότερη μορφή έκφρασης της τέχνης του ανθρώπου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος και...

Το κίνημα του Me Too δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και γρήγορα εξαπλώθηκε σε κάθε μορφή δραστηριότητας, αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελεί μία ακόμη μόδα των κοινωνικών δικτύων, αλλά μία κραυγή αγωνίας και μία ανάγκη διεκδίκησης αυτών που δυστυχώς θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Ο Κινηματογράφος ως η μαζικότερη μορφή έκφρασης της τέχνης του ανθρώπου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος και ανεπηρέαστος από αυτή την προσπάθεια.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί, παραθέτουμε δέκα χαρακτηριστικές ταινίες οι οποίες κυκλοφορήσαν στις αίθουσες την τελευταία διετία και διαθέτουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους, αξιόλογους και δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες, οι ιστορίες των οποίων αξίζει να ειπωθούν και συναντήσουν το κοινό τους, στην μεγάλη οθόνη. Δέκα ταινίες οι οποίες νίκησαν τα στερεότυπα. Από την «Colette» της Κίρα Νάιτλι, μέχρι την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Αναλυτικά:

«Το Κορίτσι Στον Ιστό Της Αράχνης» (The Girl in the Spider’s Web – 2018) του Φέντε Άλβαρεζ

Όταν ένας επιστήμονας της αναθέτει μία επικίνδυνη αποστολή, η Lisbeth Salander (Κλερ Φόι) βρίσκεται αγκυλωμένη σε έναν σκοτεινό και βίαιο ιστό, αφού μυστήριες δυνάμεις βάζουν φωτιά στο διαμέρισμα της και την αφήνουν ετοιμοθάνατη. Μαζί με τον παλιό φίλο και μοναδικό σύμμαχο, τον δημοσιογράφο Mikael Blomkvist (Σβερίρ Γκούντνασον), η Lisbeth ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει αυτούς που της επιτέθηκαν, να προστατεύσει τον νεαρό γιο του επιστήμονα και να πάρει πίσω ό,τι της πήραν. Όσο όμως ο ιστός σφίγγει γύρω της, εκείνη βυθίζεται στις σκιές του δικού της μυστηριώδους παρελθόντος.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.