Που φταίει ο Ντέιβιντ Μπλατ…

Ο Νικήτας Αυγουλής ψάχνει να βρει όχι γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να σκοράρει 90 πόντους, που έλεγε ο προπονητής του, αλλά γιατί δεν μπορεί να κερδίσει με 60...

Στην αρχή της σεζόν ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε κάνει μια δήλωση πως αν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θέλουν να τον κερδίζουν πρέπει να σκοράρουν πάνω από 90 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι, όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν φταίει γι’ αυτό που είχε δηλώσει αρχικά, για άλλον λόγο ευθύνεται που η αρνητική εικόνα της ομάδας κορυφώθηκε στην Γκραν Κανάρια αρένα.  

Μέσα σε ένα αγωνιστικό σχεδιασμό, υπάρχουν πάντα οι αστάθμητοι παράγοντες. Οι τραυματισμοί, όσο κι αν οι μεγάλες ομάδες αποφεύγουν να τους χρησιμοποιούν σαν άλλοθι, όντως είναι. Το ότι ο Ολυμπιακός δηλαδή, παρά τα όσα έλεγε ο Μπλατ, δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να φτάσει τους 90 πόντους, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και σε αυτό γίνεται ο προπονητής να μην έχει ευθύνη.

Το θέμα είναι τι κάνεις όταν όλα αυτά συμβούν; ΟΚ τραυματισμοί, κακές συναστρίες, ντεφορμάρισμα παικτών κι όλα αυτά, ήρθαν. Στους 90 δεν γίνεται να παίζει η ομάδα τελικά για πολλούς λόγους, αυτό σημαίνει ότι πλέον θα χάνει; Το πρόβλημα του Μπλατ κι αυτό που τον διαφοροποιεί από άλλους προπονητές που είχε στο παρελθόν ο Ολυμπιακός, είναι ότι δεν ξέρει να κερδίζει στους 60 πόντους. Δεν το έχει κάνει ποτέ, δεν πρόκειται να το βάλει στο μυαλό του τώρα. Άρα τα όσα προέκυψαν στους «ερυθρόλευκους» μπορεί να μην είναι θέμα δικό του, να μην έχει την απόλυτη ευθύνη, αλλά στο ότι ποτέ δεν προσαρμόστηκε πάνω στα νέα δεδομένα και ο Ολυμπιακός σε παιχνίδι must χάνει από τους τελευταίους περίπατο, ε εκεί έχει ευθύνη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.