“Διαστρεβλώνεται η αλήθεια”, απαντά ο Σταύρος Παπασταύρου


Για διαστρέβλωση της αλήθειας με “προφανή στόχο την πολιτική εκμετάλλευση” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με τα οποίο ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά ήταν ο ιδιοκτήτης και όχι ο διαχειριστής εταιρείας για την οποία κατέβαλε 3,3 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, η Εφημερίδα των Συντακτών επικαλείται στοιχεία προερχόμενα από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους τα οποία ανατρέπουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, τους έως τώρα ισχυρισμούς του γνωστού δικηγόρου ότι ήταν απλός διαχειριστής του επίμαχου λογαριασμού.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, πάντως, μιλά για αποσπασματικά “νέα στοιχεία” καθώς, όπως λέει, “αποσιωπώνται επίσημα καταστατικά έγγραφα της εταιρείας, τα οποία αποδεικνύουν καταλυτικά ότι οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενέργεια, γινόταν πάντα για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου της ως άνω εταιρείας επιχειρηματία και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο θεσμός της εμπίστευσης (trust)”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σταύρου Παπασταύρου έχει ως εξής:

“Για άλλη μία φορά λίγες ώρες πριν από μία πολιτική συζήτηση στη Βουλή διαρρέονται επιλεκτικά και αποσπασματικά «νέα στοιχεία» που και εγώ αν και κατεξοχήν ενδιαφερόμενος για πρώτη φορά μέσω του τύπου πληροφορούμαι! H αλήθεια διαστρεβλώνεται ή παρανοείται με προφανή στόχο την πολιτική εκμετάλλευση. 

Αν πράγματι παρελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές φάκελος δικαστικής συνδρομής αναφορικά με την εταιρεία Stabri Ltd, τότε σε αυτόν πρέπει να περιλαμβάνονται:

1. Το επίσημο μετοχολόγιο της εταιρείας που αναφέρει εμένα από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της εταιρείας ως μέτοχο στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχο για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («Stavros N. Papastavrou as trustee for SabbyMionis»).

2. Το πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, που ρητά αναφέρει ότι οι μετοχές αναλαμβάνονται από εμένα στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχος για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («StavrosN. Papastavrou as trustee of Sabby Mionis»).

3. Η Πράξη Εμπίστευσης/Trust Deed του Ιουνίου 2005, που αποδεικνύει τη σχέση εμπίστευσης μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και εμού και των γονιών μου. 

Σε σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζεται επιλεκτικά ως «συνταρακτικό νέο καταλυτικό στοιχείο» αλληλογραφία μου που αφορά την εταιρεία Stabri Ltd (ίδρυση, λειτουργία, μεταβολές) η οποία όμως αυτονόητα γίνεται στο όνομά μου, αφού εγώ είμαι εμπιστευματούχος της εταιρείας. Την ίδια στιγμή αποσιωπώνται τα παραπάνω επίσημα καταστατικά έγγραφα της εταιρείας, τα οποία αποδεικνύουν καταλυτικά ότι οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενέργεια, γινόταν πάντα για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου της ως άνω εταιρείας επιχειρηματία και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο θεσμός της εμπίστευσης (trust)”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.