Το μίνι πρωτάθλημα της πέμπτης θέσης

Ο Ευγένης Δαδαλιάρας γράφει για τη μεγάλη μάχη, που διεξάγεται για μια θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας του ποδοσφαίρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη που γίνεται για την κατάληψη της πέμπτης θέσης στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιας θέσης, που υπό την προϋπόθεση ότι η ΑΕΛ ή ο Πανιώνιος δεν θα πάρουν το Κύπελλο, οδηγεί σε ευρωπαϊκή έξοδο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι απομένουν τέσσερις αγωνιστικές ως το φινάλε της τρέχουσας σεζόν και ότι ο τέταρτος Ατρόμητος (47 βαθμούς) απέχει 11 πόντους από τους Αστέρα Τρίπολης και ΑΟΞ, που ακολουθούν έχοντας από 36 βαθμούς ο καθένας, είναι δύσκολο έως απίθανο να αλλάξει η σύνθεση της πρώτης τετράδας. 

Επομένως, η θέση που… μαγνητίζει τους ενδιαφερόμενους να αγωνιστούν στην Ευρώπη το ερχόμενο καλοκαίρι είναι η πέμπτη –με την προϋπόθεση που αναφέραμε νωρίτερα. Κι οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι καθόλου λίγοι! Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά ομάδες καλοβλέπουν το ενδεχόμενο. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα κανονικό, μίνι πρωτάθλημα.   
Πρώτος και καλύτερος αυτή τη στιγμή –με βάση το βαθμολογικό πίνακα- είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Βρίσκεται στους 36 βαθμούς κι έχει μπροστά του με τη σειρά τον Λεβαδειακό εκτός, τον ΑΟΚ εκτός, τον Απόλλωνα Σμύρνης εντός και τον Παναιτωλικό εκτός.

Από κοντά, ο ισόβαθμος με τον Αστέρα, ΑΟΞ. Η ομάδα της Ξάνθης θεωρητικά έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα, καθώς κατά σειρά αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός, τον ΠΑΟΚ εκτός, την ΑΕΛ εντός και τον Παναθηναϊκό εκτός.

Ο Πανιώνιος έχει μεν τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που σημαίνει ότι έχει ακόμη πιθανότητες να διεκδικήσει το τρόπαιο, όμως, σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα, βρίσκεται δύο πόντους πίσω από Αστέρα και Ξάνθη (έχει 34 βαθμούς) και κυνηγά ακόμη την πέμπτη θέση. Παίζει στη σειρά με τον ΠΑΟΚ εκτός, με τον Παναθηναϊκό εντός, με τον Πλατανιά εκτός και με τον Λεβαδειακό εντός. 

Ο Παναιτωλικός έχει 32 βαθμούς. Μπροστά του κατά σειρά θα βρει την ΑΕΛ εκτός, τη Λαμία εντός, τον Ολυμπιακό εκτός και τον Αστέρα Τρίπολης εντός. Στους 32 βαθμούς βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, που κατά σειρά θα παίξει με τον Ατρόμητο εντός, τον Πανιώνιο εκτός, τον ΠΑΟΚ εντός και τον ΑΟΞ εντός. 

Ο Λεβαδειακός βρίσκεται στους 31 βαθμούς και μαθηματικά μπορεί να ελπίζει ακόμη, όπως επίσης και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι στους 30 βαθμούς. Για τις δύο ομάδες μπορεί να φαντάζει πιο δύσκολο το έργο από τις υπόλοιπες πέντε, που είναι πιο ψηλά, όμως, ποτέ κανείς δεν ξέρει. Η ομάδα της Βοιωτίας έχει κατά σειρά να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης εντός, την ΑΕΚ εκτός, τον Ατρόμητο εντός και τον Πανιώνιο εκτός. Η δε ομάδα των Ιωαννίνων πηγαίνει πρώτα στην Ξάνθη, μετά υποδέχεται την ΑΕΛ, παίζει εκτός με τη Λαμία και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. 

Ξεκάθαρα, το αβαντάζ σε αυτή τη μάχη αυτή τη στιγμή το έχουν ο Αστέρας, ο ΑΟΞ και ο Πανιώνιος, καθώς ακόμη και ο βαθμός σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να κάνει τη διαφορά. Από τη στιγμή, όμως, που διακυβεύονται τέσσερις νίκες για τον κάθε ενδιαφερόμενο έως το φινάλε της σεζόν, ποιος μπορεί να προβλέψει από τώρα τι μέλλει γενέσθαι; Όπως και να έχει, αυτό το μίνι πρωτάθλημα έχει το δικό του ενδιαφέρον. Εκτός αν η ανατροπή έρθει από το Κύπελλο…  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.