Πάει Champions League η Λειψία

14/05/2017 • 17:30
Δεν μένει εκτός Ευρώπης η Λειψία
  • shares
Ένα κενό,σύμφωνα με την Gazzetta Dello Sport, που υπάρχει στη σχέση της Red Bull με την Σάλτσμπουργκ, μπορεί να αποδειχθεί ικανό, για να χαρίσει στην πρωταθλήτρια Αυστρίας (για τέταρτη συνεχόμενη φορά) και την Λειψία, σίγουρα δεύτερη στην Bundesliga, την συμμετοχή τους στο Champions League. Οι δύο ομάδες περιμένουν την συγκατάθεση της UEFA, εξαιτίας της σύνδεσή τους με την Red Bull, κάτι που από τον κανονισμό δεν επιτρέπεται.

Όπως είναι γνωστό για τη διασφάλιση της κανονικότητας των πρωταθλημάτων της UEFA, οι σύλλογοι πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια. Ανάμεσά τους και ένα απλό: κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να έχει στον έλεγχό του, περισσότερες από μία ομάδες στην διοργάνωση. Το κενό που υπάρχει και αφήνει αισιοδοξία στις δύο ομάδες, είναι ότι η Red Bull, στη θεωρία, δεν ελέγχει και τις δύο. 

Η αυστριακή εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια της Λειψίας, αλλά στην Σάλτσμπουργκ είναι μόνο ο βασικός χορηγός.
Την σεζόν 2014-15 η Βόλφσμπουργκ, η οποία ανήκει στην Volkswagen, βρέθηκε στο Europa League μαζί με την Φιορεντίνα, που χρηματοδοτείται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Βέβαια είναι προφανές ότι μεταξύ Λειψίας και Σάλτσμπουργκ υπάρχει μια διαφορετική σχέση από εκείνη μεταξύ της Βόλφσμπουργκ και της Φιορεντίνα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια, έξι παίκτες έφυγαν από την Σάλτσμπουργκ για να πάνε στη Λειψία. Ακριβώς αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στους Γερμανούς να συμμετάσχουν στο επόμενο Champions League. Χάρη στις αγορές αυτές, φαίνεται ότι λιγότερο από το 30% του εισοδήματος Σάλτσμπουργκ εξαρτάται άμεσα από τον κύριο χορηγό της. Αν, αντίθετα, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι τουλάχιστον το 30% των εσόδων προέρχονται απευθείας από την Red Bull Σάλτσμπουργκ θα επρόκειτο για ακραία σύγκρουση συμφερόντων. Για το λόγο αυτό, οι Γερμανοί περιμένουν με ηρεμία την απόφαση της UEFA τον Ιούνιο.
Γράψτε το σχόλιο σας...
17/08/2019 • 07:03

Δρόμος με εμπόδια για Λίβερπουλ, "Σίτι, Άγιαξ. Πάθος για γκολ στη Νορβηγία

Κινδύνους θα αντιμετωπίσει και η Λίβερπουλ στο Σαουθάμπτον ενώ στο ντέρμπι της Premier League η Σίτι είναι φαβορί αλλά η Τόττεναμ έχει την φιλοδοξία να μείνει σε τροχιά κορυφής. Ματς για γκολ περιμένουμε στην Νορβηγία, στο Ναντ αλλά και στο Λεβερκούζεν.