Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Κληρονομιά»

Ολοκληρώθηκε για τους μαθητές της Γ´ Τάξης του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΘΝ.Ο.Α. «Ολυμπιακή Κληρονομιά», που απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εφαρμόστηκε στο πλαίσιο του δίωρου τακτικού μαθήματος της τάξης: «Βιωματική Μάθηση - Project».

Ολοκληρώθηκε για τους μαθητές της Γ´ Τάξης του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΘΝ.Ο.Α. «Ολυμπιακή Κληρονομιά», που απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εφαρμόστηκε στο πλαίσιο του δίωρου τακτικού μαθήματος της τάξης: «Βιωματική Μάθηση – Project».

Το ταξίδι των μαθητών στην Ολυμπιακή Ιστορία και στις Ολυμπιακές Αξίες ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου 2015 από τον τόπο που ξεκίνησαν όλα, από την Αρχαία Ολυμπία! Εκεί οι μαθητές της Γ´ Τάξης του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, συνοδευόμενοι από τέσσερις εκπαιδευτικούς τους, τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Καρανίκο, την κα Ελένη Ταλιαδούρου, τον κ. Αλέξανδρο Γαλανόπουλο και τον κ. Βασίλειο Κυριακίτη, συνάντησαν για πρώτη φορά την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και, μαζί της, τον υπέροχο κόσμο του Ολυμπισμού.

Στην συγκινητική Τελετή Λήξης του προγράμματος, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη θεαματική πρόοδό τους στην διάρκεια των 12 μαθημάτων Ολυμπιακής Παιδείας, τα οποία σχεδίασε εκπαιδευτικά η Ιλεάνα Κλοκώνη και τα οποία διδάσκονταν 2 φορές εβδομαδιαίως.

Η συγκριτική μελέτη της Ακαδημίας πάνω στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών κατά την έναρξη και λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Κληρονομιά», δικαιώνει απόλυτα το εκπαιδευτικό της έργο. Οι μαθητές, οι οποίοι το πρώτο απόγευμα της συνάντησης τους με την ΕΘΝ.Ο.Α. δεν γνώριζαν βασικές έννοιες της Ιστορίας όπως Κόροιβος, Ελλανοδίκες, Σπονδοφόροι, Κότινος κ.α., μπορούν πλέον να είναι άξιοι Πρεσβευτές Ολυμπισμού.

Η αφοσίωση τους στη μελέτη της Ολυμπιακής Παιδείας φάνηκε ξεκάθαρα στην παρουσίαση που πραγματοποίησαν, το υλικό της οποίας ήταν εμπνευσμένο από το εκπαιδευτικό βιβλίο της ΕΘΝ.Ο.Α. «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία. προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!».
Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας εύχεται ολόψυχα στους μαθητές καλή σταδιοδρομία, την οποία να καθοδηγούν οι Ολυμπιακές Αξίες!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.