Νίκη με όπλο την άμυνα

Ο Κολοσσός με τη νίκη του (64-48) επί του Ηλυσιακού βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης στην κανονική διάρκεια της περιόδου. Οι Ροδίτες με όπλο τους την άμυνα και τον έλεγχο της... εναέριας κυκλοφορίας συνέλεξαν το 14ο ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Κολοσσός με τη νίκη του (64-48) επί του Ηλυσιακού βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης στην κανονική διάρκεια της περιόδου. Οι Ροδίτες με όπλο τους την άμυνα και τον έλεγχο της… εναέριας κυκλοφορίας συνέλεξαν το 14ο ροζ φύλλο αγώνα.


Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, αλλά προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ο Κολοσσός πάτησε γκάζι και “έχτισε” διαφορά οκτώ πόντων (20-12). Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε στη δεύτερη περίοδο, η οποία δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Ηλυσιακό. Το σύνολο του Φραγκιά έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 12 πόντους (28-16), εκμεταλλευόμενο κυρίως τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που τους έδινε και το δικαίωμα για περισσότερες επιθέσεις. Ο Ηλυσιακός ροκάνισε τη διαφορά και πήγε στα αποδυτήρια στο -3 (35-32).


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίζοντας σε 39-39, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Κολοσσός ανέκτησε τα ηνία του αγώνα και με σερί 15-2, εκτόξευσε ξανά τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (54-41). Η καλή άμυνα των γηπεδούχων δεν επέτρεψε στους παίκτες του Ηλυσιακού να πλησιάσουν στο σκορ στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, διάστημα στο οποίο η ομάδα της Ρόδου υπέπεσε σε αρκετά λάθη.


Η διαφορά παρέμενε συνεχώς σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων έβλεπαν το καλάθι σαν το κεφάλι της βελόνας, με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό της αστοχίας και των λαθών είναι πως στην τελευταία περίοδο ο Κολοσσός πέτυχε 10 πόντους και ο Ηλυσιακός μόλις 4!


Τα δεκάλεπτα: 20-12, 35-32, 54-44, 64-48


ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βασίλης Φραγκιάς): Λιακόπουλος 21 (3), Χάτεν 2, Πάνος 9, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος 3 (1), Μπόικιν 6 (2), Χαρίσης 7, Τσάμης 7 (1), Χόπσον 7, Κομποδιέτας 2, Αυγενικός


ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Κώστας Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 2, Στεφάνοφ 6 (2), Νάνα 9 (1), Χατζής 6, Αποστολίδης, Τόμπσον 4, Κοχαντάρεβιτς 8, Κασελάκης 9 (1), Γαλιώτος 2, Τσιάκος 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.