Αρκεί το αποτέλεσμα

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για το ξεκάθαρο αβαντάζ της ΑΕΚ έναντι της ...λίγης Βίντι και για την επόμενη μέρα.

Η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της σε απόλυτο βαθμό στον πρώτο απ’ τους δύο αγώνες με την Ουγγρική Βίντι και πλέον μόνο με …αυτοκτονία δεν θα κουνήσει σεντόνι στους έξι αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλοί στέκονται στην αποβολή του Χούσζτι και τη χαρακτηρίζουν ως “κλειδί” της αναμέτρησης, αφού απ’ το συγκεκριμένο χρονικό σημείο κι έπειτα η Ένωση πήρε ξεκάθαρα τα ηνία και εξασφάλισε αυτό το ιδανικό αποτέλεσμα μέσα στη Βουδαπέστη. Κατά την ταπεινή μας άποψη πάντως είναι άδικο για τους Κιτρινόμαυρους να συνδυάζεται η επιτυχία τους με μια διαιτητική απόφαση. Ακόμα κι αν αυτή τους έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα. 

Όταν σε διπλές αναμετρήσεις το διακύβευμα είναι η πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Κανένας δε θα θυμάται σε λίγο καιρό αν η ΑΕΚ έπαιξε καλά ή κακά μέσα στη Βουδαπέστη. Η πρόκριση μετράει και η Ένωση την έχει πλέον στο …τσεπάκι της. Το επίτευγμα μάλιστα της ελληνικής ομάδας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πόσες σημαντικές απουσίες μετρούσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης πριν το ματς αυτό. Έχοντας ως δεδομένη τη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, με μόλις δύο επίσημα ματς στα πόδια και με συνεχόμενους τραυματισμούς να διαφοροποιούν συνεχώς τα πλάνα του προπονητή, η εικόνα της ΑΕΚ δεν είναι δυνατόν να προβληματίζει στο σύνολό της.

Σίγουρα δεν θα έπρεπε να έχει εμφανιστεί αυτή η νευρικότητα μετά τη μείωση του σκορ από τους Ούγγρους, ούτε και να δοθεί τόσος χώρος στους γηπεδούχους. Οι Κιτρινόμαυροι έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά από τη στιγμή που δεν …κάηκαν, έχουν πλέον το πάνω χέρι. Η Βίντι άλλωστε έδειξε ότι δεν είναι η ομάδα που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά, ακόμα κι αν της δόθηκε αυτό το χρονικό διάστημα πίεσης με ευκαιρίες στην περιοχή του Μπάρκα.

Το αποτέλεσμα είναι ικανό να κάνει τους πάντες (εκτός του Ουζουνίδη) να ξεχάσουν τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ έμεινε αήττητη για 13ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς. Το μόνο που έχει να κάνει πλέον η Ένωση είναι να “χτίσει” πάνω σ’ αυτό το σερί την ψυχολογία και τη νοοτροπία μιας ομάδας που συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να δεχθεί την ήττα. Αν μάλιστα το καταφέρει και την Τρίτη (28/8) τότε θα έχει ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο την πενταετία της επιστροφής στην κανονικότητα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.