Ο Σάββας το πάτησε!

Ο Σάββας Παντελίδης αποχαιρετά τον Αστέρα Τρίπολης, πατώντας το "κόκκινο κουμπί"! Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ο Σάββας Παντελίδης παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης και άφησε την ομάδα της Αρκαδίας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, μετρώντας μόλις μία νίκη, επί του ουραγού Απόλλωνα, της μοναδικής ομάδας που έχει “καβαλήσει” στη βαθμολογία.

Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε να προκαλέσει ο ίδιος το “ύστατο” ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν η ομάδα για να αλλάξουν τα φετινά δεδομένα. Η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης επέλεξε να στηρίξει τον Παντελίδη, διατηρώντας τον στη θέση του προπονητή της ομάδας, παρά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και τη δεδομένη επιλογή του να παραιτηθεί από τις 22 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. 

Το ερώτημα είναι αν το να διατηρείς έναν προπονητή μέχρι το φινάλε μιας κακής σεζόν αποτελεί τη σωστή επιλογή για την ομάδα, τον προπονητή και τον ίδιο το σύλλογο. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι διοικήσεις δημιουργούν εξαιρετικά περιβάλλοντα σε προπονητές και όταν τα αποτελέσματα στραβώνουν, τους “εκπαραθυρώνουν” άμεσα. Εδώ τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά. Ο Παντελίδης ανέλαβε την ομάδα στον πάτο της βαθμολογίας, έχτισε με όσα υλικά διέθετε και την έφτασε στην ευρωπαϊκή έξοδο, όμως δεν επιβραβεύτηκε με νέα απαραίτητα στοιχεία στο ρόστερ της ομάδας. Η παραμονή του στον πάγκο της ομάδας είχε στοιχεία “Ελ Σιντ”, όμως κάπως έτσι φθείρονται οι προσωπικότητες και πάνε περίπατο οι σχεδιασμοί και οι τακτικές. 

Ο Αστέρας Τρίπολης λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο και ό,τι καταθέτει στο γήπεδο είναι κτήμα της κεκτημένης ταχύτητας και του μετάλλου που απέκτησε η ομάδα από την περασμένη σεζόν.

Ο 53χρονος τεχνικός είναι τσακωμένος με την ήττα και φέτος γνώρισε αρκετές, οχι μόνο εντός γηπέδου. Διαθέτοντας μετρημένα κουκιά και επιλογές για περιορισμένο rotation, όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει από την πλευρά μας, μάλλον επέλεξε να πατήσει το… κόκκινο κουμπί της αποχώρησης για να προστατέψει πρωτίστως τη φήμη και την επαγγελματική του ταυτότητα και δευτερευόντως τα αγαπημένα του παιδιά στην ομάδα, τα οποία κατρακυλούν ψυχολογικά μαζί με τη βαθμολογική αναιμία του Αστέρα!

* Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον υπογράφοντα, στα αποδυτήρια του γηπέδου του Παναιτωλικού, αμέσως μετά το επισφράγισμα της ευρωπαϊκής εξόδου του Αστέρα, ίσως η κορυφαία στιγμή της θητείας του Παντελίδη στον αρκαδικό σύλλογο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.