Ήθελε Ολυμπιακό για να γίνει ξανά «Παπανικολάου»

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο Novasports.gr για την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό και στέκεται στην επιθυμία του ίδιου του παίκτη να φορέσει και πάλι τα «ερυθρόλευκα» με στόχο να βρει τον παλιό καλό του εαυτό.

Όταν ο Κώστας Παπανικολάου ετοίμαζε τα πράγματά του για να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, έβλεπε την προοπτική αυτή ως μια τεράστια ευκαιρία στην ήδη ανοδική καριέρα του. Στην Ισπανία όμως, ζητήθηκαν από τον Έλληνα φόργουορντ διαφορετικά πράγματα, απ’ ότι στον Ολυμπιακό. Λίγοι το κατάλαβαν αλλά ως χαμελαίων ο «Παπ» προσαρμόστηκε και έδωσε ότι του ζήτησαν, φρόντισε μάλιστα σε μία μόλις σεζόν, να γίνει απαραίτητος ακόμα και για ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα. Μετά όμως, ήρθε το ΝΒΑ…
 
Φυσικά και δεν μπορούσε να πει «όχι» ο Παπανικολάου στην πρόκληση του ΝΒΑ. Ελάχιστοι αδιαφορούν για μια τέτοια προοπτική και μεταξύ μας τώρα δεν είναι εύκολο να αρνηθείς τις σειρήνες του μπάσκετ, ακόμα κι αν σε δέσουν με αλυσίδες στο κατάρτι. Ένα από τα λάθη που ενδεχομένως έκανε ο «Παπ» είναι ότι υποδέχθηκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό από όσο έπρεπε την πρόκληση των Χιούστον Ρόκετς. Ενδεχομένως να είχε προσγειωθεί πιο γρήγορα στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αν τα πράγματα έρχονταν φυσιολογικά γι’ αυτόν και όχι με τη μορφή καταιγίδας.
 
Ακόμα δεν είχε συστηθεί καλά – καλά στον ανώτερο κόσμο του μπάσκετ και βρέθηκε βασικός και με πολύ καλές εμφανίσεις. Ακόμα κι ένα προσγειωμένο παιδί όπως ο Κώστας, είναι λογικό να… ξεφύγει αν από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκεται στο παρκέ και δίνει έτοιμα καλάθια στον Χάρντεν. Δεν είναι δυνατόν με όσα ζούσε εκείνες τις μέρες ο «Παπ» και ο κάθε «Παπ» να καταλάβει, ότι η όλη… φάση μπορεί να είναι εφήμερη.
 
Η συνέχεια της σεζόν δεν είχε καμία σχέση με το πως άρχισε… Βρέθηκε εκτός ομάδας, ξαφνικά και ίσως χωρίς λόγο στην δική του λογική. Η ψυχολογία του ήταν λογικό να φτάσει υπό το μηδέν αφού από τα χρόνια του στον Ολυμπιακό είχε μάθει να είναι «κάτι» στις ομάδες που έπαιζε. Για την ακρίβεια όχι απλά «κάτι» αλλά «κάτι πολύ σημαντικό». Σε όλα αυτά προστέθηκε και ένας βαρύς τραυματισμός στον αστράγαλο που τον άφησε ακόμα πιο πίσω.
 
Ήρθε το καλοκαίρι και ο Φώτης Κατσικάρης τον επέλεξε στην τελική δωδεκάδα της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ στην Κροατία και την Γαλλία. Πως να μείνει εκτός ο Παπανικολάου των Ρόκετς; Αλλά παράλληλα πόσο λάθος ήταν που κλήθηκε ο Παπανικολάου των Ρόκετς; Απόλυτα λογικό ο Έλληνας φόργουορντ να ψάχνει ακόμα την ψυχολογία του, τα πατήματά του, τα σουτ του και γενικότερα την ισορροπία του, μετά από μια σεζόν που τον καταρράκωσε τόσο πνευματικά, όσο και αθλητικά.
 
Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο Παπανικολάου είχε μείνει εκτός πάγκου Εθνικής  ομάδας και είχε αφοσιωθεί στο πως θα επανέλθει. Γιατί το καλοκαίρι δούλεψε και μάλιστα πολύ, όμως, η Εθνική του κόστισε πολύτιμο χρόνο και πνευματική ηρεμία. Αποφάσισε να εξαντλήσει ωστόσο κάθε πιθανότητα για μια δεύτερη ευκαιρία στο ΝΒΑ, γιατί το ένοιωθε και ίσως να το άξιζε. Υπέγραψε μη εγγυημένο συμβόλαιο στο Ντένβερ και έδειχνε να τα καταφέρνει. Πλέον είναι βελτιωμένος σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στο ΝΒΑ μετράνε κι άλλα εκτός από την φόρμα. Ξαφνικά και ενδεχομένως άδικα βρέθηκε εκτός Ντένβερ και χωρίς ομάδα.
 
Η σκέψη του πλέον ήταν να γυρίσει στον Ολυμπιακό, ο οποίος φυσικά και έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Εμπορικά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άριστα, αφού κατάφεραν να εντάξουν και πάλι στο δυναμικό τους δωρεάν, έναν παίκτη που είχαν πουλήσει περίπου 1,5 εκ. ευρώ. Ο ίδιος ο Παπανικολάου είπε «όχι» στην Μπαρτσελόνα γιατί είναι ξεκάθαρο πως θεωρεί τον Ολυμπιακό μοναδική ευκαιρία να βρει τον χαμένο καλό του εαυτό. Επειδή είναι παίκτης της δουλειάς και ο χαρακτήρας του είναι πραγματικός χαρακτήρας αθλητή, έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Είναι πολύ πιθανό να κάνει ένα επιτυχημένο restart που τόσο χρειάζεται.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.