Ευτυχία εν μέσω περίεργης συγκυρίας

Ο Ευγένης Δαδαλιάρας γράφει στο προσωπικό του ιστολόγιο για τα ανάμεικτα συναισθήματα που βιώνουν στην Ξάνθη ετούτες τις... παράξενες ημέρες

Αλήθεια, πόσες ελληνικές ομάδες χαίρονται το Μουντιάλ, επειδή κάποιος ή κάποιοι εν ενεργεία δικοί τους άνθρωποι βρίσκονται εκεί; Από τη στιγμή που η Εθνική Ελλάδας απουσιάζει και τα τεράστια ονόματα εκλίπουν από το ελληνικό φουτμπόλ, λογικό είναι αυτές να είναι λίγες, ελάχιστες. Μία από αυτές τις ελάχιστες, λοιπόν, είναι η Ξάνθη!
Ο προπονητής της, Μίλαν Ράσταβατς, δηλώνει παρών. Κι όχι απλώς δηλώνει παρών, αλλά συμμετέχει και στις αποφάσεις του τεχνικού τιμ της Εθνικής Σερβίας για το πώς πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα τα παιχνίδια. Εντάξει, δεν είναι ο πρώτος προπονητής, όμως, έστω κι έτσι είναι ύψιστη τιμή για τον ίδιο. Αλλά και για την Ξάνθη, για να μην φεύγουμε από το θέμα μας!
Απόψε (27/6) οι Σέρβοι έχουν να αντιμετωπίσουν τους Βραζιλιάνους. Παίζουν απέναντι στην ομάδα που κατέκτησε πέντε φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα, αντιμετωπίζουν τους «καριόκας», που επίσης καίγονται για τη νίκη. Αυτό κι αν είναι ιστορική στιγμή! Φαντάζεστε να ήταν οι Έλληνες διεθνείς στη θέση τους; Μάλλον, θα είχε σταματήσει η κυκλοφορία στους δρόμους!
Ο Ράσταβατς είναι εκεί, λοιπόν. Είναι παρών στην κορυφαία αυτή για την Εθνική ομάδα της (πολύπαθης) χώρας αναμέτρηση. Συμμετέχει ενεργά –με όποιον τρόπο το κάνει, δεν έχει σημασία- στο σχεδιασμό των Σέρβων της τακτικής του αγώνα. Μιλάει με τους υπόλοιπους του τεχνικού τιμ για την αντιμετώπιση του Νεϊμάρ και των άλλων σούπερ σταρ, που θα κατέβουν στο γήπεδο μόνο για τη νίκη, δηλαδή όχι αδιάφοροι. Κι οι Θρακιώτες απόψε θα στηθούν να δούνε τον αγώνα, γνωρίζοντας ότι ο δικός τους άνθρωπος, ο πλέον αρμόδιος για το αγωνιστικό τμήμα της δικής τους ομάδας, θα είναι εκεί!
Το κακό για αυτούς, όμως, είναι ότι δεν μπορούν να το χαρούν όπως θέλουν. Η συγκυρία είναι περίεργη και κάποιες άλλες σκέψεις μαυρίζουν το μυαλό τους. Ένας άλλος δικός τους άνθρωπος, ο Γιώργος Στράτος, αποτελεί παρελθόν από την προεδρία της Super League, ενώ ακόμη δεν έχουν πετύχει το στόχο των εξασφαλισμένων εσόδων για την ερχόμενη σεζόν. Αρκούν αυτά τα δύο, για να αισθάνονται μαγκωμένοι…
Ενδεικτικά της κατάστασης που βιώνουν στην Ξάνθη, σε ό,τι αφορά στα οικονομικά της ομάδας, από τον περασμένο Μάιο είναι δύο πράγματα: αφενός καμία μεταγραφική κίνηση δεν έχει γίνει ακόμη κι αφετέρου η διεξαγωγή της προετοιμασίας στο Πράβετς της Βουλγαρίας οριστικοποιήθηκε έπειτα από μπόλικη σκέψη μόλις στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας.
Θα πει κανείς, δεν έγινε και τίποτε. Για τις μεταγραφές υπάρχει άπλετος χρόνος, άλλωστε τρεις ή τέσσερις το πολύ θα γίνουν, ενώ σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία ένα τελικό «Ο.Κ» απέμενε, διότι ο προγραμματισμός είχε ήδη γίνει. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, όμως, όταν μιλάμε για την Ξάνθη, δεν είναι έτσι. Εκεί ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς ξεκινάει μήνες πριν κι όλα είναι έτοιμα on time. Οι κινήσεις στο επίπεδο της διοίκησης είναι… αυτοματοποιημένες! Οι άνθρωποι εκεί παίζουν μπάλα με τα μάτια.
Επομένως, αυτές οι καθυστερήσεις φανερώνουν ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό.
Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η λύση που θα βρεθεί. Διότι υπάρχει μπροστά και το θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, που, αναλόγως την τελική απόφαση η οποία θα παρθεί, ενδέχεται να κάνει την ερχόμενη διοργάνωση πιο απαιτητική για τις ομάδες και τα ρόστερ τους.
Όλες αυτές οι σκέψεις, λοιπόν, θα κάνουν τους Θρακιώτες να μην κάθονται και πολύ βολικά απόψε στον καναπέ τους, μπροστά στην τηλεόραση την ώρα του αγώνα της Σερβίας του δικού τους Μίλαν Ράσταβατς απέναντι στην τεράστια Βραζιλία…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.