Ο Σαράνοφ απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Η Λαμία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε από το κύπελλο Ελλάδας τον Ολυμπιακό. Με κορυφαίο τον Σαράνοφ, η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε των «ερυθρόλευκων» με 1-0 στο Καραϊσκάκη και πέρασε στους "4".

Η Λαμία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε από το κύπελλο Ελλάδας τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε των «ερυθρόλευκων» με 1-0 στο Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στον ημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας, μαζί με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο γκολκίπερ της Λαμίας, Μπόγιαν Σαράνοφ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Μαρτίνς να αξιοποιήσουν κάποια από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Μάλιστα, στο 85’ έπιασε και πέναλτι του Φορτούνη! Νωρίτερα, οι «Πειραιώτες» είχαν ζητήσει πέναλτι σε χέρι του Πλιάτσικα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε στο αρχικό σχήμα τόσο τον Λοντίγκιν, όσο και τον Σολδάνο. Ως δεξιός μπακ αγωνίστηκε ξανά ο Λεονάρντο Κούτρης, όπως συνέβη και στο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΟΦΗ μετά τον τραυματισμό του Τοροσίδη.

Σε σύστημα 4-2-3-1 κάτω από την εστία ήταν ο Λοντίγκιν, στα δύο άκρα της άμυνας οι Τσιμίκας (αριστερά) και Κούτρης (δεξιά), στόπερ οι Σισέ, Μιράντα, αμυντικοί μέσοι οι Γκιλιέρμε, Μουχαλάκης, εξτρέμ οι Μασούρας, Γκερέρο και φορ ο Σολδάνο.

Στον πάγκο έμειναν οι Σα, Φορτούνης, Χασάν, Μεριά, Ποντένσε, Ξενιτίδης και Μαρίνος, ενώ από τη 18άδα αποκλείστηκαν οι Χουτεσιώτης, Παπαδόπουλος και Ανδρούτσος. 

Από την πλευρά του και ο Μάκης Χάβος κατέληξε σε σύστημα 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Σαράνοφ, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Καρυπίδη, Πλιάτσικα, Ασίγκμπα, αμυντικούς μέσους τους Μπλάζιτς, Μπεχαράνο, δεξί εξτρέμ τον Ασούμπρε, αριστερό τον Επστάιν, επιτελικό μέσο τον Τόμας και φορ τον Καραμάνο.

Στον πάγκο ήταν οι Κάτσικας, Βασιλαντωνόπουλος, Ρόμανιτς, Τσούκαλος, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης και Κωστίκα. 

Να σημειωθεί πως στους δύο προηγούμενους αγώνες που είχαν δώσει οι δύο ομάδες, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του κυπέλλου Ελλάδας, οι «Πειραιώτες» μετρούσαν ισάριθμες νίκες. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 1979 ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με το εμφατικό 7-0. Τα γκολ είχαν πετύχει οι Γαλάκος (25′, πεν. 31′, 33′), Περσίας (1′),  Κρητικόπουλος (41′), Γκαβασιάδης (74′) και Κοκολάκης (82′).

Άκαρπη η «ερυθρόλευκη» υπεροχή

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο φαληρικό γήπεδο. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν διαρκώς τη μπάλα στην κατοχή τους και με πολλές πάσες προσπαθούσαν να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας της Λαμίας. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Χάβου περίμεναν όλοι κάτω από τη σέντρα, ενώ αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Λοντίγκιν, ο οποίος ήταν θεατής του αγώνα στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Είναι αλήθεια πως οι «Πειραιώτες» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Όμως, στις περισσότερες εξ’ αυτών, ο Σαράνοφ με τις επεμβάσεις του κρατούσε ανέπαφη την εστία του.

Η πρώτη χάθηκε στο 9’. Μετά από κόρνερ του Τσιμίκα, μόνος του στη μεγάλη περιοχή ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Σολδάνο δοκίμασε το πόδι του αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το σουτ του, όμως, έφυγε άουτ.

Στο 21’ ο Νάτχο τροφοδότησε τον Μασούρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη έπιασε ένα δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον Σαράνοφ με δύσκολη επέμβαση να απομακρύνει τη μπάλα. Στο 26’ νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπουχαλάκη στη μεγάλη περιοχή, ο Γκερέρο σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Γκερέρο απέφτυγε τον Ασίγκμπα, από τα δεξιά τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Τσιμίκα, ο οποίος σούταρε με το δεξί και έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Έπειτα από τρία λεπτά, ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μπουχαλάκης σηκώθηκε υπό πίεση για την κεφαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σαράνοφ ήταν ξανά σε ετοιμότητα και με διπλή προσπάθεια μάζεψε τη μπάλα.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε, έχοντας άλλες δύο καλές στιγμές. Στο 40’ και μετά από σέντρα του εξαιρετικού στο πρώτο μέρος, Σολδάνο, ο Γκερέρο έκανε την προβολή, αλλά μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Και στις καθυστερήσεις και μετά από μία εξαιρετική αντεπίθεση με πολλές πάσες, η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα, ο οποίος σούταρε στην κίνηση άουτ.

Το γκολ της Λαμίας και το χαμένο πέναλτι του Ολυμπιακού

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που προσπάθησε να επιβάλει το παιχνίδι της. Στο 50’ απείλησε με προβολή του Γκερέρο, αλλά ο Σαράνοφ είχε πάλι τη λύση.

Όμως, στο 52’ στη μοναδική επιθετική προσπάθειά της, η Λαμία είναι η ομάδα που βρήκε το γκολ. Μετά από σέντρα του Σκόνδρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από την άλλη πλευρά, ο Επστάιν έβγαλε ασίστ στον Τομάς, ο οποίος με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-1

Λίγα λεπτά μετά ο Μαρτίνς πέρασε τους Ποντένσε και Φορτούνη στη θέση του Γκερέρο και του Μπουχαλάκη. Αυτομάτως, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στο δημιουργικό τομέα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Στο 62’ οι παίκτες του Μαρτίνς ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Πλιάτσικα στη μεγάλη περιοχή. Όμως, ο Κομίνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Μαρτίνς πέρασε στο 66’ και τον Χασάν στη θέση τους Σολδάνο, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του.

Όμως, ο Σαράνοφ είχε πάντα τις σωστές απαντήσεις στις πολλές επιθετικές ενέργειες των «Πειραιωτών». Ακόμη και στο πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε από τον Ασίγκμπα στο 85’. Το εκτέλεσε ο Φορτούνης, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας έπεσε στη σωστή πλευρά και απομάκρυνε τη μπάλα.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κομίνης με βοηθούς τους Χασάν Κούλα και Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ. Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Μπουχαλάκης (39’). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κούτρης, Μιράντα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (56’ Φορτούνης), Γκερέρο (56’ Ποντένσε), Μασούρας, Νάτχο, Σολδάνο (66’ Χασάν).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Καρυπίδης, Μπεχαράνο (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Πλιάτσικας, Καραμάνος, Ασούμπρε (59’ Ρόμανιτς), Τομάς, Σκόνδρας, Επστάιν, Μπλάζιτς (67’ Μπουλούλης), Ασίγκμπα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.