Με το μυαλό στο κύπελλο!

Ο Αστέρας Τρίπολης μετά την ηχηρή ήττα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης υποδέχεται τον ΟΦΗ που αναζητεί τρίποντο απ΄ τις 4 Φλεβάρη. Το Novasports.gr αναζητεί τους πρωταγωνιστές του παρελθόντος μέσα απ' τις συνολικά πέντε αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Δυο ομάδες που έχουν θέσει υποψηφιότητα για συμμετοχή στον τελικό του φετινού κυπέλλου Ελλάδας, κονταροχτυπιούνται για την 27η αγωνιστική της Superleague. Ο Αστέρας Τρίπολης μετά την ηχηρή ήττα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης υποδέχεται τον ΟΦΗ που αναζητεί τρίποντο απ΄ τις 4 Φλεβάρη. Το Novasports.gr αναζητεί τους πρωταγωνιστές του παρελθόντος μέσα απ’ τις συνολικά πέντε αναμετρήσεις των δύο ομάδων, εκ των οποίων οι δύο στην Τρίπολη.
 
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός
 
Ο Αστέρας Τρίπολης στο ντεμπούτο του στην Superleague τη σεζόν 2007-2008 πέρασε με το θριαμβευτικό 3-0 απ’ την Κρήτη και το Παγκτρήτιο που ήταν τότε η έδρα του ΟΦΗ. Για τον Αστέρα είχε σκοράρει ο Ντανιέλ Τσέζαρεκ δύο φορές, ενώ ο Σάββας Παντελιάδης είχε πετύχει το τρίτο γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους. Το πρώτο ματς στην Τρίπολη έλαβε χώρα στις 10 Φεβρουαρίου του 2008 με τον ΟΦΗ να καταφέρνει να σώσει την παρτίδα και να ισοφαρίζει για το τελικό 1-1. Ο Λούσιο Φιλομένο είχε ανοίξει το σκορ στο 48ο λεπτό, όμως ο ΟΦΗ του Γιώργου Παράσχου κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 69′ με τον Στέλιο Σφακιανάκη ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.
 
Απόλυτη ισορροπία
 
Την επόμενη χρονιά οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν έχοντας στον πάγκο διαφορετικούς προπονητές. Την μπαγκέτα του Αστέρα διυθυνε ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ενώ το τιμόνι του ΟΦΗ κρατούσε ο Φράντισεκ Στράκα. Ο Αστέρας προηγήθηκε δύο φορές στην Τρίπολη με Φιλομένο και Τσέζαρεκ, οι οποίοι συνέχισαν με φόρα απ’ την προηγούμενη χρονιά. Όμως ο Νταμ Εντόι ισοφάρισε ισάριθμες φορές πετυχαίνοντας δύο απ’ τα συνολικά επτά γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ. Τον Φλεβάρη του 2009 και στο ματς του δεύτερου γύρου, ο ΟΦΗ έκανε το πρώτο βήμα και προηγήθηκε με τον Πόποβιτς στο 39′, όμως ο Αστέρας δεν άφησε το ματς και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρσελάο. Και οι δύο ομάδες είχαν διαφορετικό προπονητή στον πάγκο. Ο ΟΦΗ τον Γιάννη Ματζουράκη και ο Αστέρας τον Νίκο Κωστένογλου. Εκείνη τη σεζόν ο ΟΦΗ γνώρισε την πικρή γεύση του υποβιβασμού, αποχαιρετώντας την Superleague μαζί με Πανσερραικό και Θρασύβουλο. 
 
Το δάγκωμα του φιδιού!
 
Ο Αστέρας στον φετινό πρώτο γύρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο στις 3 Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα μετά τη νίκη του με το καθαρό 2-0 επί του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Στην αντίπερα όχθη ο ΟΦΗ προερχόταν απ’ την ήττα με 3-1 απ’ τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Σάκης Τσιώλης καθόταν μόλις για τρίτη φορά στον πάγκο των Αρκάδων και αναγκάστηκε να υποκλιθεί στην εμπειρία του Νίκου Αναστόπουλου. Το σκορ ήταν βαρύ. 3-0 με γκολ των Σίσιτς, Παπουλή και Ζόρντι Λόπεθ. Αυτό ήταν το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων που δεν διεξήχθη Φεβρουάριο ή Οκτώβριο. 
 
Τα κανόνια του ματς!
 
Πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτου έδρας είναι ο πρώην φορ του Αστέρα, Ντάνιελ Τσέζαρεκ με τρία γκολ. Ακολουθούν με δύο ο Λούσιο Φιλομένο (Αστέρας) και ο Ντάμ Εντόι (ΟΦΗ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.