Ο Geoff Johns παραιτείται από πρόεδρος και CCO της DC Entertainment

O Jim Lee αναλαμβάνει καθήκοντα ως CCO της DC Entertainment.Ο Geoff Johns αποχωρεί από τον ρόλο...

O Jim Lee αναλαμβάνει καθήκοντα ως CCO της DC Entertainment.

Ο Geoff Johns αποχωρεί από τον ρόλο του προέδρου και του κύριου εκτελεστικού αρχηγού της DC Entertainment, όπου παρακολουθούσε τις πρόσφατες εξελίξεις των κόμιξ της DC συμπεριλαμβανομένου του “Justice League” και της “Wonder Woman”. Θα προχωρήσει σε μια αποκλειστική συμφωνία σεναριογράφου-παραγωγού με την Warner Bros. και την DC Entertainment μέσω της νέας του εταιρείας, της Mad Ghost Productions, όπου θα δημιουργεί κόμιξ, ταινίες και τηλεοπτικό υλικό.

Ο Jim Lee, εκδότης της DC Comics θα αναλάβει καθήκοντα κύριου εκτελεστικού αρχηγού της DC Entertainment. Ο Lee, όμως, δεν θα χάσει τη θέση του εκδότη της DC Comics δίπλα στον Dan DiDeo.

Η αποχώρηση του Johns από την DC Entertainment έρχεται λίγες μέρες μετά την αποχώρηση της Diane Nelson από την προεδρία της DC Entertainment, στην οποία ο Johns έδινε αναφορά. Ο Walter Hamada, της Warner Bros., ανέλαβε την ευθύνη της ανάπτυξης των ταινιών της DC τον περασμένο Ιανουάριο.

“Πήρα τον ρόλο στην DCE γιατί αγαπώ τους χαρακτήρες και το σύμπαν της DC περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Αλλά, θέλω να ξοδεύω τις μέρες μου γράφοντας και να είμαι στο σετ των ταινιών. Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω έναν πιο δημιουργικό ρόλο. Είναι μια ονειρεμένη δουλειά για ονειρεμένα έργα, φτάνοντας ακόμα πιο βαθιά στο τεράστιο πάνθεον των χαρακτήρων της DC”, είπε ο Johns σε μια δήλωσή του στο The Hollywood Reporter.

Geoff Johns at IGN's Comic-Con live stream 2015.
Ο Geoff Johns στο live-stream του Comic-Con του IGN το 2015.

Η μετάβαση είναι ότι ο Johns αποχωρεί από έναν πιο εκτελεστικό ρόλο στην εταιρεία αλλά συνεχίζει να δημιουργεί υλικό για την DC Comics και την Warner Bros.. Ο Johns συνέχισε να εμπλέκεται με το δημιουργικό περιεχόμενο της DC Entertainment συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς του στο σενάριο της ταινίας “Green Lantern Corps”, η οποία ήταν σε ανάπτυξη από την Warner Bros. Ο Johns έχει μοναδικά προσόντα για τη δουλειά αυτή, έχοντας ξοδέψει εννέα χρόνια γράφοντας τα βιβλία “Green Lantern” για την DC Comics. Ο Johns ήδη γράφει και συμμετέχει και στην παραγωγή του “Wonder Woman 2”.

“Ο Geoff είναι ένα σούπερ ταλέντο στην γραφή και πραγματικά ενσωματωμένος στο σύμπαν της DC και στους χαρακτήρες της”, είπε ο Toby Emmerich, πρόεδρος της Warner Bros. Pictures Group, σε δήλωσή του. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που γυρνάει στο πάθος του και στις ρίζες του ως σεναριογράφος και παραγωγός. Και είναι ακόμα καλύτερο που παραμένει στην οικογένεια της Warner Bros. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δουλέψουμε μαζί στο ‘Green Lantern’ και σε άλλα έργα στο μέλλον.”

Ο Johns, επίσης, σύμφωνα με το THR, θα δημιουργήσει το “The Killing Zone”, όπου θα είναι μια καινούργια πτυχή της DC (pop-up label) η οποία θα εστιάζει σε νέους ή πιο άγνωστους ή αδρανείς χαρακτήρες και τίτλους της DC.

Επιπλέον, ο Johns θα υπογράψει μια νέα σειρά των Shazam κόμιξ η οποία θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο καθώς και το “Three Jokers”, ένα νέο κόμικ, σχεδιασμένο από τον Jason Fabok.


Ο Κωνσταντίνος Μακρής είναι συντάκτης στο IGN και παρουσιαστής στο ΖΜΑΚ. Τα υπόλοιπα, στο instagram του.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.