Κι η διαθεσιμότητα μετράει…

Το δεύτερο μισό της σεζόν δίνει την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που τις ταλαιπώρησαν ως τώρα, να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις και να προετοιμαστούν η κάθε μια για τη δική της αντεπίθεση.

Το δεύτερο μισό της σεζόν δίνει την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που τις ταλαιπώρησαν ως τώρα, να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις και να προετοιμαστούν η κάθε μια για τη δική της αντεπίθεση. Αναμφίβολα στο προσκήνιο μπαίνει και το μεταγραφικό, μέσα από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και για νέα πρόσωπα αλλά και για αποδεσμεύσεις.
 
Στον ΠΑΟΚ, σχεδόν τα πάντα είναι ιδιαίτερα και μέσα σ’ αυτήν τη διαφορετικότητά του ξεχωριστό κεφαλαίο αποτελεί αυτό των τραυματιών. Μια κατηγορία που ταλαιπώρησε σημαντικά την ομάδα με διψήφιο αριθμό μυϊκών τραυματισμών κι όχι μόνον. Ο σημαντικότερος εξ αυτών είναι κι ο πλέον πρόσφατος κι έχει να κάνει με τον Δημήτρη Κωνστανστινίδη. Στον τελευταίο αγώνα για το 2015, κόντρα στον Πλατανιά, υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο, υποβλήθηκε σ’ επιτυχή επέμβαση και θα επιστρέψει – με το καλό – τον επόμενο Ιούλιο – Αύγουστο.
 
Από σοβαρό τραυματισμό ταλαιπωρείται κι ο Ρικάρντο Κόστα. Ο Πορτοαγάλος κεντρικός αμυντικός εγχειρίστηκε στον αστράγαλο τέλη Νοεμβρίου και προσπαθεί να καλύψει γοργά το χαμένο έδαφος για να επιστρέψει σημαντικά νωρίτερα από τον Μάρτιο, που ήταν κι η αρχική πρόβλεψη των ιθυνόντων. Ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα του «novasports.gr» πριν από μια εβδομάδα είχε εκτιμήσει πως θα είναι έτοιμος στα τέλη Ιανουαρίου. Ωστόσο λίγες ημέρες μετά, εμφανίστηκε και πάλι με πατερίτσες στο γήπεδο της Τούμπας με σφιγμένο πρόσωπο, που πρόδιδε ενοχλήσεις εκ νέου.
 
Ο τρίτος των τραυματισμών με τη μεγαλύτερη βαρύτητα είναι ο Παναγιώτης Γλύκος. Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» υπέστη θλάση Β’ βαθμού στη νίκη επί της Ντόρτμουντ, γεγονός που τον έθεσε εκτός δράσης για διάστημα ενός μήνα με την επιστροφή του να τοποθετείται χρονικά στα τέλη του προσεχούς μήνα. Αντίστροφη διαδρομή αναμένεται ν’ ακολουθήσουν άμεσα οι Κίτσιου, Χαρίσης, Ζάιρο, Σαββίδης, προσεγγίζοντας το τέλος της αποθεραπείας τους από τις θλάσεις που τους ταλαιπώρησαν, όπως επίσης κι ο Μιγκέλ Βίτορ που ήταν έτοιμος από την προηγούμενη εβδομάδα που κρίθηκε φρόνιμο να προφυλαχθεί για τη συνέχεια.
 
Απών θα είναι κι ο Τέρι Αντόνις, αν μετάσχει στο τουρνουά προετοιμασίας της Κ23 της Αυστραλίας που θα διαρκέσει σχεδόν ολόκληρο τον Ιανουάριο. Ο ομογενής μέσος, με μοναδικά λεπτά συμμετοχής στον θεσμό του Κυπέλλου κι από τους πλέον πιθανούς να δοθούν δανεικοί για το υπόλοιπο της σεζόν, χωρίς να έχει πάρει ευκαιρίες στο πρωτάθλημα.
 
Αναμφίβολα, όλα τα παραπάνω θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, από τον οποίο θα κριθούν πολλά, όχι μόνον σ’ ότι έχει να κάνει με την πορεία της ομάδας αλλά και σ’ ότι αφορά τα πρόσωπα που πλαισιώνουν καίριες θέσεις σ’ αυτήν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.