Gamescom 2018: Achtung! Cthulhu Tactics Preview

Σώστε τον κόσμο από την ανίερη συμμαχία των Ναζί με τους Μεγάλους ΠαλαιούςΣτην φετινή Gamescom...

Σώστε τον κόσμο από την ανίερη συμμαχία των Ναζί με τους Μεγάλους Παλαιούς

Στην φετινή Gamescom είχαμε την ευκαιρία να δούμε τρία επερχόμενα games, τα οποία αντλούν επιρροές από το Cthulhu mythos και το έργο του αλησμόνητου H.P Lovecraft. Μετά τα Stygian: Reign of the Old Ones και The Sinking City, τα οποία και σας παρουσιάσαμε στα σχετικά previews μας, σειρά έχει το Achtung! Cthulhu Tactics της Auroch Digital. H βρετανική εταιρεία ανάπτυξης δραστηριοποιείται στον χώρο των Strategy εδώ και μια οχταετία και πλέον ετοιμάζεται να μεταφέρει το σύμπαν του Achtung! Cthulhu της Modiphius επί της οθόνης μας. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Modiphius μας έχει παρουσιάσει μια σειρά από βραβευμένα role-playing games, όπως το Conan Adventures in an Age Undreamed of.

Εμπνευσμένο από το σύμπαν του Achtung! Cthulhu, το Achtung! Cthulhu Tactics εκτυλίσσεται μια εναλλακτική εκδοχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία οι Ναζί έχουν αποκτήσει το πλεονέκτημα έναντι των συμμάχων. Το πλεονέκτημα αυτό δεν προήρθε μέσω της τεχνολογικής προόδου και των υπερόπλων, όπως είδαμε στα πρόσφατα Wolfenstein, αλλά μέσω της επίκλησης διαφόρων εξωγήινων πλασμάτων. Κοινώς για την κατάσταση που επικρατεί έβαλαν το χεράκι τους οι Μεγάλοι Παλαιοί. Η δική σας αποστολή είναι να εμποδίσετε τα σχέδια των Νάζι, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο μιας επίλεκτης στρατιωτικής ομάδας ονόματι Charlie Company.

To gameplay του Achtung! Cthulhu Tactics είναι σαφέστατα επηρεασμένο από τη σειρά XCOM της Firaxis Games, ωστόσο θα ήμασταν άδικοι αν το χαρακτηρίζαμε ως έναν απλό κλώνο του. Καταρχήν, το story-driven campaign του εν λόγω tactical RPG είναι εμπνευσμένο το role-playing game και φέρει την υπογραφή του συγγραφέα John Houlihan. Επιπροσθέτως, κάθε χαρακτήρας της ομάδας σας έχει ένα πλούσιο background, συγκεκριμένα weapon specializations και ξεχωριστά combat abilities. Για τους παραπάνω λόγους χαρακτηρίζουμε το Achtung! Cthulhu Tactics ως ένα tactical RPG και όχι ως ένα ακόμη turn-based Strategy στο ύφος του XCOM.

Μια ακόμη σημαντική διάφορα του Achtung! Cthulhu Tactics εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το fog of war. O αντίστοιχος μηχανισμός βάση του οποίου δεν βλέπετε την τοποθεσία των εχθρικών μονάδων, εδώ ονομάζεται Shroud. Όταν λοιπόν οι εχθροί σας βρίσκονται μέσα στο Shroud είναι πιο δύσκολο να τους χτυπήσετε, ακόμη κι αν έχετε καλή οπτική επαφή μαζί τους. Με άλλα λόγια το σκοτάδι που τους καλύπτει τους “προστατεύει”.

Στον αντίποδα η δική σας ομάδα “εκπέμπει” φως με συγκεκριμένα “light cones” και παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε abilities όπως το Flare για να αποκαλύψετε τους αντιπάλους σας. Με βάση τα δεδομένα αυτά λοιπόν θα χρειαστεί να κυνηγήσετε τις εχθρικές μονάδες στο χάρτη και να χρησιμοποιήσετε τις πηγές φωτός σας για να τις κάνετε πιο ευάλωτες. Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία, ειδικά αν έχετε παίξει το XCOM: Enemy Unknown, για να κατανοήσετε ότι οι παραπάνω επιθετικοί ελιγμοί εμπεριέχουν τεράστιο ρίσκο.

Οι βασικοί μηχανισμοί της μάχης πάντως παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες σε σύγκριση με το XCOM. Για παράδειγμα, κάθε όπλο έχει συγκεκριμένο range, ενώ υπάρχουν και διάφορα cover points στο πεδίο της μάχης. Επιπροσθέτως, κάθε κίνηση που κάνετε καταναλώνει AP (Action Points). Ένας κοινός παρανομαστής είναι και το λεγόμενο Overwatch, στο οποίο ορίζετε μια συγκεκριμένη περιοχή και μόλις ένας εχθρός μπει σε αυτήν μπορείτε να τον πυροβολήσετε με το ανάλογο penalty στο accuracy σας.

Εν τω μεταξύ, μέσω του μηχανισμού Momentum μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Momentum Points σας για να γείρετε την πλάστιγγα προς το μέρος σας, είτε με την χρήση ειδικών abilities, είτε δίνοντας την δυνατότητα στις μονάδες σας να κινηθούν σε μεγαλύτερη απόσταση στον χάρτη. Ένα ακόμη στοιχείο που δίνει μεγαλύτερο βάθος στο σύστημα μάχης είναι και το sanity, αφού υπάρχουν 12 διαφορετικά ψυχολογικά effects. Εάν λοιπόν οι χαρακτήρες σας “εκτεθούν” στην φρίκη των Lovecraftιανών πλασμάτων είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να χάνουν τα λογικά τους.

Το Achtung! Cthulhu Tactics θα κυκλοφορήσει το 2018 για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch από την Ripstone Games.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.