Πιο ψηλά από ποτέ

Μετά από 12 χρόνια η Τυνησία επιστρέφει σε Mουντιάλ, με τη σημαντική αυτή επιτυχία να συμπίπτει με την υψηλότερη θέση που είχε στην ιστορία της στο FIFA Ranking, στο νούμερο 14 παγκοσμίως.

Μετά από 12 χρόνια η Τυνησία επιστρέφει σε Mουντιάλ, με τη σημαντική αυτή επιτυχία να συμπίπτει με την υψηλότερη θέση που είχε στην ιστορία της στο FIFA Ranking, στο νούμερο 14 παγκοσμίως. Σε καμία από τις 4 προηγούμενες προσπάθειές της δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων. Σε 12 ματς παγκοσμίου κυπέλλου έχει πετύχει μόλις 1 νίκη και αυτή το μακρινό 1978. Στις επόμενες 3 συμμετοχές της έχει 6 ήττες και 3 ισοπαλίες. Στο επερχόμενο μουντιάλ παίζει κόντρα στα φαβορί του 7ου ομίλου, ξεκινώντας με την Αγγλία και συνεχίζοντας με το Βέλγιο, επιδιώκοντας ένα αήττητο ματς για να τα παίξει όλα για όλα, τελευταία αγωνιστική με τον πρωτάρη Παναμά.



ΑΣΤΕΡΙ

Ο Γουαμπί Καζρί στα 27 του, με εντυπωσιακή σαιζόν στην επιστροφή του στην Γαλλία και τη Ρεν, είναι έτοιμος να πάρει από το χέρι τους συμπαίκτες του και να τους οδηγήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας στις νοκ άουτ φάσεις. 11 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Γαλλίας είχε φέτος κι άλλα 2 σημαντικά στην πορεία της Τυνησίας μέχρι τα τελικά.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ναμπίλ Μααλούλ ως ποδοσφαιριστής είχε 74 συμμετοχές με την Τυνησία, άρα ξέρει καλά τα κατατόπια. Είναι η δεύτερη θητεία του στον πάγκο της εθνικής ομάδας, καθώς το 2013 είχε καθοδηγήσει τους Τυνήσιους για 7 ματς. Από τον Απρίλιο του 2017 που πήρε ξανά το χρίσμα, έχει την ομάδα του αήττητη για 8 αγώνες με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Σε συλλογικό επίπεδο, το 2011 οδήγησε την Έσπερανς στο ιστορικό τρεμπλ, πρωτάθλημα, κύπελλο και CAF Champions League.

ΠΟΡΕΙΑ

Στο δεύτερο γύρο των προκριματικών της αφρικανικής ζώνης η Τυνησία αντιμετώπισε το εμπόδιο της Μαυριτανίας, το οποίο ξεπέρασε με δύο νίκες με το ίδιο σκορ, 2-1 εκτός και εντός έδρας. Στον τρίτο γύρο, τη φάση των ομίλων, είχε να ξεπεράσει την Λιβύη, την Γουινέα και το Κονγκό, το οποίο πάλεψε μέχρι τέλους για την πρόκριση στο μουντιάλ. Η Τυνησία πήρε αήττητη την πρώτη θέση με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 6 αγώνες, έχοντας δεχθεί μόλις 4 γκολ. Το σύνθημα για την πρόκριση δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 17 στην Κινσάσα, όταν το Κονγκό προηγήθηκε 2-0 της Τυνησίας και με 2 αγωνιστικές να απομένουν θα γινόταν το απόλυτο αφεντικό στον πρώτο όμιλο. Μέσα σε 2 λεπτά όμως το αυτογκόλ του Μόκε και το γκολ του Μπαντρί, στο 77 και το 78, έφεραν την ισοπαλία 2-2 και τελικά σφράγισαν την επιστροφή της Τυνησίας σε μουντιάλ μετά το 2006.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.